Şimdi Ara

Mat ekran dizüstü tavsiyeleriniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle şu anda kullanmakta olduğum laptopun özelliklerini size belirteyim.
    İntel Core i5 2430M 2.4 Ghz Turbo Boost ile 3.0 Ghz e çıkabiliyor. 4 GB Ram ve Nvıdıa Geforce 540M 1 GB 128 Bit ekran kartına ve 500 GB 5400 RPM harddiske sahip. Markası Asus K53SV SX581D klavyenin olduğu kısım alüminyum gövde hiçbir ısınma sıkıntısı yok şu anda piyasadaki oyunların hepsini orta ayarlarda oynayabiliyorum. Ve en önemlisi ısınma olmadığı için oyun haricinde kulağınızı dayamadığınız sürece en ufak ses duyamazsınız. Genel olarak laptoptan memnunum zaten alalı 2 yıl bile olmadı 20 ay falan oldu. Almadan önce 4-5 ay araştırma yapmıştım o yüzden memnunum. Fakat elimdeki laptopu ablama vereceğim kendime daha iyisini almayı düşünüyorum ama çok da bütçeyi zorlamayacağım 1.600 - 1.700 maksimum bütçe. Yine bu fiyat aralığında alacağım laptop kendi laptopum aynı özelliklerde olur düye düşünüyorum üç aşağı beş yukarı. Ekran kartı daha iyi olabilir belki. Nvıdıa Geforce GT 645M veya 630M , 635M olabilir. Baktım laptoplara oradan biliyorum benim şu andaki kartımla çok bir farkı yok fakat yine de daha iyiler. Benim laptopdan tek sıkıntım parlak ekran olması dışarıda kullanırken yansıma yapmasını ve kozmetik olarak ekranı temizlemesi bile zor. Yine aynı şekilde ekranın arka kapağının ve ekranın yine çerçevesinin parlak olması ne kadar dikkat etsemde aşırı çiziliyor ve ışık altında gözüme parlıyor resmen ve sinir oluyorum. Benim düşündüğüm yine asus veya lenovo olabilir. Benim laptopun şu andaki üst modellerinde arka kapak ve çerçeveyi mat kullanmışlar o yüzden beğendim. Fakat ekran yine parlaktı tam hatırlamıyorum ama o yüzden lenovo z500 ler falan hoşuma gitti. Siz ne tavsiye edersiniz ? Lenovo kullanan arkadaşlar deneyimlerini yazarlarsa sevinirim ayrıca.

• quote:

Orijinalden alıntı: kocak157

Arkadaşlar öncelikle şu anda kullanmakta olduğum laptopun özelliklerini size belirteyim.
    İntel Core i5 2430M 2.4 Ghz Turbo Boost ile 3.0 Ghz e çıkabiliyor. 4 GB Ram ve Nvıdıa Geforce 540M 1 GB 128 Bit ekran kartına ve 500 GB 5400 RPM harddiske sahip. Markası Asus K53SV SX581D klavyenin olduğu kısım alüminyum gövde hiçbir ısınma sıkıntısı yok şu anda piyasadaki oyunların hepsini orta ayarlarda oynayabiliyorum. Ve en önemlisi ısınma olmadığı için oyun haricinde kulağınızı dayamadığınız sürece en ufak ses duyamazsınız. Genel olarak laptoptan memnunum zaten alalı 2 yıl bile olmadı 20 ay falan oldu. Almadan önce 4-5 ay araştırma yapmıştım o yüzden memnunum. Fakat elimdeki laptopu ablama vereceğim kendime daha iyisini almayı düşünüyorum ama çok da bütçeyi zorlamayacağım 1.600 - 1.700 maksimum bütçe. Yine bu fiyat aralığında alacağım laptop kendi laptopum aynı özelliklerde olur düye düşünüyorum üç aşağı beş yukarı. Ekran kartı daha iyi olabilir belki. Nvıdıa Geforce GT 645M veya 630M , 635M olabilir. Baktım laptoplara oradan biliyorum benim şu andaki kartımla çok bir farkı yok fakat yine de daha iyiler. Benim laptopdan tek sıkıntım parlak ekran olması dışarıda kullanırken yansıma yapmasını ve kozmetik olarak ekranı temizlemesi bile zor. Yine aynı şekilde ekranın arka kapağının ve ekranın yine çerçevesinin parlak olması ne kadar dikkat etsemde aşırı çiziliyor ve ışık altında gözüme parlıyor resmen ve sinir oluyorum. Benim düşündüğüm yine asus veya lenovo olabilir. Benim laptopun şu andaki üst modellerinde arka kapak ve çerçeveyi mat kullanmışlar o yüzden beğendim. Fakat ekran yine parlaktı tam hatırlamıyorum ama o yüzden lenovo z500 ler falan hoşuma gitti. Siz ne tavsiye edersiniz ? Lenovo kullanan arkadaşlar deneyimlerini yazarlarsa sevinirim ayrıca.

z500 i5 modelinden memnunum. En ufak bir sorun yaşamadım. Ama şu an alacak olsam sırf klavye ışıklandırması yüzünden i7 li modelini alırdım. Yoksa i7 gerekli olduğundan değil. i5 lerde ışıklandırma yok malesef. Bir de garantisi bitince ssd alıp en az 2 yıl daha kullanmayı düşünüyorum.

• Modeli çok beğendim fakat bende aldığımda artık ssd ile kullanmak istiyorum. Alınca direk ssd takmak istesem kendim takamayacağım arka kapağı tamamen çıkarmak gerekiyor. Netten baktığım videolarda adam arka kapağı açarken fanın olduğu havalandırma yerini aşındırdı resmen. Yani en ufak şeyde servise göndermek zorunda kalıcam. Alınca uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum bende mesela ilerde fan temizliği ile termal macunu değiştirmek istesem ınu bile kendim yapamayacağım illa servise gitmem gerekiyo. Asuslar bu konuda daha esnek. Fakat aynı ekran kartlı asus bulamadım. Ya daha düşük ekran kartlısı var ya da çok üstü var onlarda çok pahalı geliyor napsam bilemedim.
  • K56cb serisinin i7 versiyonuna bakabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sipahi68

K56cb serisinin i7 versiyonuna bakabilirsin.

Senin imzandaki laptopunun ekran kartı ile aynı ekran kartını kullanıyoruz. Bahsettiğin K56CB serisinde Nvıdıa Geforce 740M ekran kartı var 540M den daha iyi olduğu kesin. Fakat İ5 li modellerine baktım ultrabook işlemcisi kullanılmış sanırım. Kendi laptopum 2.4 ghz iken K56CB serisi 1.7 Ghz o beni düşündürüo ne kadar fark eder diye.
  • İ7 z500ede bakabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=9291

ASUS X550CC-XO105D Notebook
    INTEL Core i7-3537U, 8GB RAM, 1TB HDD, Nvidia GeForce 720M 2GB, 15.6'' HD LED, Free DOS
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tv ekran koruyucu tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Önerdiğim cihazda ultra düşük voltaj işlemci mevcut. Standart(mobil) işlemcilerden biraz daha düşük randımanda. Yalnız günlük kullanım ve oyunlarda performans farkı olmaz. İ7u işlemci (2ghz-boost ile 2.9) de standart i5m seviyesinde, yani o kadar düşük kapasiteli değil. Sadece özellikleri kısılmış biraz. Kullanıcı incelemelerinden de bilgi edinebilirsin.
  • XmysticX kullanıcısına yanıt
    Yok yok kotu bu 720m 540m gibi Bi şey bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • y400 e bakabilirsin özellikleri aynı diyebilirim üstelik boyut olarak çok daha ideal ben şahsen almayı düşünüyorum.

http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/ideapad/y-series/y400/index.html
  • Nvıdıa Geforce 720M 64 bit bir ekran kartı. Benim 540M ekran kartım 128 bit yani şu anda oynadığım oyunlardan yeni alacağımda daha düşük fps alırsam ne anlamı kalır laptopu değiştirmemin kesinlikle daha iyisi olması lazım elimdekinden en azından. Yukarıda bir arkadaş yok yok kötü bu 540M gibi birşey demiş sağolsun yorum atmış en azından ama biraz google'a arattırı verip öyle yazaymış iyiymiş. Ayrıca tavsiye de bulunan diğer arkadaşlara da teşekkür ederim araştırmalarım devam edicek. Ben şimdiden başladım araştırmaya ama aslında 1-2 aya anca alırım. O zamana fiyatlarda değişir heralde yeni modeller çıkar belkide.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.