Şimdi Ara

Masaüstü Simgelerinin Bir kısmı Kayboldu [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
7.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlamadan önce: bu forum ve diğer internet sayfalarında bulunan konuları, yapılan tartışmaları inceledim. Masaüstümde yeralan simgeler bilgisayar etkin durumda iken ortadan kayboldu. Yaptığım araştırmalara göre:

. Ana kullanıcı hesabı için varolan "desktop" klasöründe, büyük olasılık ile onunda içinde olduğu klasörde bir sorun bulunmakta. Dosyalar görünmesede, adres çubuğundan ulaşılabilmekteler.

. All Users altında bulunan "desktop" simgeleri dışında sistem ile bağlantılı olan simgeler (örn. Bilgisayarım) bu durumdan etkilenmemiş durumda. Kısaca masaüstünde görülebilmekteler.

. Sistem geri yükleme çalışmadı. Safe Mode'da çalıştırmama karşın yine simgeler görünmemekte (admin/ana kullanıcı olarak denenmiştir). Diğer birçok ayarıda incelememe karşın, herhangi bir sorun bulamadım.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Masaüstü Simgeleri Kayboldu: Çözüldü

Masaüstü simgelerinin kaybolması yaygın bir sorundur ve birkaç basit adımla çözülebilir.

Nedenleri:

• Yanlışlıkla Silme: Simgeleri yanlışlıkla silebilirsin.
    • Sistem Hatası: Bir sistem hatası simgelerin kaybolmasına neden olabilir.
    • Güncelleme: Windows güncellemesi bazen simge sorunlarına neden olabilir.
    • Üçüncü Taraf Yazılımı: Bazı üçüncü taraf yazılımları masaüstü simgelerini gizleyebilir veya silebilir.

• Geri Yükle: Bilgisayarını, simgelerin kaybolduğu tarihten önceki bir noktaya geri yüklemeyi dene.
    • Sistem Geri Yükleme: Windows'un yerleşik Sistem Geri Yükleme özelliğini kullanarak sistemini eski bir duruma geri yükle.
    • Simge Önbellek Dosyasını Yeniden Oluştur: "iconcache.db" dosyasını silerek simge önbellek dosyasını yeniden oluştur.
    • Kayıt Defterini Düzenle: Kayıt Defterinde "BagMRU" ve "Desktop" anahtarlarını kontrol ederek bozuk girdileri kaldır.
    • Üçüncü Taraf Yazılımını Kaldır: Masaüstü simgelerini gizleyen veya silen herhangi bir üçüncü taraf yazılımını kaldır.
    • Dosya Gezgini'ni Yeniden Başlat: Dosya Gezgini'ni görev yöneticisinden sonlandırıp yeniden başlatmayı dene.
    • Sistem Dosyası Denetleyicisi Tara: Sistem Dosyası Denetleyicisi (SFC) taraması, bozuk sistem dosyalarını tarar ve onarır.
    • Tüm Uygulamaları Göster: Ayarlar > Kişiselleştirme > Temalar > Masaüstü simgesi ayarları bölümüne giderek "Tüm uygulamaları göster" seçeneğini işaretle.

Çözümlerden biri sorununu çözmelidir. Ancak, sorunun devam etmesi durumunda, daha fazla yardım için teknik destek uzmanına başvurman gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Barnz

Bir ekran görüntüsü koyar mısınız?
    İşletim sistemini görelim hem de durumu

Probleminiz,bilgisayarım belgelerim gibi simgeler görünüyor ama program kısayolları vs gibi simgeler görünmüyor mu?
  • Enteresan..Peki senden ricam bir sistem geri yükleme deneyebilir misin?
  • Tamam da registry alabildiğine bir dünya..Onu karşılaştır karşılaştır bitmez..
    Onun yerine cd ile bir onarma yapmayı düşünür müsünüz?
  • Tamam başka kullanıcı hesabı açıp görünüp görünmediğine bakarsın da ; bu sorun neyden kaynaklanıyor?Enteresan olan o.
    Bu arada güvenli modda admin hesabından girdiğinde bu kullanıcı hesabında masaüstünde görünmeyen dosyaları görebiliyor musun?Bir de
    adres çubuğuna \software yazdığında dosyaların çıkuıyor ya..O klasörlerden birisine sağ tıklayıp özelliklere tıkla.
    Orada durum nedir?bir ss atar mısın?
  • klasör gizli olabilir yada farklı kullanıcıdan login olms olabilirsn. bunları denedin mi?
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList

regeditte bu anahtara tıkla..sağda kullanıcı hesaplarını göreceksin
    lütfen bir ss alıp koyar mısın buraya?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • software klasörünü baska bi lokasyona cektiginde gözkyomu? ve masaüstünde yeni bi klasör olsturucna software klasöründe görebiliyomsn?
  • admin hesabındada aynı sorn varmı? profil bozulmus olabilir. admin haklarına sahip yeni bi hesap acıp deniyebilirmisin?
  • Ekran kartı ne kullanıyorsun?
  • baslat-calıstır-cmd daha sonra su komutları uygular

cd desktop - enter
    dir - enter

listede dosyaları gözüküyomu?

eger gözkmyosa

attrib - enter
  • Ben de değilim..Sadece birtakım nvidia driverların kullanıcı hesaplarında sorun çıkardığını okuduğum için sordum.
    Barnz;
    şu an itibari ile sana söyleyebileceğim şey;
    kullanıcı hesabı uçmuş,artık ona yapabilecek çok birşey olduğunu sanmıyorum..
    Yapacağın şey yeni bir hesap açıp dosyalarını o kullanıcı hesabından almak.
    Ama orada ne dosyaların var bunları görmek istiyorsan eğer
    başlat-çalıştıra cmd yaz enterla..
    komut isteminde c:documents and settings\barnz\desktop klasörüne gel.
    o klasörde iken dir komutunu yaz enterla..bak bakalım tüm dosyalarını görebilecek misin?
  • chkdsk denedin mi?
  • chkdsk de bozuk kesim cıktımı?
  • birde chkdsk /f yap sora uyarı verirse e diyip restart at bilgisayar baslarken chkdsk yapsn orda bozuk kesime dikkatli bak eger 4 kb den coksa diski deistrmelisin
  • chkdsk /F KOMUTUNU dene
  • Sevindim çözülmesine..İyi forumlar
  • Merhaba, bahsedilen sorunu ben 2. kez yaşıyorum. Çok sinir bozucu bütün programlarım işlevini kaybetti ve dosyalarıma ulaşamıyorum.
    Sorun burda çözülmüş ama fazla teknik bilgim olmadığından ben bahsettiğiniz işlemleri yapamadım.

Acaba basit bir şekilde bana anlatabilir misiniz?

Lenovo s10-2 netbook kullanıyorum, bilgisayarı satın aldığımda birlikte gelen yazılımları da kullanamıyorum şuan..
  • budu
    sorununuzu biraz detaylı olarak anlatır mısınız?işletim sistemi vs nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

budu
    sorununuzu biraz detaylı olarak anlatır mısınız?işletim sistemi vs nedir?
    güncel çözüm nedir windows i
    için
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.