Şimdi Ara

Marvel's Spider-Man 2 PC sistem gereksinimleri resmi olarak açıklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Marvel's Spider-Man 2 PC sistem gereksinimleri resmi olarak açıklandı
    Spider Man 2 PC versiyonu, bugün Steam ve Epic Games Store’da çıkış yapacak. Nixxes ve Insomniac sonunda oyunun PC sistem gereksinimlerini açıkladı. Ayrıca ultra wide monitörler (48:9'a kadar), Nvidia DLSS Ray Reconstruction, DLSS 3.0, FSR 3.1 Frame Gen ve Intel XeSS desteği gibi platforma özgü özelliklerin de olacağını öğrendik.

Ayrıca Bkz.Nvidia GeForce RTX 5090 tanıtıldı: İki kat performans artışı ve 32 GB bellek!

Marvel's Spider-Man 2 PC sistem gereksinimleri

Işın izleme olmadan, 8. Nesil Intel veya Zen 2 CPU ve GTX 1650/RX 5500 ekran kartı yeterli oluyor. Ancak bu, 1080p 30 FPS kalitede oynattırıyor. 60 FPS için RTX 3050/RX 5700 ekran kartı gerekiyor. 1440p içinse GeForce RTX 3070/RX 6800 ekran kartıyla birlikte Core i5-11400/Ryzen 5 5600 gerekiyor.

Marvel's Spider-Man 2'yi tüm ışın izleme ihtişamıyla deneyimlemek, çok daha güçlü bir donanım gerektiriyor. 4K deneyimi için, RTX 4090 ekran kartı, Ryzen 7 7800X3D/Core i9-12900K işlemci ve 32 GB RAM gerekiyor. 1440p kalitede oynamak için Core i7-12700K/Ryzen 9 5900X işlemcili Radeon RX 7900 XTX/RTX 4080 ekran kartlı bir PC yeterli. İşte Marvel's Spider-Man 2 PC sistem gereksinimleri:

Minimum sistem gereksinimleri (Düşük kalite, 720p 30FPS)

• Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1650 / AMD Radeon RX 5500 XT

• İşlemci: Intel Core i3-8100 / AMD Ryzen 3 3100

• Bellek: 16 GB RAM

• İşletim sistemi: Windows 10/11 64-bit

• Depolama: 140 GB SSD

Önerilen sistem gereksinimleri (Orta kalite, 1080p 60FPS)

• Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 3060 / AMD Radeon RX 5700

• İşlemci: Intel Core i5-8400 / AMD Ryzen 5 3600

Yüksek sistem gereksinimleri (Yüksek kalite, 1440p 60FPS)

• Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 3070 / AMD Radeon RX 6800

• İşlemci: Intel Core i5-11400 / AMD Ryzen 5 5600

Yüksek ışın izleme sistem gereksinimleri (Yüksek, 1440p 60FPS)

• Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 4070 / AMD Radeon RX 7900 XT

• İşlemci: Intel Core i5-11600K / AMD Ryzen 5 5600X

Çok yüksek ışın izleme sistem gereksinimleri (Yüksek, 1440p 60FPS)

• Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 4080 / AMD Radeon RX 7900 XTX

• İşlemci: Intel Core i7-12700K / AMD Ryzen 9 5900X

Ultimate ışın izleme sistem gereksinimleri (Çok yüksek, 4K 60FPS)

• Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 4090

• İşlemci: Intel Core i9-12900K / AMD Ryzen 7 7800X3D

• Bellek: 32 GB RAM

Kaynak:https://blog.playstation.com/2025/01/29/marvels-spider-man-2-pc-features-and-ray-tracing-options-detailed-out-tomorrow/

• RT saçmalığı yüzünden güzelim ekran kartı piyasasının içinden geçtiler. Salak saçma DLSS/ FSR ve FG gibi fake fsp saçmalıklarına mahkum ettiler bizi. RT'yi PC'de de konsollarda da kullanmıyorum. Görüp görebileceğiniz en gereksiz teknoloji.

• 16 gb ram ne yuh

• 1499 TL den satarlar tahmini

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TncyKrmn kullanıcısına yanıt
    1080ti ile her oyunu oynuyorum hala kökleyerek

• Çağdaş kullanıcısına yanıt

Tuhaf olan ne ki? Artık 16 GB alt sınır olmalı. Apple bile yıllar sonra 8’i bırakıp 16’ya geçti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bkaakco kullanıcısına yanıt

Tabi öyle de, işletim sistemi de güzel sömürmeyecek mi belleği ve arka planda çalışan farklı uygulamalarda varsa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çağdaş kullanıcısına yanıt
    https://wpd.app/
    bu program windows 7 64 bit te denedim sonra windows 10 64 bit'te, windows 10 da telemetriler coşmuş, her şeyi kapatıp denermisiniz?, ne kadar işlemci ram kullanımı olacak, bilgilendirirseniz iyi olur!.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 31 Ocak 2025; 9:40:17 >
    Merhaba, o saçmalık dediğiniz fsr teknolojisi sayesinde düşük donanım özellikli pc' imde güncel oyunları teklemeden 1080p de oynayabiliyorum, herkesin yüksek donanımlı pc almaya yetecek maddi gücü yok.

• kayamtky K kullanıcısına yanıt
    Merhaba , yanlış bilgiye sahipsiniz anlaşılan. Yanlış bilgi sahibi olduğunuz için bir de bana tabiri caizse "Laf koymaya çalışıyorsunuz" O saçmalık dediğim teknolojiyi dandik ekran kartlarınızda çözünürlüğü düşürerekte hemen hemen alabilirsiniz. Sanki bu kartlar size ham çözünürlükte efsane detay seviyesi katkısı yapıyor. Hiç bir zaman size saf 1080p - 1440p ve 4k çözünürlük netliği vermiyorlar. Ayarlara bakarsanız kalite , performans vs seçerken çözünürlüğü ne kadar düşürdüğü görebilirsiniz. Eski kartınızda -ki şuan 1080p çözünürlükte 1070 hatta 1060 super gibi kartlarla canavar gibi oyun oynayabiliyorsunuz. Gidip 2k - 4k monitörde 1080 - 2060 gibi kartlar kullanıp fsr - dlss gibi teknolojileri bir zahmet kullanmayın. çünkü asla size saf netlikliği vermeyecekler ve sizde azla yetinmiş olacaksınız. 4k monitörde performans modunda fsr kullanmaya kalkarsanız , karıncalanma , leş gibi piksellenme gibi bir ton göz kanatıcı detaylara sahip olursunuz. O yüzden monitör çözünürlüğünüze göre ekran kartı almaya çalışın. Para ve zenginlikle alakası yok 1080ti - 2060 - 3050 gibi 2k kartı kartları 5000 - 6000 tl ye alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 31 Ocak 2025; 9:53:10 >

Onların hiç birini kullanmak zorunlu olmadığı için mahkum olduk diyemeyiz.

Hepsini kapatıp oyunu kendi çözünürlüğünde oynamak mümkün sonuç olarak.

Bu yüzden alternatif olarak durmaları iyi, zorunlu olmadığı müddetçe sorun yok.

Dlss öğrenebilir yapay zeka ile upscale yaptığı için her sürümde daha doğala yakın görüntü veriyor. Özellikle düzgün şekilde entegre edilebilen oyunlarda kalite modu çok fazla şikayet edilebilecek bir şey değil üst seviye kartı olan insan kullanmaz zaten. Daha düşük bütçeliler için güzel bir kurtarıcı oldu.

Yapay zekayı durduramayız, illa ki daha fazla yer edinmeye başlayacaklar hayatımızda. İnsanın işini elinden alan bir güç, native çözünürlüğü de elimizden alıp yerine yenisini koyacaktı elbet. Daha da fazlasını yapacak, yerleşik hale gelen çok şey göreceğiz yapay zeka alanında.

Örnek: 5x serisi ile gelen neural rendering ve mega geometry. Şu an oyun motorlarına entegre etmek için nvidia'nın da çalışması gerekiyor geliştiricilerin de çalışması gerekiyor. Zamanla oyunlarda artık çözünürlük düzeyinde değil texture düzeyinde yapay zeka görmeye başlayacağız bunlar kaçınılmaz.

Bu örnekteki kadar gerçeçki bir kaplamayı, 12 kata kadar daha hızlı render edebilen yapay zeka teknolojilerine yok demek mümkün değil. Dlss, FG falan bunlar daha başlangıç hiçbir şey değil bunlar. Düşük bütçelinin hayatını kolaylaştıran aparatlar sadece.

• kabus2224 kullanıcısına yanıt
    Çok kısa bir cevap vereyim size. 4k ultrada 5080 in 27 fps vermesi sizce mantıklı mı? Kartların saf gücünün resmen yerlerde olduğunu dile getiriyorum. Tabi ki teknoloji gelişsin yeni şeyler çıksın ama 1500 w güç kaynağı isteyen ekran kartının saf güçte 27 fps vermesi hiç mantıklı değil. Üretici firma min. 60 fps çalıştıracak güçte üretmeli o kartları. Zaten piyasada 144 165 hz monitörler artık standart haline geldi. İnsanlar 60 fpsyi ham halde yakalasın, üstü fps için açan açar dlss ve fsrı. Umarım tam olarak anlatabişmişimdir nvidianın çakallığnı.

• 12. nesil i5 işlemcili 32 gb ramli 3050tili bir laptopum var. oyun incelemelerinde gördüğüm kadarıyla bir optimizasyon sorunundan bahsediliyor. 4060 sistemlerde bile baş ağrıtan sorunlardan bahsedilirken benim laptopımda bu oyun oynanmaya müsait mi değerli bilgi sahibi arkadaşlar?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.