Şimdi Ara

Masaüstü mü Laptop mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
15.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkda da yazdıgım gibi sorum bu ben oyun oynamayı çok seven biriyim malum yazda geldi 9-10 saat rahat oynayabilirim yeni alıcagım bilgisayar performans yönünden güçlü ama fiyatıda çok uçuk kaçık olmamalı yani 2500 tl yi geçmemeli ama ben 1-1,5 ay tatile gidiyorum ve tabiki masaüstü pc mi götüremiyordum oda eskidi yeni pc olarak masaüstü mü yoksa laptop mu almalıyım karar veremedim açıkçası performans ve fiyat yönünden masaüstü pc ler çok çok çok daya iyi tabiki ama bir yerlere götürememek en büyük dezavantajı laptop performans yönüyle (monster için söylüyorum :) ) iyi fiyat olarakda uygun aslında aman aman da bir şeyi yok benim kafam karıştı şimdi sizden yardım istiyorum fiyat/performans olarak laptop dan kat kat kat daha iyi bir masaüstümü yoksa performası iyi ama fiyat yönünden biraz daha pahalı olan bir laptop mu almalıyım yalnız laptopsa fikriniz monster olsun seçiminiz :) yani hangi modeli tercih edersiniz 3-4 yıl en azından bir oyuncuya yetecek kadar gitmeli :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• masaüstü mü dizüstü mü onu biz değil senin karar vermen lazım haliyle o parayla daha iyi bir masaüstü makine toplarsın ama gittiğim yerlerde makinem yanımda olsun ordada oyun oynarım dersen dizüstü.3-4 yıl garantiside kimse veremez çünkü teknolojinin nereyi gideceğini kimse kestiremez öyle oyun motoru çıkarken notebookunun özellikleri sönük kalır tabi low-mediumda oynarım diyorsan orasına birşey diyemem.Lenovo,MSI,Asus bunların ivybridge modellerini ve gelecek olanları bekleyebilirsin veya monsterdan kendine kişisel bi dizüstü oluşturursun
  • Taş ve sopalarla oyun oynayacaksan tabikide masaüstü :D

yok yanımda yoldaş olsun dersem laptop. 6990 veya 580m 680m gibi üst düzey bir ekran kartı ile oyundada sıkıntı yaşamazsın. Ama 2500 e mal olmaz onlar sana
  • masaüstünün tadı farklı yahu. 2000-2500 tl ye uçar o pc sen, ben indiremeyiz :D
  • Ben asagı yukarı 2500 su anki EM modelini Haziran siparişli verdim.Ekran kartını 670M olarak değiştirdim.Böyle bir config seni 3-4 sene rahat götürecektir.Zaten yeni konsollar çıkana kadar radikal değişiklikler olmaz.İlerde sıkıntıya düşersen ekran kartını değiştirirsin olur biter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aedelric

Ben asagı yukarı 2500 su anki EM modelini Haziran siparişli verdim.Ekran kartını 670M olarak değiştirdim.Böyle bir config seni 3-4 sene rahat götürecektir.Zaten yeni konsollar çıkana kadar radikal değişiklikler olmaz.İlerde sıkıntıya düşersen ekran kartını değiştirirsin olur biter.

hayırlı olsun 670mli sistem masaüstü tadını verir
  • peki sizce gt 650m gibi bir ekran kartı tahmini olarak kaç yıl yeni çıkan oyunlar en azından mediumda oynatabilir ? yani tabi nasıl oyunlar çıkacagını kestiremeyiz ama 1-2 yıl içindeki degisime bakarak bana ne söyleyebilirsiniz ? yani mediumda da en azından kaç yıl oynatır ?

• Gün geçmiyorki oyun firmaları yeni bir oyunmotoru zart zurt icat etmesinler.

Nvidia'nın gecen sene peygamber ilan ettiği bir ekran kartını, bu sene yeni çıkan yeni yetme bir seriye kurban vermesi de cabası.

Yani adamlar bilerek her sene ucunu kıyısını iyileştirerek veriyorlar. 256 mb ram+ekran kartı ıle oyun oynadığımız laptoplarda bir oyun 64mb ekran kartı harcamazken DX11, acayip flash eklentiler millet 4 gb ram'a muhtaç etti. 64blık oyun şu anda bu laptopta açınca boş merayı buldu yayılıyor ve 150 mb'a yaklaşıyor :D

sistemlerin yükselmesi ile grafik kaliteleri arttı, sesler bilmem kaç boyutlu oldu, o oldu bu oldu. millet 8gb ramle gezer oldu. Ben 4 yılda bunları gözlemledim. Sen şimdi alırım 4 yıl sonra ne olur dersen? bi halta yaramaz o laptop derim.

Full hd ekranlar, 4 GGPX kameralar çıktı, dahası çıkamaz desekde yine çıkar bişeyler. İnsan gözü artık apple'ın şu an ürettiği monitörlerden ötesini ölçecek kadar hassas değil diyorlar mesela, ama 1 yıl sonra laptoplar lcd'ti bırakırda ink monitöre geçerse şaşma

senin anlayacağın ilk 1 yıl tam verimle, 2.yılda ufak tefek itmelerle kullanda üstüne fanın döndüğü her gün için şükret .

2-3 yıl aklın kalmasın yalnız gider o. Bu yaz cry amca 3 çıkacak. Onu yükle laptopa ultra yada high da açmayacağını görünce ne demek istediğimi tam anlamıyla anlarsın

• Yazilanlar cok dogru.Teknoloji her gun ilerliyor bu bir gercek.Yalniz su bakimdan dusunursek masaustu de laptop da ileriki donemlerde parca degisikligi icin uygun durumdalar.(Masaustu hep oyleydi gerci).Suanki ivu bridge serisi (3610qm) gibi uzun sure problem cikartmaz.(2600K seviyesindeler zaten).RAM/HDD deseniz bunlar da degismesi kolay seyler.mSata destegi monsterda da mevcut.Herneyse,sikinti ekran kartlarinda.Masaustunde bu isi daha kolayca ve cok daha ucuza halledeceksiniz orasi kesin.Yahut Monster alip,ekran kartini sonradan yenilersiniz.Yeni konsollar cikana ve oyunlari yapilana kadar sikintiniz yok.Ben 7970M veya 680M bu yuzden almadim.Kismetse ileride Nvdianin atiyorum 700 serisiyle yenileyerek guncel performas gereksinimini yakalarsiniz.Su donemde 660m yukarisi High+ da idare ediyor gunumuzun en grafik isteyen oyunlarinda.Eger bu performanstan memnun kalacaksaniz laptop da sizin alternatifiniz olabilir,PC neredeyse 0 risk gibi zaten :) Tasinabilirlik onemliyse birini degilse digerini tercih edersiniz.Sahsen ben en son fx5200 kullanmistim pc'imde.O kadar uzun zaman oldu :)

• ben laptop tercih ederim bi arkadaşıma kalmaya gitsem bile alır oyunumu oynarım tatile gitsem yanımda götürebilirim masaüstü mü kaldı ya
  • Merhaba dostum imzamdaki MONSTER'i satiyorum. Eger ilgilenirsen buradan inceleyebilirsin:

http://forum.donanimhaber.com/m_61410987/mpage_1/f_/key_//tm.htm#61410987

• bende laptop tercih ederdim nereye gitsen götürürsün o fiyata tabi müthiş bir masaüstü dizersin ama istediğin yere götüremezsin o fiyata güzel bir laptopta bulabilirsin ayrıca
  • bence dizüstü daha iyi hem dizüstünü yanında taşırsın hemde ekran kartı falan değiştirmeylede uğraşmassın en iyisi dizüstü masaüstü alırsan masrafı çok olur
  • Kesinlikle dizüstü.

Bir kere, hafif ve kullanışlı. İkincisi evde sürekli bir masayı işgal etmezsin, malum masa üstü PC için bayağı bir masa işgal edilir, kasası, şusu busu...

Ayrıca dizüstülerde performans harika, fiyatı yüksek tutmuşsun parasal sorunun da yok görünüyor.

Dizüstünü HDMI kablo ile TV'ye bağlamak çok kolay, ufak ve hafif, konsol gibi kullanabilirsin. Gamepade şart tabii.

Ne olursa olsun dizüstü. Kullanan bilir.
  • Konu 2012

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.