Şimdi Ara

Matematiğin özü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şıracının şahidi bozacı.
    Kadının şahidi mübaşir. olunca .

Matematikçinin şahidi fizikçi vede evrimci son tahlilde devrimci.

Bu arada gazi lisesinde sadece hocayı dinleyerek ne kadar müsbet bilim varsa 9-10 aşağı not almazdım. (trigonometri vs. formullerini ezberlemek hoşuma gitmezdi onlarıda kopya çekerdim)
    Haa biolojicimiz sıfırcı zeliha idi yanlış hatırlamıyorsam. amma zorlardı bizi yaaaa . ondan en fazla 6 alıyordum. kopya çekmek ne mümkün. Kafamıza vura vura Evrimi soktu.

Deli Veli denen şerefsizde okul müdürü idi, Okulda üç arkadaş münübüs durağında bi minübüs çalıp okul önündeki Kolona nokta atışı yaptıydık. 2 ay eğitime paydos.

• quote:

Orijinalden alıntı: Reavero

matematik veya cebir kökenleri sulanmış beyninizin çarpımaları ile anlam bulmaz.

senin anladığın hukuk terimi cebir ile matemetik cebir işlemi tamamen birbirinden aynıdır.

Hukukta zorlama anlamında matematikte ise eşitleme anlamındadır.

Matematikte cebir özgürlük ifade eder. Hukukta cebir özgürlükleri kısıtlar.

Kelimelerin benzerliği ile çarpıtma yapamazsınız.
    Matematikte Cebirin sonuçları kesindir.
    Hukuktaki cebir yok oluşuda var oluşuda ifade eder.

Hukuktaki cebirden milyonlarca sonuç çıkar.
    Matematikteki cebirin sadece tek bir sonucu vardır.2x2=4.
    Özgürlük zaten zorunluluk demektir.Bak bunu ben değil hegel diyor

Dipnot:Hakaret edeceksen hiç yazma

• Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Şikayet edersin olur biter.
    Hegel matematikçi değildir. Kimin nerede ne dediğini hatırlamam mümkün değil.
    Matematikteki özgürlük cümlesini Sonuçları kesindir. Çarpıtılamaz, Eşitlik anlamında kullandım.

Matematik kendini felsefeci ilan eden vatandaşların tartışabileceği bir bilim dalıda değildir.2x2=4.

Milyonlarca Matematik veya algebra trigonometri, Uzay geometrisi formulünde tek bir yanlış sonuç bulamazsınız. Çarpıtamazsınızda.
    Ama siz en basit algebrayı 2x2=4=12 dahi yaparsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reavero

Şikayet edersin olur biter.
    Hegel matematikçi değildir. Kimin nerede ne dediğini hatırlamam mümkün değil.
    Matematikteki özgürlük cümlesini Sonuçları kesindir. Çarpıtılamaz, Eşitlik anlamında kullandım.

Matematik kendini felsefeci ilan eden vatandaşların tartışabileceği bir bilim dalıda değildir.2x2=4.

Milyonlarca Matematik veya algebra trigonometri, Uzay geometrisi formulünde tek bir yanlış sonuç bulamazsınız. Çarpıtamazsınızda.
    Ama siz en basit algebrayı 2x2=4=12 dahi yaparsınız.
    Tamam ben de çarpıtılabilir demedim zaten

Eğer x'in sayısal değeri bağlama göre farklılık gösteriyorsa orada bir bağıntı söz konusudur.Şayet x kümesinden söz edebilirsek bu böyledir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 16 Şubat 2019; 17:25:10 >

• Zodion Z kullanıcısına yanıt
    x değerini y göre hesaplıyorsak : x=12a y=20b olduğunu varsayalım. y=21b olmadığı sürece sonuç değişmez. Yani bağlama göre değişik sonuçlar bulunması matematiğin sistematiğinin değiştirmez.
    Formülasyon istediği kadar karışık olsun sonuçta 2x2=4 kadar kesindir.

6 basamak yuvarlatarak 3781+1227/7=3956,285714 sonucu dünyanın neresine gidersen git değişmez.
    Hesabını yaptığımız ister elma olsun ister armut ağırlığı.
    Hesabı zamana ve hıza göre yapıyoruz. hızımız değişmediği sürece SaxKm= için bulacağımız aynı süreç ve hızda değişmezdir.
  • Burada bir şeyin ne olabileceğine bakıyoruz ve

zaman zalim bir avcı
    Onun kitabında sen ben o olsak
    desek bizler hancı
    Acı tebessümle der
    Çok yolcu da senin gibiydi lakin
    Yel olup taşa toprağa çoktan karıştı

.............

Burada kişi önemini kaybeder.

0 dan önce 1-9 arası rakamlar varken bulunan 0 ile ilk önce 0 bulunsa idi oluşacak salt lim 1 bize sayıların başlangıca göre soyut sanal bir Çokluk tan ibaret olduğunu gösterir.

Biz 0 ilk bulsaydı sayı doğrultusu salt 1 ve onun türevleri e limitlenirdi zira 0 artmaz eksilmez olurdu.

Ancak 1-9 aralığından 0 a limit bu kere rakamın oluşamazlığına delilken 10- n kadar bir fazlaysa neden olmuş benzer.

............

İlk başlangıç anı 0 olan bir şey ile 1-9 arasında mevcut olana başlangıç ihdası aynı şey olamaz.

Yaratıcı problemine matematiksel bakış attığınızda olası sorunları bu şekilde görebiliriz.

.........

Bu bi yorum meselesi denebilir. Ancak bana göre bu bir meal meselesidir. Öncelik, ne oluyor burada cümlesine hasredilir.

Önce anlam gelir ki bu anlam yorumlanabilirken önce yorumu gelmiş kümede herkes kişi adedince anlam çıkarmaya çalışırsa sorun çıkar diye düşünmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 16 Şubat 2019; 18:27:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İşkence gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

Burada bir şeyin ne olabileceğine bakıyoruz ve

zaman zalim bir avcı
    Onun kitabında sen ben o olsak
    desek bizler hancı
    Acı tebessümle der
    Çok yolcu da senin gibiydi lakin
    Yel olup taşa toprağa çoktan karıştı

.............

Burada kişi önemini kaybeder.

0 dan önce 1-9 arası rakamlar varken bulunan 0 ile ilk önce 0 bulunsa idi oluşacak salt lim 1 bize sayıların başlangıca göre soyut sanal bir Çokluk tan ibaret olduğunu gösterir.

Biz 0 ilk bulsaydı sayı doğrultusu salt 1 ve onun türevleri e limitlenirdi zira 0 artmaz eksilmez olurdu.

Ancak 1-9 aralığından 0 a limit bu kere rakamın oluşamazlığına delilken 10- n kadar bir fazlaysa neden olmuş benzer.

............

İlk başlangıç anı 0 olan bir şey ile 1-9 arasında mevcut olana başlangıç ihdası aynı şey olamaz.

Yaratıcı problemine matematiksel bakış attığınızda olası sorunları bu şekilde görebiliriz.

.........

Bu bi yorum meselesi denebilir. Ancak bana göre bu bir meal meselesidir. Öncelik, ne oluyor burada cümlesine hasredilir.

Önce anlam gelir ki bu anlam yorumlanabilirken önce yorumu gelmiş kümede herkes kişi adedince anlam çıkarmaya çalışırsa sorun çıkar diye düşünmek lazım.
    Matematik için başlangıç noktası "sıfır" da olabilir.
    veya715,4285714 hatta 3956,285714 olabilir.
    (3781+1227)/7=715,4285714 veya 3781+1227/7=3956,285714 algı meselesi matematiğin sistematiğini bilmeden boşa konuşuruz.

• Reavero kullanıcısına yanıt
    Mevzuu yorum meselesi de olabilir meal meselesi de. Önemli olan yorumlanan ya da meallenen şeyin olası reel varlığı şekli içeriği ve niteliği üzerinde bir anlaşı olması hali.
    ..................

Kişi adedince başlangıç noktası değişkendir diyelim. Bu mümkün.

Ancak istenen şey mi?

Veya tekillik denen şey artabilir bir halde iken oluşan çoğulluk sanrısı maddeyi doldururken kuant boyutunda karşılaşılan şey tekillik yargısını yaratırken nasıl yadsınabilir bir yaratılış argumanı oluşturabilir?

..................

Akla onlarca soru gelebilir.

Cevabını belki biz buluruz belki de ümitlerimiz umutlarımız gibi olan ancak artık taş ve toprak olan fiziksel ölülüğümden ötürü insan diye tanımlayamayacağım bir kısım varlıklar bulur. Kim bilir!

• HADO77 kullanıcısına yanıt
    Hala yoruma meale takıyorsun.
    Hukuktaki cebiri=zorlamayı şiddeti değil ,
    Matematikteki sonuçları kesin cebir=algebrayı tartışıyoruz.
    Yüzünü şöyle bir yıka.
  • Tanım öyle bir şeydir ki ondaki karmaşa kişiyi olmadığı şey ölçüsünde göstermekle olması gereken arasındaki farkı beyan etmekten uzak bir şekilde 3. Kişiyi betimler ve bu kişi tanımsız olarak anlam bulur.

Türk hukukunun (mehazı İsviçredir) tamamı doğru okunursa kişinin evlendiği kişi evlatlığı olmak zorundadır.

Kişi ilahi kudretin ismini kendi üstüne aldığı gibi tanrinin oğlu olduğunu da ileri sürmektedir.

Doğum yaratılış ise yaratan dışındaki yaratışşirktir.

İlim fizik kimya anne denen bireyle evlendiğini söyler.

............

Boşanman adını değiştirmen ve kelleyi vermen lazım. Hem dinen hem ilmen.

Ben avukatım diyorum ki bu hallere çözüm bende. Başkası çözemez. Çözemezsin malın canın gider.

Bu şey beni tanımsız kıldıkça(tanımımız gereği) bu işi ne mümin ne kafir ne şucu bucu olarak yapmış olamam zaten. bu durum salt seni suçlu gösterir.

Bu esemeden çıkan sonuç benim imanımı küfrümü değil senin suçlu olduğunu beyandan öte değildir.

Bu din ilim bağımsız(veya bağlı değişken- bağlı kesinlik) bir suçluluktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 17 Şubat 2019; 16:33:27 >

Al sana ejderha.

Şimdi bi de Musa aleyhisselam olduk derler. Fesubhanallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EB772A469

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Konumuz matematik. Terbiyesizlik yaparak konuyu marksizme getiriyorsun.

Eğer marksizmi tartışmak istiyorsan. Bu topik yeri değil .
    Seninle marksizmi tartışmam. 3 kelime latince bilerek marksizm tartışılmaz.
    Benim çok altımda kalırsın. Ben proleter olmaktan utanmam.
    Sen aklınca plep diyerek küfür ettiğini sanıyorsun. Biz aç kaldığımız için utanmayız.

Şerefimizle onurumuzla yaşarız. Her koşulda mücadelemizi veririz.
    Kafamızı dinlede bozmadık.
    Senin yazdıklarını sokak berduşları dahi yazmaz. Bas git işine . Terbiyesiz.

Topiğin konusu Matematik. Adam gibi tartışacaksan tartış. Hegeli dahi anlamış olsan sana adam diyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reavero -- 17 Şubat 2019; 16:12:58 >

Ulan yine matematikle guguğu karıştırdın. git başkasına tebelleş ol .
  • Reavero kullanıcısına yanıt
    olur.

şimdiye kadar ücretsiz alıyordum davaları.

şu andan sonra parayla olsun dimi.

düşünüyoruz dediler geldik iş yok yav.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 17 Şubat 2019; 16:34:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

olur.

şimdiye kadar ücretsiz alıyordum davaları.

şu andan sonra parayla olsun dimi.

düşünüyoruz dediler geldik iş yok yav.
    Hoca benim avukata ihtiyacım olmaz.
    Bi zamanlar (80 ler) tr baro başkanı av kemal kırlangıçı bilirsin her halde.
    Peder vekil diye tutmuş . eh bizde inandık vekalet verdik.
    Ben hiç bir suçlamayı kabul etmiyorum. silahlı çeteye yardımdan yargılanıyorum . idamı 3-5 yıl.
    Kemel aga geldi bana tavsiyede bulunuyo silahlı çeteyi kabul etmeyelim. sen otomatik silahı taşımayı kabul et.
    onun asgarisi bir yılla yırtarsın.
    Düşüneyim dedim siktirdi gitti. ulan otomatik silahı kabul etsem diyelim üst sınırı 32 sene .
    Birde kaç soygun ve cinayette kullanıldı belirsiz.
    İdama kadar işin ucu dayanır .

Hemen azlettim. 6 ay sonrada delil yetersiz beraat.

Feriştahı ossan seni avukat diye tutmam. bir yıl içeride kaldığım sürede zati kader mahkumlarına dilekçe yaza yaza. Doktoramızı yapmış gibi olduk

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.