Şimdi Ara

Marvel'de ve Dc'de en iyi dövüşen çr karakteri kimdir? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
0
Favori
3.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Batman'in refleksleri, hareketleri önceden okuyabilme yeteneği o az çok olan hız olayını rahatlıkla kapatıyor arkadaşlar. Kaldı ki normal insan hızı ve refleksi yok Batman de.

Aralarında fiziki olarak, hiç bir konuda BARİZ bir fark yoktur, tekrar yazıyorum bunu, iyi araştırın, Batman NORMAL insan falan değildir arkadaşlar.

C.America 10 ise Batman 9'dur fiziki olarak, her anlamda.

Dövüş yeteneklerini kıyaslamak yanlıştır, Batman'in eline su dökemez C.America.

Batman'in diğer üstünlüklerini saymaya kalkarsak, rakibi İron Man'e çekmek zorunda kalırız zaten, ki o bile yetmeyecektir büyük ihtimalle tam gaz Batman'den bahsediyorsak. :)

C.America'nın kazanacağı ortam basitçe, dar, çıkışı olmayan, kapalı bir mekandır, o da Batman'in alet edevatı hiç işe yaramazsa yani...

Yav yok abi, kimi kandırıyorum, Batman C.America'ya ağır kaçar arkadaşlar, allah aşkına biraz dürüst olun kendinize. :)

Batman abartması değil olay, C.America nere, Batman nere...

Batman', normal insan sanıyor insanlar.

Dünyada bir tane insan bile 500 kg üstü ile rahat rahat bench press yapamıyor bilmem kaç tekrar, tek bir tekme ile koca ağacı ortadan yaramıyor, tek bir tekme ile çelik kapıları yerinden KOMPLE sökemiyor, fiziken cidden farkları azdır.

Diğer üstünlükleri koyarsınız teraziye, C.America hafif sıklet kaçar Batman'e.

Batman daha sert, ve güçlü vurur, balyoz gibi indirir, bunu da belirteyim tekrar...

Bane de ise durum şöyle aşağı yukarı fiziki güç olarak.

C.America 10 ise, Bane 12-14 falan normal hali ile, venom lu hali ile aşağı yukarı Spider Man oluyor arkadaşlar güç olarak. :D

Ayrıca Batman'e yakın bir dövüş yeteneği ve zekası vardır.

Lakin diğer konularda ve karakter olarak, psikolojik direnç ve güç olarak Batman'den zayıftır, Batman inadına pata küte dövüşmese Bane ile onu da çok rahat indirir aşağı zaten, mevzu değil.

Batman olaya bir fiziksel gurur meselesi olarak baktığı için fiziki dövüşe giriyor genelde, onda da öyle böyle alıyor.

Unutmayın ki Bane Batman'den ölesiye korkan bir karakterdir, gençlik kabusudur, takıntısı ve tabusudur Batman Bane'in ve onu alaşağı etmek için inanılmaz sabırlı davranmış, zaten hasta olan, bitmiş bir döneminde olan Batman'e bütün Arkham'ı salmış, ve adamı o bitmiş hali üzerine 1 aydan uzun süre uykusuzca tek tek herkesi haklarken iyice bitirmiş, tüketmiş ve öyle bir Batman'i yenmiştir.

Ve bütün bu Arkham manyaklarını yakalama süresince Batman'e hayranlığını da gizleyememiştir, sürekli temkinli olmuş ve hadi artık diyen Şahin'e, onu hafife alma, daha değil, daha "bedenen bitmiş" olsa da zihnen kuvvetli diyerek, bütün fiziki gücüne ve üstünlüğüne rağmen resmen korktuğunu itiraf etmiştir.

Özetle Bane'de çok sağlam bir rakip olmak ile birlikte Batman'e rakip değildir arkadaşlar.

Sadece bir kere yenildi Batman Bane'e, onda da zaten bitmiş bir halde iken, büyük bir tuzağın içine düştü, onda da bile bile düştü, görev duygusundan...

Batman'in tek gerçek dengi vardır, o da Joker'dir.

Fiziki şeyleri çok takmayın, çok daha önemli şeyler var.

Son olarak bu pek bilinmez ama Batman de kendine has bazı teknolojiler, karışımlar ile yıllarca bedenine "terapi" yapmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urazs -- 30 Eylül 2015; 22:48:48 >

• Phenomenonn kullanıcısına yanıt
    Açık ara Batman, tartışılmaz bile.
  • urazs U kullanıcısına yanıt
    Harika bir yazı olmuş. Tek gerçek Joker derken?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Sağol kardeşim. :)

Tek gerçek Joker, gerisi yalaaan derken şunu kastettim.

Batman'i "ruhen" yenebilecek tek kişi Joker'dir, Batman'i tamamen şaşırtabilecek, hiç bir zaman üzerinde ruhen, psikolojik olarak tahakküm kuramayacağı tek karakter Joker'dir.
    Nasıl tahakküm kursun ki hocam adamın delinin teki ne yapacağı belli olmuyor. Batman son sayısında Joker ile birlikte mağarnın birinde ölmüşlerdi. Ona arkadaşım diyordu Batman. Çok garip bir ilişki var iki karakter arasında. Baş karakter ve düşmanı bu kadar mükemmel olan başka bir ikili yok bence. Gerçekten çok özel iki karakter de. Benim en sevdiğim karakter Superman olmasına rağmen Batman'in orjinalliği hikayesi falan daha çok insanı içine alıyor. Superman'i daha çok severim ama Batman'e daha çok saygı duyarım.

Because he's Batman!

• Marvelda c.america
    Dc de batman,deathstroke,lady shiva üçlüsünden biri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phenomenonn

quote:

Orijinalden alıntı: SonictheHedgehog-MZ

quote:

quote:

quote:

quote:

Konusmanin herhangi bir yerinde hakaret gormuyorum.
    Pre crisis gibi eskiye bakilarak bir yere varilamayacagindan bahsediyorum.
    Cizimlerden de bu belli zaten.

Tek bir sayfaya bakilarak karar verilemeyecegini soylememe mi takildin anlamadim. Bu karar vermeme konusunu simdiki sekliyle yazdigimda anlamsiz bir resmiyet oluyor goruldugu gibi, bu yuzden de bu haliyle kullanmadim.

Tekrar edeyim, yazida hakaret yok. Hakaret var anlamini cikarmakta cok zorlama bir dusunce.
    Yine de yanlis anlasilma olmus, kusura bakma. Ne diyelim...

Tamam kardeşim sen haklısın hepsi benim hatam ve cap marvelin en iyisi iyi akşamlar.

Bu kadar alakasiz bir cevap gelecegini dusunmeden, herhangi bir hakaret unsuru olmamasini ragmen kusura bakma demisim...
    Neyse artik, iyi aksamlar...

Eğer düzgün yazsaydın sorun yok rahat bi şekilde konuşabilirdik ama sen gelipte aşağılayıcı bir şekilde ''Bu nasıl bir düşünce'' Dersen işler değişir! Daha düzgün bir şekilde yazman gerekir örnek istedin attım Cap'ı çok büyütmüşsün iron fist veya shang chi alabilir Cap'i ve unutma Bane'de de serum var ama batman daima yeniyor.

Orada asagilayici bir ifade yok, asagilayici ifade kullanmak istesem daha farkli sekilde yazip smiley koymam zaten. Virgulle bagladim cumlenin sonuna da dedigim gibi koymusum.
    İkisine de ayri ayri koymadim cumlemi bitirmedigim icin.

İron Fist in ne derecede mukemmel bir dovuscu oldugunu bilemiyorum.
    Ayrica normal bir insan gucunde de degil kullandigi tekniklerle.
    İron fist ozel yeneklerini kullanmadan, ca da kalkansiz olmak uzere hand to hand bir kapismaya girse CA nin kaybedecegini pek dusunmuyorum. İkiside her seyiyle girse yine dusunmuyorum.

Verdigin bane ornegi de cok farkli bir durum.
    CA o kadar odun biri degil. Attigi kalkanin her ne olursa olsun ona donecek sekilde firlatabilmesini hesaplayan olaganustu bir zekasi var. Stratejik bir deha. En zorlu sartlarda savasmis tecrubeli bir asker. Bane sadece fiziksel guce abanmis biri degil mi? CA onu tek kalkan atisiyla yeniyor, ondan haberin var mi?

Batman le CA arasindaki farkta budur zaten. CA kalkani sayesinde direk olarak hulk la bile yuzlesebilir. Bundan geri adim atmaz.
    Batman ise yenemeyecegi rakipten bir adim geri durur. Ona gore hazirlanip karsisina cikar.

Sen iron fist yener diye dusunebilirsin saygi duyarim fakat herhangi bir tartisma da yeterli feat gosterilmedigi surece boyle bir dusunceye katilmam.

Bane'i gerçekten odun birisi mi sanıyorsun ? Bane bir villian olmasa cap'i ÇOK RAHAT alır Ayrıca durmadan Hand to hand diyorsun kalkan olmasa cap pert :)

Marvel'de ve Dc'de en iyi dövüşen çr karakteri kimdir?

Cap ı çok küçümsüyorsun.cap batman i bile alabilir(batman ve cap ın mücadelesinin galibini çıkartamıyorum)

Her şeyi geç fiziksel güç olarak bile cap çok üst düzey biri.winter soldier filminde yapmadığı şey yok aynı şekilde AoU'da da .WS filmindeki çoğu olayda dünyanın en güçlü adamları bile dayanamaz.o yükseklikten suya en dayanıklı adam bile atlasa ölür gider.batsuitsiz batman de dahil.o yükseklikten suya atlamak betona atlamaktan farksızdır.adam bulutların seviyesinden atladı ve en ufak sakatlık geçirmeden o kadar adamı dövdü.bir sürü benzer olay oldu WS filminde

Aou da ilk sahnelerdeki thor'la yaptıkları şeyi düşün.o sahnede ne kadar insan üstü bir güce sahip olduğu belliydi.

Ultron ateş ettiğinde demiri parçalıyor,her şeyi delip geçiyor(tren sahnesi),ağır silahların etki etmediği iron mani yere sere serebiliyor ama cap'a bir şey yapamıyor.

Cap sadece giysi ile ultronla mücadele etti ve dayak da yemedi nerdeyse,sadece giysi ve kalkanla hulkla mücadele etmişliği var(çok uzun sürmüyor tabi ama ne kadar ağır darbe alıp uçsa da ölmüyor )

Daha neler neleri var.görünüş olarak 3 katı gözükse de
    Cap her türlü bane'i alteder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wade T. Wilson -- 4 Ekim 2015; 16:39:41 >

Çok abartmışsın.müsait olduğumda uzunca yazarım cap ve batman hrmen hemen birbirinin dengidir.

• Wade T. Wilson kullanıcısına yanıt
    İyi de saçmalık zaten burada. Demiri parçalayan şey insanı mı parçalayamayacak? Mantıken bir kere burada saçmalık var. Wolverine değil bu adam. Normal bir insan fiziğinin birkaç katı özelliğinde o kadar. Keleş ile tara bakalım ne oluyor bu adam. Delik deşik olur.

Ayrıca bahsettiğin her şeyde filmleri baz almışsın ama karşılaştırmalarda filmler zerre kaale alınmaz. Aslolan çrlerdir. Filmler bazı noktalarda abartıya kaçar. Superman'in kriptonit görünce birden gücünü kaybetmesi, Wolverine'in atom bombasından sağ çıkması vs.

Bence sen CAP'ı değil Batman'i küçümsüyorsun. Batman'den sadece bir tık üstte olan biri. Kaldı ki Batman diğer pek çok yeteneğiyle bu farkı telafi etmekle kalmıyor onun önüne bile geçiyor.

Pekiii...

3.2.1...

Zırhımı giydim, geliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urazs -- 5 Ekim 2015; 8:01:36 >
  • Çok abartmışım...

Arkadaş tabii neye çattığını bilmiyor daha.

DAHA BAŞLAMADIM BİLE.

Çok az bile yazdım Batman VS Cap ile ilgili.

Cap'in ne olduğunu biliyoruz hepimiz.

Tek başına bütün imkan ve yetenekleri ile Cap, tek başına bütün imkan ve yetenekleri ile Batman'in karşısında HİÇ BİRŞEYDİR.

Aklınıza sadece "rastgele bir sokak kavgası" getiriyorsunuz siz.

Ki sokak kavgasında felan şansı yok gibi birşey zaten, pata küte dövüşmekten başka HİÇ BİR ALTERNATİFİ OLMAYAN BİR ADAM İLE, BİN TANE ALTERNATİFİ OLAN BİR ADAMI KIYASLIYORSUNUZ.

İron Man ne yapar misal Wolverine ile kapışsa?

Dibine GİRMEK zorunda mıdır?

Aynı şey, hiç farkı yok.

Hatta çakar HELLBAT zırhını gelir, iki yumrukta bayıltır, kalkanı da alır Cap'in cebine koyar gider yani, nedir allah allah...

Cap ona buna emir ver insanıdır birader , en büyük vasfı budur, Batman tek başına Cap'in olabileceğinden ÇOK ÇOK daha tehlikelidir, ki burada ikisini kıyaslıyoruz sadece, yani bunu dahi ayırt edemiyorsan, yazma boşuna.

Cap bir bölük yönetir, Batman tek başına savaş kazanır.

Cap bir dağ komando birliği lideridir, Batman bir Jason Bourne...

Aradaki farkı idrak edebiliyor musun?

Yığınla şey yazarım ve bitmez de, durmazda.

Cap etrafında Avengers varken sözüm ona liderlik eder, Batman JLA'in gizli lideridir, liderim ayaklarına ihtiyaç bile duymadan liderlik eder JLA'e.

Cap tek başına bir bok yiyemez Avengers üyelerine karşı, Batman gerekirse alayını alaşağı edebilecek kapasitede ve tehlikede bir adamdır.

Batman ile ilgili abartı hiç birşey yok, lütfen Batman çr'leri okuyun öyle yorum yapın.

DC'nin en tehlikeli adamı, en zengin adamı ve en zeki 3 adamından biri Batman, en iyi dövüşçülerinden biri, Cap'te olmayan ZİBİLYON TANE özelliğe sahip biri.

Cap varsa yoksa savaş alanı zekası, stratejisi, Batman'den BİR TIK ÖTEDE fiziki özellikler ve ondan bariz daha kötü bir dövüş yeteneği, ha bir de kalkan, abi dalga mı geçiyorsunuz?

Cap tek başına ne yapabilir?

Batman tüm zekasını, imkanlarını devreye soktuğunda, DC'de Marvel'da TEK BAŞINA YENEMEYECEĞİ kahraman sayısının iki elin parmaklarını geçmeyeceği bir karakterdir, TEK BAŞINA diyorum, sadece KENDİ İMKANLARI İLE DİYORUUUM.

CAP anca mahalleden adam toplasın, ona buna emir yağdırsın.

Cap tek başına ne yapacak kalkanını savurup UÇAN TEKMEEEE! falan atmaktan başka allah aşkına yav?

Fiziken yakın olabilirler ama TEK BAŞINA BAŞARABİLECEKLERİ kıyaslandığında KIYAS BİLE kabul etmez, herhalde şaka bu?

Ha, dersen ki TEK BAŞINA başarmasınlar abi, e buyursun Avengers kadrosu ne var ne yok, bonus olarak da eski yeni artı 5 avengers veriyoruz, klasik JLA kadrosu ile karşılaştırabiliriz, bakalım kim daha iyi lider, kim daha tehlikeli. :D

İki gram mantığını kullanan insan Cap ile Batman'in birbirine yakın oranda bir galibiyet yüzdesi ihtimali için ANCAK SALT FİZİKSEL MÜCADELEYE SOKULMASI GEREKTİĞİNİ BİLİR.

Koyarsın İKİSİNİ DE KAPALI BİR MEKANA, CAP DE RAUND ALIR.

Koyarsın ikisini de dış dünyaya, BULUN BİRBİRİNİZİ, BÜTÜN ŞAHSİ İMKAN VE YETENEKLERİNİZİ KULLANIN VE HAKLAYIN BİRBİRİNİZİ DERSİN, CAPTAİN AMERİCA BATMAN'İ GÖREMEZ BİLE, İŞİNİN BİTTİĞİNİ ANLAYAMAZ BİLE.

IRON MAN VS BATMAN kıyaslarında oldukça fazla insanın ( bütün imkanlar, yetenekler, servet, herşey dahil ) daha çok şans tanıdığı bir Batman'e rakip olarak Cap'i vermezsin.

Dövüşün KURALLARINI BELİRLE.

Kapalı bir alan ve sadece fiziksel yetenekler mi?

EVET CAP'te raund alır.

Geriye kalan her türlü senaryoda Cap'in şansı falan yok, biraz izan...

Cap'i Avengers ile göre göre birşey sanıyor insanlar, ha CAP Shield'ın BÜTÜN İMKANLARINA VE DESTEĞİNE SAHİP dersin anlarım.

Ama kıyaslar böyle olmuyor biliyorsun.

Batman zaten tek başına ordu, ŞAHSİ SERVETİ, İMKANLARI, ZEKASI, MUCİTLİĞİ, YETENELERİ İLE.

Superman'e dayanabilen bir zırh tasarlayan adam, Cap'i ezecek yeterlilikte bir zırhı kolayca tasarlar, kolunu bacağını bir damla ter dökmeden kırar. Cap ne abi?

Tamam ulen, HELLBAT zırhını giydi geldi Batman, HADİ BAKALIM. :D

Batman'in Cap'ten daha iyi olduğu bu fiziksel dövüş yetenekerlerinin yanında ASİMETRİK savaş konusunda Cap'ten belki bin kat daha yetenekli ve donanımlı olduğunu bilmeyen yoktur herhalde?

Altı üstü Batman'den biraz güçlü bir insandan bahsediyorsun kalkandan başka bir haltı olmayan, BATMOBİL'in dahi Batman'e YARDIM ETMESİ İLE DÖVÜŞ 5 DAKİKA DOLMADAN SONA ERER güzel kardeşim, İron Man, Spider Man değil bu, Captain America.

Abartmayalım istersen.

Fiziksel olarak aşağı yukarı denkler evet, geriye kalan HİÇ BİR konuda Cap'in en ufak üstünlüğü yok, şaka yapıyorsun herhalde?

Ha bu arada bilen bilir, Batman konusunda tartışacak ya da bilgiçlik taslayacak son insana yazıyorsun bunu bilesin.

Eğlenelim diye böyle bir üslupla yazdım, okuyan keyif alsın.

Cidden, şaka bir yana arkadaşım, Batman'i BÜTÜN olarak ele alırız kıyaslarda, sadece fiziksel yetenekleri ile almayız, çünkü BATMAN zaten son çare dövüşür güçlü rakipleri ile.

Bütün bir CAP, bütün bir Batman, ahlaki değerler iptal diyelim.

CAP 10 saniyede ölür birader ve Batman'i göremez bile, bulamaz bile.

Batman dediğin adam DC'nin en güçlü karakterlerinden biridir ( ŞU GÜÇ OLAYINI FİZİKSEL GÜÇ, SÜPER GÜÇ OLARAK ALGILAMAYIN ARTIK SADECE LEN, GÜÇ KAVRAMI, ZEKA, SERVET, YETENEK, PEK ÇOK ŞEYİ İÇERİR. )

CAP dediğin adam Marvel'ın zorlama, ittirme kaktırma, SIFIR İNANDIRICI POSTER ÇOCUKLARINDAN BİRİDİR.

Lider mider ayağına takılır durur, diğer ÇR karakterleri falan sadece 2. dünya savaşında Nazilerle savaştı diye böyle abartılı, saçma sapan MİLLİYETÇİ BİR SAYGI DUYAR FELAN...

Örümcek adam çiğ çiğ yer normalde dövüşte, hesapta zorlanıyor gibi çizerler vs lerde bazen, THOR bile saygı duyar zart zurt, abuk abuk işler...

CAP vatansever ayağına saygı duyarken, BATMAN o saygıyı TEHLİKELİ, DAHİ, olduğu için alır.

Cap ortamlara akar NUTUK ÇEKER, BATMAN TEK KELİME ETMEZ, kimse anlamadan çoktan bitirir işini.

Cap'i severim ama Batman gibi bir efsane ile kıyaslamayın bile gözünüzü seveyim en uyduruk kahramanı, gülesi geliyor insanın yazdıkça.

ADAM YÜRÜYEN BAYRAK LEN, VAR MI ÖTESİ?

Ha Winter Soldier süperdi o ayrı.

Dediğim gibi, KAFES DÖVÜŞÜ= KALKAN, BATMAN'İN STANDART ALET EDEVATI= ŞANSLAR YAKIN, GERİYE KALAN TÜM SENARYOLARDA BATMAN ELİNE VERİR, ŞAKASI BİLE KOMİK DEĞİL, O DERECE.

Bir arkadaş demiş bak, FİLMLERİ DEĞİL ÇR LERİ KIYASLARIZ.

Yoksa filmleri KIYASLARSAK, ŞU ANA KADAR ÇIKAN BATMAN FİLMLERİNDE WİNTER SOLDİER DA OLAN CAP'İ durdurabilecek bir Batman yok kabul.

Amaaa, Batman v Superman'de ki Batman, hani o fragmanda zırhını gördüğün adam, ÇR Batman'i işte.

WİNTER SOLDİER DA GÖRDÜĞÜN CAP, TAM KAPASİTE ÇR CAP'İDİR.

Ve izlediğim en iyi MARVEL filmi benim. Birinciliği GOG ile paylaşıyor gönlümde, CAP'e hayran kaldım o filmde, mükemmel vermişler ÇR C.America'sını.

Hele o Shield üstünden kaçış sekansı, asonsör sahnesi, onun devamı falan, muhteşemdi.

Yalnız o shield aracını hallettiği gibi halledemez işte Batmobil'i, Bat-Wing'i zartı zurtu, adamın bin tane numarası var, lan onu geçtim numaralara ihtiyacı yok zaten, dövüş yetenekleri daha keskin, çeşitli ve üstün Cap'ten, fiziken de oldukça yakın.

Batman'i tam manada ÇR hali ile daha izlemedik, ama fragmanlardan anlaşıldığı kadarı ile az çok ÇR Batmani göreceğiz nihayet.

Yani sen diyorsun ki, Superman ile kapışabilen bir Batman, CAP' e yenilecek öyle mi?

BATMAN VE CAP SADECE FİZİKSEL YETENEKLERDE HEMEN HEMEN BİRBİRİNİN DENGİDİR, CAP'İN BU VE KALKAN HARİÇ BAŞKA NUMARASI YOKKEN, BATMAN FİZİKSEL YETENEKLERİNİN ÇOK ÇOK ÖTESİNDE YETENEKLERE, İMKANLARA ZEKAYA SAHİP BİR ADAMDIR.

Kıyas konusu değil gerçekten, inan.

Tek kıyas konusu kafes dövüşü tarzı bir durumda var.

İron Man daha adil bir müsabaka...

Tony'nin Hulkbuster'ını HELLBAT'e karşı görmek isterdim misal...

HALA BAŞLAMADIM.

Ha bu arada dipnot, HELLBAT zırhı ile Darkseid ile kapışıyor Batman...

NEYMİŞ! Çok abartmış mışım.

Cap'e kolay gelsin Hellbat ile, sanırım bir yumruk yiyip ÖLMEMEYİ BAŞARABİLİR BELKİ?

Ha bana kimse DEMESİN HELLBAT'İ BATMAN TEK BAŞINA YAPMADI DİYE, CAP SANKİ KALKANINI KENDİ DÖVDÜ. :D

HELLBAT'E gerek yok zati, standart zırhlı haliyle de halleder rahatlıkla Cap'i, o olmadı Superman ile kapışırken giydiği zırh var, türlü türlü başka zırhı var, BAYKUŞLAR DİVANINDA giydiği ortalama bir zırhı var...

Yahu ne diyorum ben sanki İron Man Hulkbuster var karşısında adamın, altı üstü CAP yav...

CAP hayranları kızmasın, kardeşim sende üstüne alınma, öyle neşeli yazasım geldi, art niyet yok, CAP'i de çok severim, daha doğrusu sevmediğim ÇR karakteri yok gibi bişey zaten, ÇR olayını toptan çok seviyorum yani.

Ama cidden CAP'i ayrı severim, lakin BATMAN'in yaşayan en sağlam hayranlarından biriyim 7 yaşımdan beri felan. :D

Ha, tabii çok sevmem başka, gerçekler başka, Batman vs Captain America konusunun GERÇEKLERİNİN, KÜÇÜK BİR BÖLÜMÜNÜ YAZDIM, yeterli olacaktır muhtemelen.

Üretilebilecek karşı argüman yok çünkü, iki KARAKTERİ DE ÇOK İYİ BİLİYORUM.

CAP sadece çok bariz koşullar altında ŞANS SAHİBİDİR, ötesi yok...

Okuyan herkese sevgiler, saygılar.

Nerd damarım tuttu yine, gel ulan mart, gel de cümle alem Batman görsün, film Batman'leri yüzünden millet Batman'i Daredevil falan ayarında sanıyor.

Marvel'de ve Dc'de en iyi dövüşen çr karakteri kimdir? Marvel'de ve Dc'de en iyi dövüşen çr karakteri kimdir?

HAAAALAAA BAŞLAMADIM.

Üslup geyik, yazanlar birebir gerçek.

Yazarım da yazarım, bitmez....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urazs -- 5 Ekim 2015; 8:08:48 >

Bane konusunda çok da haksız sayılmazsın, çünkü BANE de eninde sonunda sadece FİZİKSEL seçenekleri olan biri.

Bane'i daha yüksek yüzde ile alabileceği ihtimali var evet, kalkan büyük faktör, ama venom devreye girdiği zaman o oran düşüyor biraz.

Bane oluyor bir Spider Man gücünde neredeyse...

Ama en nihayetinde sadece fiziksel yetenekleri ve gücü var, evet Cap'in şansı fena değil Bane karşısında.

Lakin Batman?

Orada duracan, silkenelip bi kendine gelicen...

Sonra şu ss'e uzuuuun uzuuuun bakıcan.

Hiç bir şeyi kullanmasa, sırf şunu giyip gelse, Captain America ölü bir adam 1 dakika bile dolmadan, pardon, Batman öldürmüyordu evet, o zaman 1 dakika da vücudunda kırılmadık kemik kalmaz diyeyim.

Kısa yoldan gittim, daha bilmem kaç farklı şekilde, hatta Cap'e bir saniye GÖRÜNMEDEN bile Cap'i bayıltabilir, isterse öldürebilir Batman...

Batman için Cap, eğer işini hemen bitirmeye karar verirse, bu acilse, önemliyse, sadece AÇIK HEDEFTİR, kolay lokmadır.

İnat edip, yok abi yumruk yumruğa dövüşücem dibinden derse, o zaman şansı var Cap'in elbette, ama o kadar, fazlası değil.

Başlarım deyip, bombalı bataranglara, süper sonic ses cihazlarına, envai çeşit gas pellet'ine, sticky goo'suna, Batmobil'ine, zartına, zurtuna başvurduğu vakit tamam, bitti dövüş zaten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urazs -- 5 Ekim 2015; 8:20:21 >

• Arkadaşlar CAP vs Batman olayını çıkışı olmayan, boş ve kapalı bir mekan olarak BELİRTİN, açık alanda, şehirde vs vs falan Cap bulamaz bile lan zaten Batman'i.

Batman kafasın bunun ruhu bile duymadan tepeden uçan tepiği çakıp çakıp kaçar gerekse yani.

Ki gerekmiyor, karşısında rahatlıkla durur, güçleri yakın, dövüş yeteneği Batman'in lehine daha iyi. Cap'in refleksleri iyidir, Batman'in de iyidir, ayrıca dövüşü daha iyi okur Batman.

Sadece bedensel olarak dövüşeceklerse o zaman CAP'in kalkanı olmayacak demektir.

Batman BASINÇ NOKTALARININ UZMANIDIR, CAP çeyreği kadar bile yetenekli değil o konuda Batman'in.

Dövüş yetenekleri farkı yoktur falan palavralarına inanmayın, Cap'in üstün dövüş yetenekleri mevzusu biraz tırt bir mevzu , CAP kalkanı ile geliyor o seviyeye, sadece bedensel olarak dövüş yeteneğinde bir Daredevil değildir, Batman ise Daredevil'i alır yani.

Batman'in yüzde biri kadar bile dövüş tecrübesi yok Cap'in, çok saçma bir şekilde zorlama ile çok çok yetenekli deniyor Cap'e.

Ulen savaşa gitmeden önce, serumdan sonra KAÇ AY EĞİTİM ALDI bu adam, istediği kadar hızlı öğrensin...

Ondan sonra yıllarca dondu kaldı zati, rüyasında NAZİ kovaladı durdu.

Sonra bir uyandı, vaaaaooovvv Marvel'ın üstün dövüşçüsü...

Wolverine daha üstün bir dövüşçüdür misal, Cap'in üstün dövüş yeteneği olayı zorlama biraz yani.

Batman dünya üzerindeki tüm en iyilerden ders aldı, onları ya yendi, ya berabere kaldı.

Cap damdan düşer gibi Marvel'ın en iyilerinden ilan edilmiş bir karakter hand to hand de...

2. dünya savaşına yollanmadan önceki kısa sürede mi dünyanın en iyileri arasına girdi bu yumruk atmayı bilmeyen adam serumdan önce?

Bir göz kırpma süresinde bir masadaki iki çay bardağını belli etmeden değiştirebilen bir adamdan bahsediyoruz burada...

Bilinen bütün dövüş sanatlarında "ustalık" seviyesine geldi, inanılmaz bir serilik ve yaratıcılıkla kombine eder bu yeteneklerini, acıya inanılmaz dayanıklıdır, kendi kalbini dakikada 3-5 vuruşa indirgeyecek kadar yavaşlatabilir, hatta daha bile azdı belki, unuttum şimdi.

Cidden araştırın, Batman'in çok fazla yeteneği var Cap'te olmayan, sırf fiziksel bir mücadelede bile, Cap'ten şansı fazladır Batman'in.

Tek istisnası bunun, Batman'in zerre kaçamayacağı, arada plan yapamayacağı, ninja yeteneklerini kullanıp rahatlıkla ortadan kaybolup SÜRPRİZ ataklar yapamayacağı, bomboş, kapalı bir mekandır.

Len Batman bir sürü süper sezgi gücü olan JLA birliğine bile varlığını belli etmeden diplerinde birden bitebilen bir karakter isterse, Cap ne yapacak allah aşkına?

Uzay boşluğuna, yani vacuum of space'e normal insanın iki katı kadar süre DAYANABİLDİ, heryerinden kanlar çıkmasına rağmen, dayanabildi, 500 kg ile pek çok tekrar bench press yapabilir, bunlar bilinen şeyler.

• Konunun özel koşulunu da değerlendirdim, genel olarak da kıyasladım, genel kıyasta Cap'in hiç şansı yoktur zaten, birebir fiziksel mücadelede şansı vardır, ama ben ibreyi Batman'den yana görüyorum, çok fazla seçeneği var dövüş konusunda bile Cap'e kıyasla...

Geriye kalan herşeyde zaten mevzusu bile edilmez.

İron Man'i de alsın gelsin Cap.
  • Hocam iyi de siz yazarlarin olusturdugu her turlu kosulu yaziyorsunuz

Batman i her yonu ile ele alirsak, normal bir dovuste yapabilecegi CA dan fazlasi degildir.

Soyle yani, DC vs Marvel serisini dusunun. Onun gibi.
    Bir anda zirh giymez.
    Magaraya donmez.

Death Battle olacak bu sekilde. Savas yerinden ayrilmayacak.
    Ne yapabiliyorsa o anda yapacak.

Cunku batman e yazarlar tarafindan yuklenen bir abarti var. Her daim hikayenin joker karti olarak ayarlanip hikayeye yon verilmesi saglaniyor. Ama bu sadece hikayedeki ufak bir ayrinti O asamaya gelene kadar belirli bir surec geciyor, o surec death battle da olmaz iste

Batman nasil ki yaninda (ceplerinde vs) tasidigi ekipmanlarla bir butunse, CA da ayni sekilde bir butundur kalkaniyla. Ca dan kalkani almak batman in tum ekipmanlarini almaktir. Yazinizda yanlis bir degerlendirmeniz var bu acidan

Ve CA nin nasil bu kadar iyi dovuscu oldugunu sorguluyorsunuz fakat Batman in usta oldugu dovus sanatlarinda o kadar kisa surede ustalasabilmesi sacmalik tamamen Hani oyun bolumu gecmek degil ki bu o kadar stilde 10 sene de ustalassin

En bastinden TMNT yi dusunun, sadede ninjutsu ustasi olabilmek icin yillarini veriyorlar, budur asli bu isin

Elbet CA uyurken ogrenmiyor dovus sanatlarini Bir sekilde cok iyi bir seviyeye ulasiyor ki (super asker olduktan cok kisa bir sure sonra buzullara hapsolmuyor, uzun sure asker olarak bir cok alanda savasiyor, liderlik ediyor vs) bu direk olarak sorgulanacak bir durum degil Oyle yani Wolvie yi falan alir herhangi bir hand to hand te

Mesela CA nin aldigi serum hemen hemen her seyini cok ileri bir seviyeye cikariyor. Bir konusma sirasinda Hulk tan aldigi darbeyle olmedigini soyluyor adam

Metabolizmasi 4 kat hizli calisiyor. Cok gec yoruluyor, dayanikliligi da yine yuksek bir noktada. Filmde gosterilmese de kalkani her attiginda kendisine donmesini hesaplayacak kadar ince bir zekasida var

Batman in yazar tarafindan hikayeye yon veren tum gidisatlarini bir kenara birakip, savas alaninda yapabilecegi tum noktalari ele alirsak ben CA ile en fazla berabere kalir diyorum. Yoksa CA yi bir tik daha sansli goruyorum
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Çok kısa sürede?

Şaka mı?

Adam 40 küsur yaşında ve çocukluğundan beri eğitim alır, dövüşür.

Asıl Cap üç beş ayda öğrenmiş nasıl olduysa artık o kadar dövüş sanatını, tam tersini sölüyorsun resmen...

TMNT'ı falan karıştırma gözünü severim Mahmut, iyice komikleştirmeyin işi.

Batman'e yüklenen abartı dediğin şeylerin hepsinin makul açıklamaları var.

O mantıkla bakarsan ZATEN süper insan serumu bilmem ne toptan saçmalık, mantıksız...

Cap o SERUMDAN EN FAZLA bir kaç sene sonra donup kalıyor, asıl aldığı eğitim yıllar bile değil, aldığı eğitim ile 2. dünya savaşında yüzbaşı oluyor, operasyonlara katılıyor, özel görevlere gönderiliyor, ve her zaman da YALNIZ DEĞİL ZATEN.

Özetle eğitim seneler sürmüyor.

Belki yıl bile değil, 2. dünya savaşının ortalarında KATILIYOR SAVAŞA ZATEN.

En fazla 3 sene aktif görevde kalıp gidip donuyor bir yerlerde.

Batman'in 30 küsur yıllık tecrübesinin yanında hiçbirşey değil bu.

Asıl saçmalık burada.

• quote:

Orijinalden alıntı: urazs

Çok kısa sürede?

Şaka mı?

Adam 40 küsur yaşında ve çocukluğundan beri eğitim alır, dövüşür.

Asıl Cap üç beş ayda öğrenmiş nasıl olduysa artık o kadar dövüş sanatını, tam tersini sölüyorsun resmen...

TMNT'ı falan karıştırma gözünü severim Mahmut, iyice komikleştirmeyin işi.

Batman'e yüklenen abartı dediğin şeylerin hepsinin makul açıklamaları var.

O mantıkla bakarsan ZATEN süper insan serumu bilmem ne toptan saçmalık, mantıksız...

Cap o SERUMDAN EN FAZLA bir kaç sene sonra donup kalıyor, asıl aldığı eğitim yıllar bile değil, aldığı eğitim ile 2. dünya savaşında yüzbaşı oluyor, operasyonlara katılıyor, özel görevlere gönderiliyor, ve her zaman da YALNIZ DEĞİL ZATEN.

Özetle eğitim seneler sürmüyor.

Belki yıl bile değil, 2. dünya savaşının ortalarında KATILIYOR SAVAŞA ZATEN.

En fazla 3 sene aktif görevde kalıp gidip donuyor bir yerlerde.

Batman'in 30 küsur yıllık tecrübesinin yanında hiçbirşey değil bu.

Asıl saçmalık burada.

Komikleştirmekle alakası yok

Bir dövüş sanatında usta olmak çocuk işi değil ki TMNT yi karıştırma diyorsun hocam TMNT ye ait serileri ben de direk olarak okumadım fakat gerçekten bu dünyayı kalite olarak işleyen TMNT 2003 serisini sadece göz gezdirmek için bile inceleseniz, Ninjutsu da usta olmanın yıllar süren ağır eğitimler sonucu hem zihinsel hem de bedensel olarak ulaşabilecek bir nokta olduğunu görmüş olmanız lazım Siz de bilirsiniz bu karanlık dünyayı

Bu bakımdan Batman in 127 stilde usta olması ne demek yav? Mantıklı bir açıklamayla çözülemez asla böyle bir şey Sadece 1 dövüş sanatını 1 yılda öğrense 127 yıl yapar kafadan, var mı böyle bir şey? Her türlü imkansız oluyor Hani 1 ayda öğrendi diye kabul edebiliriz (yaşını dikkate alırsak falan ), her ne kadar imkansız olsa da
    O yüzden CA yı da eleştiremeyiz O 3 yılda neler yapmıştır neler Serumunda etkileri vardır sanırım bu kadar hızlı bir şekilde dövüş sanatında iyi bir noktaya gelmesinde
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Wolverine'i NAH alır hand to hand'de.

Yani Wolverine kendini kısıtlamaz ise ve cidden öldürmek isterse alamaz Mahmutçuğum Cap.

Yoksa elbette Wolvie ile başabaş dövüşür CAP, ama iş çok ciddi ise, fazla dayanamaz.

Kalkan CAP'in bir parçası mı?

O zaman adamantium iskelet ve pençelerde Wolvie'nin parçası.

Cap fazla yaşayamaz öyle pata küte bir dövüşte.

Wolverine Iron Man civarı ve üstü olmayan kahramanların ölümüne yakın dövüşe girmek isteyeceği biri değildir.

Cap'in şansı yok, bunu o da bilir, Wolvie'de bilir, ölümüne bir dövüşte şansı yok Cap'in.

Hand To Hand de Spider Man bile girmemeli ölümüne dövüşe Wolvie ile, uzaktan çalışmalı, taktik yapmalı.

Ha Colossus dersin anlarım, Omega Red dersin Sabretooth dersin anlarım, bunlar da Wolvie ayarında ölümcüldür yakın dövüşte.

Cap ı ıhh...

Cap bu adamları öyle dibine girip pata küte dövemez eğer yazar şaçmalamaz ise, kalkanı çok iyi kullanması lazım, ama salak herif atıp duruyor kalkanını hep, huyu bu, yalan mı len? bu bahsettiklerim de,, Batman de, o kalkanı rahatlıkla yakalayabilecek yetenektedir.

Sabretooth'da, Omega Red'de, Batman'de, Spider Man de, Wolverine de, hepsi.

Omega Red zaten yok eder, imha eder Cap'i hiç başlatma bile yani, Carbonadium Coil uzantıları neredeyse Adamantium kadar sağlam ama çok daha esnek ve adamda death factor var, Wolvie'nin tam tersi, vampir gibi yaşam enerjisini emiyor rakibin.

Misal kalkıp da Bane Sabretooth'u birebir dövüşte alır demem ben, ama Cap alır büyük ihtimalle Bane'i, lakin Sabretooth ile ölümüne bir dövüş Wolverine'in harcıdır.

Cap en fazla kaç saat savunmada kalacak kalkanı ile 10 saat mi?

Wolverine 10 gün durmadan, yorulmadan saldırabilir, hele hele adamantium iskelet yoksa aşırı hızlı iyileşiyor, çok daha enerjik oluyor, Cap dayanamaz.

Bütün yazarların yaptığı değil, MADEM CAP'İ kalkanı ile bir bütün olarak düşünüyorsun, o zaman Mahmutçuğum Batman'i de tüm BATCAVE ile, Batmobil ile, bilmem ne ile bir bütün olarak düşeneceksin, İSTEDİĞİ an yararlanabiliyor bunlardan ve HEPSİ DE kendi emeği çünkü.

Ve yine diyorum Batman'in bunlara da ihtiyacı yoktur ŞEHİR ortamında CAP'i yenmek için, biraz insaf edin.

KAZANMASI için KOŞULLARI SINIRLAMAK ZORUNDA OLAN CAP'TİR, BATMAN DEĞİL.

10 FARKLI SENARYO GELİŞTİRİN, BATMAN'İN 9'UNDA ONU GALİP ÇIKARACAK CEVABI OLUR CAP'E.

Tek zorlanacağı -BAKIN ZORLANACAĞI DİYORUM, KESİN KAYBEDER DEĞİL- koşul, kapalı, çıkışı olmayan bir yerde CAP ile kısılıp kalmasıdır.

Tamamen kapalı bir yerde yani.

İŞTE O ZAMAN O DAHA UZUN SÜRE DAYANABİLME, DAHA HIZLI METOBOLİZMA, DAHA YOĞUNLAŞMIŞ KEMİK VE KAS KÜTLESİ BİR ANLAM KAZANIR SADECE...

Ayrıca BANE, CAP'ten çok daha güçlü bir SÜPER ASKER serumu kullanıyor; VENOM.

Venom hali ile CAP ile güreş etseler, CAP bir çocuk kadar güçsüz kalır BANE karşısında biliyorsun değil mi?

Sabretooth dan bile güçlü oluyor, neredeyse Spider Man oluyor adam, ama Sabretooth eğer öldürmek serbest ise bence alır Bane'i...

Ama tabi BANE önce kemiklerini kırmazsa, ne var ne yok yani, orada pençeleri, direk öldürmeye odaklı atakları Sabretooth2u avantajlı kılıyor bence yine de.

Batman süper askerlere, CAP'ten çok daha güçlü süper askerlere, robotlara vs vs alışık yani, dert değil, KALDI Kİ aralarında fazla bir FARK yok zaten, en büyük fark metobolizma da, daha uzun süre dayanabilme konusunda, diğer konularda oldukça yakınlar...

Kapalı mekan...

Orada bile bir sürü yüksek tahrip gücüne sahip patlayıcısı bilmem nesi, gazı zartı zurtu var adamın, fiziken de yakın Cap'e, dövüş yeteneği de daha üstün.

Baktı adam dayanıklı ve normal insan değil, C-4'lü bataranglarını çakacak kafasına uzaktan bayıltacak, ağır yaralayacak Cap'i kapalı bir mekan bile olsa nedir yani, hep yaptığı şey...

Kalkanını almak cidden o kadar zor değil CAP'in, Batman alabilir gayet, zaten buna gerek kalmadan adam kendi atıp durucak habire keko gibi.

Rakip CAP olmasın, Wolverine olsun, ya da İron Man, ya da Spider Man, Batman için DAHA DİKKATLİ OLMA, daha ince planlar yapıp, koşullar yaratma zamanı gelmiş demektir.

Captain America Batman'i İKİ KERE DÜŞÜNDÜRECEK KAPASİTEDE BİRİ DEĞİL.

TEK BOYUTLU BİR KARAKTER, DÖVÜŞ YETENEĞİ VE KALKANI VE AZ ÇOK OLAN FİZİKSEL ÜSTÜNLÜĞÜ, SAHİP OLDUĞU ŞEYLER BUNLARDAN İBARET BATMAN'İN ÜZERİNE.

BATMAN'İN ÇOOOOK DAHA FAZLA ŞEYİ VAR, AVANTAJI VAR, ÖYLE Kİ SAY SAY BİTİREMEM.

E bunu da çok iyi biliyorsun Mahmutçuğum zaten, Cap'in kazanma ihtimalinin normalden FAZLA OLDUĞU KAPALI MEKAN koşulunu da KENDİM belirttim zaten.

Daha konuşacak ne var ki bunun üzerine?

Cap'in ne muhteşem bir atlet olduğunu tabii ki biliyorum, ama Batman de öyledir, aşağı kalır yanı yoktur.

Bu ikisi RASTGELE karşılaşıp birbirine dalmayacak herhalde, bu en saçma dövüş senaryosu, böyle birşey var mı abi?

Olacak olan şudur, ister CAP yazarı yazsın, ister Batman yazarı.

Batman RASTGELE karşılaşsa dahi bir süre rakibini tartacak, sonra da pata küte yakından dövüşmenin en iyi yöntem olmadığını, az da olsa risk içerdiğini anlayacak...

O noktadan sonra CAP'in zerre şansı yok.

Bunu çok iyi biliyorsun sende.

Batman geriye çekilmeyi kafaya koyarsa taktiksel olarak CAP onu durduramaz, engelleyemez, takip bile edemez, Spider Man dersin anlarım, ki onu bile yanıltıp ortadan rahat rahat kaybolur Batman.

Mevzu yazar abartması değil, Batman yıllardır böyle yazılır çizilir, buna SAÇMA DEMEK, Cap'e serum verdiler böyle oldu demek kadar saçma yani. :D

Hepsi süper kahraman, BATMAN normal insan ALGISINI YENELİM ARTIK, değil, dünyada kimse 1000 de biri kadar bile yetenekler bütünü olabilir mi Batman'in olamaz, o yüzden adı SÜPER KAHRAMAN zaten.

Bak kendi verdiğin örnekte bile var bu, Ninja Kaplumbağa?

Yani Mahmutçuğum, hepsine böyle bakıyoruz, normal bu.

Bende saçma maçma desem bile alsında AYLAR İÇİNDE o kadar iyi bir dövüşçü olmasının da kendince bir açıklaması var, Süper Asker serumu beynini de geliştiriyor, çok çabuk öğreniyor vs vs...

Ha, ama cidden Wolverine ile ölümüne bir dövüşe asla giremez CAp yakından.

Wolverine ile aşık atabilmesinin sebebi hem kendi GÖZÜPEKLİĞİ, hemde Wolverine öldürmeyecek zaten hem o biliyor, hem Wolverine biliyor bunu.

Ama ben sana birşey diyeyim mi?

Beni gözü dönmüş bir Wolverine den bile daha çok etkileyen biri varsa o da Spider Man'dir.

Spider Man çok çok özel bir karakter.

Ayrı seviyorum keratayı.

Ben Batman olsam, konuşa konuşa etkilerdim, Spidey zaten hayran olmaya dünden razı.

Bence Marvel'da gözü tamamen döndüğünde tehlike oranı en çok artan kişi Spider Man, Wolverine bile değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urazs -- 5 Ekim 2015; 20:15:53 >

• Komik kısmı şu Mahmutçuğum, hem diyorsun gerçek dışı Ninca Kaplumbağalar bile sadece Ninja olabilmiş! İşin komik tarafı zaten cümlenin içinde diyorum bende, KAPLUMBAĞADAN NİNCA MI olur leyn?

Kaplumbağanın Ninca olduğu mekanda, Batman de bırak 127 mi neydi, dövüş stilinin ustası oluversin bi zahmet yani.

Batman'i düz adam olarak düşünmeyin yani.

Adı üstünde süper kahraman, öyle düşünürsen, BATMAN'in tüm yeteneklerini, ustalıklarını ve her manada gücünü, tehlikesini tek bir adamda toplayabilmek için, belki 1000 tane adamın ömrü gerekir zaten normal bir yaşamda.

O derece donatmış kendini manyak ÇR de.

Ve evet, Süper Asker Serumu sayesinde hızlı öğreniyor aynen, bunu da böyle kabul etmemiz gerekiyor aslında, bende ettim gitti, inat etmicem, saçma diye, yanlış yapmışım. :D

• Yav abi Batman'i çok seviyorum diye saldırtmayın Cap'in falan üzerine beni yav, üzülüyorum sonra.

Cap'i de çok severim çünkü.

Ne muhteşem filmdi Winter Soldier ama...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.