Masa içi bilgisayar olayına girmek istiyorum yaz tatilimde
kendi tasarımım olsun masanın her yerinde benim imzam olmalı
bu yüzden bunu çizebileceğim basit bi program arıyorum (herhangi bi 3d modelleme programı hakkında bilgi sahibi değilim)
amacım masanın parçalarını çizip bunları birleştirip nası bişey olacağını görmek hemde bu sayede parçaların ölçülerini alabileceğim
önerilerinizi bekliyorum. teşekkürler
En basit ve ulaşılabilir 3d modelleme programı Google Sketch Up olarak kabul edilir. Modellemeden sonra atl kaydedip artlantiste malzemelerini daha gerçekçi yapabilirsin. Aldığın renderı photoshopa atıp daha da detaylı çalışabilirsin. Bu üç programın da youtube'da çok anlaşılır dersleri var.
Ben mimar olduğum için archicad kullanıyorum. Tabi ben hazır masaları kullanıyorum ama sen de tasarımını Slab aracıyla istediğin ölçüleri girip yapabilirsin. Ve archicadin malzemeleri de iyidir bana göre. Tabii yine üç boyutlu pencereden atl kaydedip post-production işlemini artlantisten photoshopdan yapabilirsin. Online archicad dersleri de cok fazla var, slab ile ilgili bir-iki video izlemen öğrenmene yetecektir.
Mesela üniversitede bir grafiker hocam kendine çalışma masası tasarlamıştı Maya ile. Autodeskten indirebilirsin ancak archicad ve sketchup gibi basit değildir o. Ama organik modellemede poligonlarla çalıştığı için daha profesyonel sonuçlar verir, ama yine de maya'da boğulmanı tavsiye etmem şahsen ben hiç gerek duymadım şu ana kadar. Maya dan sonra dokulandırmayı da ZBrush'da yapmıştı.
Rhinoceros'da organik modelleme de Maya'dan daha basit ve anlaşılırdır. Ancak ben onu da önermem çok haşır neşir değilsen çizim programlarına.
Ve 3d modellemenin göz bebeği 3ds max design. En zoru ve en güzeli bu kabul edilir, autodeskten indirebilirsin aynı şekilde. Ben arayüz ve en temel basit özelliklerini biliyorum ancak iyi bilenler çok iyi iş çıkarıyorlar.