Bildirim
matematik sorusu (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
yanlış anladığım falan yok.
o sorular zaten bir kalıpta. formülü de belli.
formülde hepsini yerine koyup sonucu buluyorsun ve ordaki 8 de enflasyon oranı.
hepiniz ahkam kesiyonuz da cevabı ve seçenekleri koymasam kaçınız cevaplardınız acaba
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 28 Mart 2019; 8:16:32 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ingilizcen kıt olabilir annual interest rate yıllık faiz oranı demektir sadece matematik problemi bu sor hepsini çözerim matematiğinin biraz iyi olması yeterli bu sorular için
Baba şu şekilde olması lazım. Her yıl 500 lira cebe atıyosun ama her yıl daha düşük bir değerde oluyor. Sonucu da 5737 civarı birşey çıkıyor, deminki gidişatım pek doğru değildi ama yine yakın birşey çıkıyordu. Formül şu:quote:
Orijinalden alıntı: pakaji
yok hocam hala yanlış cevabın. bak seçenekleri de koyayım istersen. ilk başta seçenekleri koymamamın nedeni; cevaplardan gidilmesin diye. internette formül var bunla ilgili. ben biri belki daha basit bir şekilde çözüme gider belki diye burda sormak istedim.
https://www82.zippyshare.com/v/ifzKqITN/file.html
Edit: Aslında senin yüzünden ben de soruyu yanlış anladım. İngilizcesinde bambaşka birşey diyor, üstteki verdiğim cevap başka bir sorunun cevabı ama asıl sorduğu 500 lirayı bankada faize koysam 30 yıl sonra ne kadar alırım diyor, bu kadar basit. Yani 500*1,08^30.
Benim verdiğim cevap da şu sorunun cevabı: "Her yıl 500 lira kazansam 30 yıl sonra biriktirdiğim paranın değeri bugüne göre ne kadar olur?" Bunun cevabı da 5737 lira. Faydalı bilgidir dursun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omisis046 -- 28 Mart 2019; 10:32:0 >
-
ne kadar faiz alırım falan dediği yok.adam 500 dolar yatırım yapıldı diyo. bankaya konup faiz alınıyor demiyor. enflasyon olan yerde 500 dolar yatırım yapıldı diyor. belli bir enflasyon oranı var paranın gelecekteki değeri soruluyor.paranın enflasyondan erimesi sözkonusu. bak tehet nickli arkadaş türkçe formülü paylaşmış.gördüğün gibi orada da enflasyon oranı yazıyor. dahası önüne excel açıp yapma ortamı yok sınava girip bu soruyu yaptığını düşün ona göre yap hojam.
Formül = GD=BD*(1+i)^n
GD= Gelecekteki değer
BD= Bugünkü değer
i= Enflasyon oranı
n= Yıl
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 28 Mart 2019; 12:15:34 > -
-
her yılın sonunda biriken toplam paranın yüzde 8i eriyor.
mesajında bir resim var. göremedim. tıklayınca Resim bulunamadı yazıyor.nasıl tablo yaptın bilmiyorum ama bu enflasyon hesaplamalarıyla ilgili formül var. formülde yeribe koyunca çıkıyo sonuç.
Zor soru -
Paranin yuzde sekizi neden eriyor? Paranin yuzde sekiz artmasi lazim faizde.quote:
her yılın sonunda biriken toplam paranın yüzde 8i eriyor.
mesajında bir resim var. göremedim. tıklayınca Resim bulunamadı yazıyor.nasıl tablo yaptın bilmiyorum ama bu enflasyon hesaplamalarıyla ilgili formül var. formülde yeribe koyunca çıkıyo sonuç.
Yukledigim resim yaptigim Excel tablosuydu. Forum ile ilgili bir sorun o. Resime tiklayinca bulunamadi yaziyor. Ne bicim forum yaptilarsa. -
Foruma cep telefonundan girdigin icin gozukmuyor resim. Masaustu versiyonunda ekledigim resime bakabilirsin. -
Up. -
knk direk faiz formülü yok mu basitçe ileride işimize yarar, mesela sürekli %20 azalan sayı 5 basamak sonra % kaç azalır veya toplamda %kaç azalış olur gibi. -
ben sadece enflasyonun mantığını söylücem mnatığını anlatmak için de küçük sayılar kullanıcam yani 1 yıldaki oranı bulucam
yıllık enflasyon oranı yüzde 8 ise
540 lira 500 lira edecek
o zaman 500 lira da 462.962963 civarı bi şey ediyor
ama işin içine 1 yıldan fazlası girdimi formül kullanmak gerekiyor formülü bilmediğimden böyle bi açıklama yaptım
belki işine yarar -
Olmayan parayı hesaplayasım gelmedi hocam şu saatte
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
iknowbutterfly nickli arkadaş sorunu cevaplamış. burda parayı bankaya yatırıp faiz almak sözkonusu değil. burada enflasyon olan biryerde paranın alımgücünü hesaplamak sözkonusu.
örnek vermek gerekirse türkiyede 500tl nin 2011 yılındaki akım gücü ile 2019 yılındaki alım gücü aynı değil. enflasyondan eridi alım gücü.
Verilen soruda enflasyon ile ilgili bir bilgi yok yalniz. Kisi parayi %8 faizle bankaya koyuyor. Bu paranin 30 yil sonundaki degeri ne olur diye soruyor. Herkes enflasyon diyor. Enflasyon menflasyon yok soruda. Nereden cikariyorsunuz enflasyonu?quote:
iknowbutterfly nickli arkadaş sorunu cevaplamış. burda parayı bankaya yatırıp faiz almak sözkonusu değil. burada enflasyon olan biryerde paranın alımgücünü hesaplamak sözkonusu.
örnek vermek gerekirse türkiyede 500tl nin 2011 yılındaki akım gücü ile 2019 yılındaki alım gücü aynı değil. enflasyondan eridi alım gücü. -
faizin olduğu yerde enflasyonda vardır kardeşim. yüzde 8 faiz oranı var diyor. dahası belli yıl sonra paranın gerçek değerini soruyor. eğer paranın alım gücü değişiyorsa yine enflasyon sözkonusudur.
biz soruyu anlamışız,enflasyon hesaplama formülünde yerine koyup soruyu çözmüşüz,doğru cevabı çoktan bulmuşuz ve soruyu çoktan unutmuşuz. sen hala gelip yok soruyu yanlış anlıyorsunuz diyorsun.
şöyle mi hesap sana göre. 500dolardan 30yılda 15bin dolar zaten garanti. bi de yüzde 8den parayı faize yatırmış ohoo o parayı 50bin dolar yapmıştır biz bir sıfırı koymayı unutuyoruz belki. güldürme beni kardeş
Soruda faiz orani var. Enflasyon orani olsa, paranin deger kaybini zaten hesaplarsin. Enflasyonun degeri var mi soruda? Yok.quote:
faizin olduğu yerde enflasyonda vardır kardeşim. yüzde 8 faiz oranı var diyor. dahası belli yıl sonra paranın gerçek değerini soruyor. eğer paranın alım gücü değişiyorsa yine enflasyon sözkonusudur.
biz soruyu anlamışız,enflasyon hesaplama formülünde yerine koyup soruyu çözmüşüz,doğru cevabı çoktan bulmuşuz ve soruyu çoktan unutmuşuz. sen hala gelip yok soruyu yanlış anlıyorsunuz diyorsun.
şöyle mi hesap sana göre. 500dolardan 30yılda 15bin dolar zaten garanti. bi de yüzde 8den parayı faize yatırmış ohoo o parayı 50bin dolar yapmıştır biz bir sıfırı koymayı unutuyoruz belki. güldürme beni kardeş
Yillik faiz %8. Yillik enflasyon orani nerede soruda? Var mi? Yok. Ya birisi bu soruyu bir yerinden uydurarak, yarim yamalak ingilizcesiyle yazmis. Ya da soru yarim.
-
ülkenin mühendisi bile 7.sınıf oran orantısını ve 9.sınıf yüzde problemlerini yapamayacak halde.Normal halkı zaten saymadım -
Soruyu sen mi yazdin yarim ingilizcenle?quote:
Senin hesapladigin asagidaki:Study.comPresent and Future Value: Calculating the Time Value of Money - Video & Lesson Transcript | Study.comhttps://study.com/academy/lesson/present-and-future-value-calculating-the-time-value-of-money.html
Senin hesapladigin, $500 dolar paranin bankaya yatirilip, yuzde 8 faizle 30 yil sonrasindaki degeri. Kisi bir defa yatirim yapmis, o da ilk basta koydugu $500. Senin hesapladigin bu. Soruda kisinin her yil sonunda surekli $500 dolar ekledigi yaziyor. Seni hesapladigin farkli, sorunun sordugu soru farkli.
Senin sorunun cevabi asagidaki formul:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frostyfruit -- 1 Nisan 2019; 12:51:21 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X