Şimdi Ara

Mat Siyah Sprey Boyama Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
18.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bi projem var ve bunun için mat siyah kullanmak istiyorum (Kasa İçi değil dışı). Parlak değil mat görünmesini istiyorum ama çizilme yada boyanın düzgün durmaması gibi sorunların ortadan kalkması için vernik şartmı. Bunun dışında bir sorumda şu hatta en önemli sorunum bu GALVENİZLİ SAC ı sprey boya ile boyarsam boya tutarmı yoksa galvenizli olduğu için akarmı ?

Bikaç örnek foto ekledim;

Her ne kadar bunu başaramayacak olsamda bittiğim mat siyah fotosu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrueBlack -- 3 Haziran 2009; 15:26:13 >

• kalp rahatsızlıgı olanlar bakmasın son resme
  • henkelin mat siyah boyasını kullan, çok kalitelidir.
    vernik atınca o boya biraz da olsa parlar diye düşünüyorum. atmasan da koruma sağlayamazsın.
    eğer mat boya için parlatmayan özel bir vernik varsa onu kullanabilirsin.
    tabi asıl boyadan önce 1 kat astar şart.
    boyada 2-3 kat olabilir.
    yada boyamayı göze alamıyorsan reklamcılardan mat siyah folyo alıp kaplayabilirsin, çok pratik olur.
    boya zahmetli iş, özen göstermek lazım.
  • folyo ile olacak birşey değil yapmayı düşündüğüm şey normal kasa değil :) Zaten önce bi kaç cnc, torna, kaynak, elektronik bi kaç malzeme gibi adımlardan geçmesi lazım yapınca paylaşacam zaten. Ama şu boya olayını belirlemem lazımki ona göre birşeyler düşüneyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: memoxm

henkelin mat siyah boyasını kullan, çok kalitelidir.
    vernik atınca o boya biraz da olsa parlar diye düşünüyorum. atmasan da koruma sağlayamazsın.
    eğer mat boya için parlatmayan özel bir vernik varsa onu kullanabilirsin.
    tabi asıl boyadan önce 1 kat astar şart.
    boyada 2-3 kat olabilir.
    yada boyamayı göze alamıyorsan reklamcılardan mat siyah folyo alıp kaplayabilirsin, çok pratik olur.
    boya zahmetli iş, özen göstermek lazım.

folyo ile bisikleti kaplasam iyi olur mu ki.yağmurda falan açılır mı yapışkan?
  • dostum verdiğin örnekler yanılmış olmak istemem ama karbonfiber folyo kaplama. çok güzel siyah mat olanları var, ısı ile özel kaplama metodları ile çok iyi sonuç alıyorlar. malzemesi ise, bir ara GG de karbon fiber folya satışı vardı... bir bak derim . ben almıştım çok güzel bir malzeme . birde bunun mat siyah lastik görünümünde olanı var bulabilirsen..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TrueBlack

Arkadaşlar bi projem var ve bunun için mat siyah kullanmak istiyorum (Kasa İçi değil dışı). Parlak değil mat görünmesini istiyorum ama çizilme yada boyanın düzgün durmaması gibi sorunların ortadan kalkması için vernik şartmı. Bunun dışında bir sorumda şu hatta en önemli sorunum bu GALVENİZLİ SAC ı sprey boya ile boyarsam boya tutarmı yoksa galvenizli olduğu için akarmı ?

Koyduğun resimlerdeki arabaların tamamı kaplama ama ana fikri anladık. Cevaplarsa şöyle:

1) Sağlam olsun, çizilmesin, dökülmesin, renk atmasın istiyosan vernik olmadan olmaz. Mat boya + MAT VERNİK kullanırsan asla parlamaz. en az 3 kat atman lazım Boya>Vernik>>Boya>Vernik>Boya>Vernik şeklinde. Boyayı soldan sağa hareketlerle vuruyosan verniği yukardan aşağı hareketlerle vur, birbirlerine daha iyi tutunurlar.

2) Sprey boya ile her şeyi boyayabilirsin ama elbette bazı malzemeler daha iyi boya tutar, bazıları daha az. Tahta boyamakla cam boyamak aynı şey olmaz. Sac boyamadan önce çok ince (su ya da kum) zımparasıyla metali hafif aşındırmak çok daha iyi sonuç almanı sağlar ama temelde evet boyayabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

quote:

Arkadaşlar bi projem var ve bunun için mat siyah kullanmak istiyorum (Kasa İçi değil dışı). Parlak değil mat görünmesini istiyorum ama çizilme yada boyanın düzgün durmaması gibi sorunların ortadan kalkması için vernik şartmı. Bunun dışında bir sorumda şu hatta en önemli sorunum bu GALVENİZLİ SAC ı sprey boya ile boyarsam boya tutarmı yoksa galvenizli olduğu için akarmı ?

Koyduğun resimlerdeki arabaların tamamı kaplama ama ana fikri anladık. Cevaplarsa şöyle:

1) Sağlam olsun, çizilmesin, dökülmesin, renk atmasın istiyosan vernik olmadan olmaz. Mat boya + MAT VERNİK kullanırsan asla parlamaz. en az 3 kat atman lazım Boya>Vernik>>Boya>Vernik>Boya>Vernik şeklinde. Boyayı soldan sağa hareketlerle vuruyosan verniği yukardan aşağı hareketlerle vur, birbirlerine daha iyi tutunurlar.

2) Sprey boya ile her şeyi boyayabilirsin ama elbette bazı malzemeler daha iyi boya tutar, bazıları daha az. Tahta boyamakla cam boyamak aynı şey olmaz. Sac boyamadan önce çok ince (su ya da kum) zımparasıyla metali hafif aşındırmak çok daha iyi sonuç almanı sağlar ama temelde evet boyayabilirsin.

eywallah saolasın ama bu nasıl bir horttur : ) 3 Haziran 2009; 15:11:07 tarihinde açmışım konuyu :)

• quote:

quote:

Thunderwatcher in söylediklerine katılıyorum ,bir ekleme ile... boyanın metale iyi tutunmasını istiyorsan, özellikle aleminyum kasalarda, EPOXİ astar kullan. çift komponenetli bir astardır sertleştiricisi ile kullanılır . rahatlıkla fırça ile kullanabilirsin. bütün saç teknelerde bilhassa yerlerde bu astar ve boyası kullanılr. çok sağlam bir şey... 1 kg ı 17-18 lira civarında..

• quote:

Orijinalden alıntı: arg-ist

quote:

quote:

Thunderwatcher in söylediklerine katılıyorum ,bir ekleme ile... boyanın metale iyi tutunmasını istiyorsan, özellikle aleminyum kasalarda, EPOXİ astar kullan. çift komponenetli bir astardır sertleştiricisi ile kullanılır . rahatlıkla fırça ile kullanabilirsin. bütün saç teknelerde bilhassa yerlerde bu astar ve boyası kullanılr. çok sağlam bir şey... 1 kg ı 17-18 lira civarında..

çok sağolun varolun 3 sene geçti aradan yapacağımı yaptım :) yinede teşekkürler güzel hort oldu

• quote:

çok sağolun varolun 3 sene geçti aradan yapacağımı yaptım :) yinede teşekkürler güzel hort oldu

3 yıl evveline iyi bir yolculuk olmuş... hey gidi günler...ne günlerdi o günler...
  • Bu boyama işlerinde ne kadar konu açılırsa açılsın yine de soru geliyor. O yüzden hiçbir hort yeterince hort değildir.
  • Daha önce yaptığım mod da vernik kullanmamıştım ve ufak tefek soyulmalar başladı. Nalburdan siyah mat boya alıcam yanında da aynı kutuda vernik satılıyor. Farklı bir vernik mi yoksa bildiğimiz vernik mi kullanmalıyız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HAAltuntas

Daha önce yaptığım mod da vernik kullanmamıştım ve ufak tefek soyulmalar başladı. Nalburdan siyah mat boya alıcam yanında da aynı kutuda vernik satılıyor. Farklı bir vernik mi yoksa bildiğimiz vernik mi kullanmalıyız?

cosmos marka boya aldım açıklamada vernik boyası diyo ne demek vernikle karışıkmıdır hiç anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: HAAltuntas

Daha önce yaptığım mod da vernik kullanmamıştım ve ufak tefek soyulmalar başladı. Nalburdan siyah mat boya alıcam yanında da aynı kutuda vernik satılıyor. Farklı bir vernik mi yoksa bildiğimiz vernik mi kullanmalıyız?

aynen bende parlak siyaha boyadım kasamı soyulmaya başladı.

vernik nedir nasıl kullanırız bilen yok mu acep?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.