Şimdi Ara

Masaüstü işlemcisi laptopa bağlanabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sorum başlıkta yazıyor. Böyle bişey mümkünmüdür? Bu aşağıdaki arkadaş gibi ekran kartı bağladıklarını gördüm ama işlemciyle ilgili fazla birşey bulamadım. Çoğu yerde maliyet açısından gereksiz olsada mümkün deniliyor ama bulabildiğim bi proje yok. Ayrıca bazı laptoplar masaüstü cpu su ve gpu su kullanıyormuş.

http://forums.overclockers.com.au/showthread.php?t=988062

Benim istediğim şey bir nevi gaming mini itx kasayı monitörle kullanmak yerine laptopa bağlayarak bir oyun bilgisayarı yaratmak ve istediğim zaman ayırıp tekrar laptop moduna dönüş sağlamak . Böylece masaüstünün performansı ve upgrade edilebilme özelliklerinden yararlanmak.

Yapmak istediğim şey mümkünmü?

Mesela laptoplarda ekran kartları arasında geçiş yapabiliyoruz aynısı işlemcide olurmu?
    İşlemci bağlantısı nasıl olur ikinci bi anakart gerekirmi? Yada iki anakartla bi sistem çalışırmı?
    Yazılımsal olarak ne gibi bi sıkıntısı olur biostan ayarlarıdır driverlarıdır vs.

Sizin görüşleriniz fikirleriniz neler?
    Teknik bilgim fazla değil bu yüzden saçma sorular sorduysam maruz görün lütfen.

• sen şahine lamborcini motoru takan birni gördünmü hiç
  • quote:

Orijinalden alıntı: -toraman-

sen şahine lamborcini motoru takan birni gördünmü hiç

Evet gördüm.

Gpu nun linkini verdim cpu yuda veriyim

http://www.pcgamer.com/origin-packs-desktop-core-i7-cpus-into-new-eon17-x-and-eon15-x-laptops/

Sadece bi soru soruyorum en azindan daha teknik bi cevap veremezmisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S-AINT -- 10 Ekim 2015; 9:03:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Homer Jay Simpson

quote:

Orijinalden alıntı: -toraman-

sen şahine lamborcini motoru takan birni gördünmü hiç

Evet gördüm.

Gpu nun linkini verdim cpu yuda veriyim

http://www.pcgamer.com/origin-packs-desktop-core-i7-cpus-into-new-eon17-x-and-eon15-x-laptops/

Sadece bi soru soruyorum en azindan daha teknik bi cevap veremezmisiniz.

Linte verdiğin laptopun anakartıyla normal bir laptop anakartı ve güç kaynağından çok farklı. Ayrıca laptopun soketine uyacak işlemci olacağını sanmıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Dediğin şey mümkün değil çünkü masaüstü işlemcisi laptoptaki anaakartın soketine uymaz. Laptopda masaüstü işlemcisi olması için anakartın da ona uygun yapılması lazım. Bu da senin yapabileceğin bir iş değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Dediğin şey mümkün değil çünkü masaüstü işlemcisi laptoptaki anaakartın soketine uymaz. Laptopda masaüstü işlemcisi olması için anakartın da ona uygun yapılması lazım. Bu da senin yapabileceğin bir iş değil.

O zaman direkt hazir cpulu sistemlere baksam sonra kendim harici gpu taksam istediğime ulaşabilirim dogrumudur? Onlarda 4 5 kiloluk canavarlar oluyo ama tasinabilir en azından.

• quote:

quote:

Dediğin şey mümkün değil çünkü masaüstü işlemcisi laptoptaki anaakartın soketine uymaz. Laptopda masaüstü işlemcisi olması için anakartın da ona uygun yapılması lazım. Bu da senin yapabileceğin bir iş değil.

O zaman direkt hazir cpulu sistemlere baksam sonra kendim harici gpu taksam istediğime ulaşabilirim dogrumudur? Onlarda 4 5 kiloluk canavarlar oluyo ama tasinabilir en azından.

Masaüstü işlemcisi olan laptobun içindeki ekran kartı da iyi olur ayrıca takmana gerek yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Masaüstü işlemcisi olan laptobun içindeki ekran kartı da iyi olur ayrıca takmana gerek yok.

Biliyorum zaten hemen planlamiyorum takmayi. Benim amacım sistemi güncel tutabilmek. 1 1.5 sene sonra ekran kartı yetersiz gelicektir en iyisi olsa bile. Islemcide degisebiliyosa laptopun ömrü baya uzar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Biliyorum zaten hemen planlamiyorum takmayi. Benim amacım sistemi güncel tutabilmek. 1 1.5 sene sonra ekran kartı yetersiz gelicektir en iyisi olsa bile. Islemcide degisebiliyosa laptopun ömrü baya uzar.

Zaten o sokete takılabilecek en iyi işlemciyi takıyorlar onun için ilerde daha iyisini takamazsın. Ayrıca o harici olarak takılan gpular verimsiz çalışır ve birçok sorun çıkartır. O sistemler düzgün çalışsaydı laptop üreticileri yapardı bu işi.

• quote:

İyi günler herkese.

Sorum başlıkta yazıyor. Böyle bişey mümkünmüdür? Bu aşağıdaki arkadaş gibi ekran kartı bağladıklarını gördüm ama işlemciyle ilgili fazla birşey bulamadım. Çoğu yerde maliyet açısından gereksiz olsada mümkün deniliyor ama bulabildiğim bi proje yok. Ayrıca bazı laptoplar masaüstü cpu su ve gpu su kullanıyormuş.

http://forums.overclockers.com.au/showthread.php?t=988062

Benim istediğim şey bir nevi gaming mini itx kasayı monitörle kullanmak yerine laptopa bağlayarak bir oyun bilgisayarı yaratmak ve istediğim zaman ayırıp tekrar laptop moduna dönüş sağlamak . Böylece masaüstünün performansı ve upgrade edilebilme özelliklerinden yararlanmak.

Yapmak istediğim şey mümkünmü?

Mesela laptoplarda ekran kartları arasında geçiş yapabiliyoruz aynısı işlemcide olurmu?
    İşlemci bağlantısı nasıl olur ikinci bi anakart gerekirmi? Yada iki anakartla bi sistem çalışırmı?
    Yazılımsal olarak ne gibi bi sıkıntısı olur biostan ayarlarıdır driverlarıdır vs.

Sizin görüşleriniz fikirleriniz neler?
    Teknik bilgim fazla değil bu yüzden saçma sorular sorduysam maruz görün lütfen.

Malesef olmaz Şimdi söyle düşünün bir motosiklet pistonunu bir arabaya takabilirmisiniz takılmaz öyle buda yani söket uymaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Şuan bildiğim kadarıyla masaüstü işlemcilerin paket yapısı ile dizüstü işlemcilerin paket yapısı farklıdır. Ancak donanım çılgınları çok farklı portlamalarla bunu yapabilirmi dersen sana yapar da diyemem yapamaz da diyemem ne yazık ki ancak ekran kartı ile ilgili yapılabilir bunu cevaplayabilirim yani ekran kartı ile ilgili o noktada bağlantı arayuzu ile ilgili yapılandırmalar yapilabilir ancak bu kadar zahmet edeceğini bence Direk farklı alternatiflere yönelmem hem zaman hem maddi geri dönüş sağlar bana göre :)

• Bu konuyu 2-3 ay önce bende araştırmıştım. Öncelikle çalışma mantığı aynı olsa da masaüstü işlemciyi laptopa takmak yada çalıştırmak olmaz. Çeşitli çevirici vs ile çalıştırılabilir belki fakat çok donanımsal modifiye lazım. En basitinden voltaj ayarı ayrı bir adaptör vs kullanmak lazım ki bu bile çok uç nokta. Belki satılıyordur soket tipine göre çevirici fakat işlemcide %5 yada %10 kayıp muhakkak olur ki bu kayıp işlemcide göz ardı edilemez.

En mantıklısı laptopunuzun işlemcisini upgrade etmek mesela i7 işlemci almak. ikinci el olarak satanlar oluyor onları takip edebilirsiniz. ekran kartı konusuna gelince. Harici ekran kartı laptoplara bağlanabiliyor. Konusu forumda vardı %5- %10 kayıpla normal şekilde çalıştırılabiliyor. Sanırım 30-40 dolarlık bi aparat+harici adaptör gerekli. Laptoplara anakartın pci expres bölümünden bağlanıyor laptopunuzun anakartında extra pci-e slotu yoksa wifiyi sökmeniz onun yerine takmanız gerekecek. Peki bütün bunlara değer mi? Mesela gtx 950 işlemcili 17 inç i7 işlemcili bir laptopunuz var. Buna gtx 970 takmak isterseniz yapacağınız harcama 1600-1700tl olacaktır işlemci upgrade maliyetini hesaba katmadık tabi.

Bende bu durumu düşünüp bu işlerle uğraşmaktansa ki sistemin ne kadar sağlıklı çalışacağı soru işareti, gidip taşınabilir ve film için tablet yada 13-14 inç hafif laptop+ mini itx oyun sistemi kuruyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mağdur Adam

Bu konuyu 2-3 ay önce bende araştırmıştım. Öncelikle çalışma mantığı aynı olsa da masaüstü işlemciyi laptopa takmak yada çalıştırmak olmaz. Çeşitli çevirici vs ile çalıştırılabilir belki fakat çok donanımsal modifiye lazım. En basitinden voltaj ayarı ayrı bir adaptör vs kullanmak lazım ki bu bile çok uç nokta. Belki satılıyordur soket tipine göre çevirici fakat işlemcide %5 yada %10 kayıp muhakkak olur ki bu kayıp işlemcide göz ardı edilemez.

En mantıklısı laptopunuzun işlemcisini upgrade etmek mesela i7 işlemci almak. ikinci el olarak satanlar oluyor onları takip edebilirsiniz. ekran kartı konusuna gelince. Harici ekran kartı laptoplara bağlanabiliyor. Konusu forumda vardı %5- %10 kayıpla normal şekilde çalıştırılabiliyor. Sanırım 30-40 dolarlık bi aparat+harici adaptör gerekli. Laptoplara anakartın pci expres bölümünden bağlanıyor laptopunuzun anakartında extra pci-e slotu yoksa wifiyi sökmeniz onun yerine takmanız gerekecek. Peki bütün bunlara değer mi? Mesela gtx 950 işlemcili 17 inç i7 işlemcili bir laptopunuz var. Buna gtx 970 takmak isterseniz yapacağınız harcama 1600-1700tl olacaktır işlemci upgrade maliyetini hesaba katmadık tabi.

Bende bu durumu düşünüp bu işlerle uğraşmaktansa ki sistemin ne kadar sağlıklı çalışacağı soru işareti, gidip taşınabilir ve film için tablet yada 13-14 inç hafif laptop+ mini itx oyun sistemi kuruyorum.

Bende araştırmaya devam ettim. Dediğiniz gibi maliyet ve donanimsal problemler işi bozuyo. Olsa bile stabil olmayacak. Bazi arkadaslarin iddaa ettigi gibi imkansiz değil parasi ve vakti bol olan biri yapabilir.

Aslinda mesleğimden ötürü büyük kasa ve monitör kullanamam. Bunlari sormamin sebebi buydu. O yüzden mini itx kasa arti dokunmatik döner ekran bi laptop alip herşeyi tamamlamak istiyorum. Kısacası yeni araştırmam laptop ekranini monitör gibi kullanabilmek üzerine olacak

• Cok guclu wifi kart ve modem alip ekran paylasimiyla evdeki kasada calisan oyun laptopta oynaniyordu. Steamin bi ozelligi bu onu da arastirin.

• Hocam bağlanır ama olmaz yani, bağlamaz olaydım dedirtir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.