Şimdi Ara

matematik sorusu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: 0 ®h Negatif
    güvenle ne alakası var

iyi bakmasam zaten soruyu buraya koymazdım, demek ki bir yerde yanlış çözüm yapılyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: zzeynepp

quote:

Orjinalden alıntı: 0 ®h Negatif
    güvenle ne alakası var

iyi bakmasam zaten soruyu buraya koymazdım, demek ki bir yerde yanlış çözüm yapılyo

allah allah nerde yanlış yapıyom ya
  • yanlış soruda
  • şöyle bir durum var payda eşitleyip içerdeki işlemi yaptığınızda önünüze 841/100 diye bir ifade çıkıyor. kökü yok sayarsak o da 8,41 yapar. D şıkkıda 4,81. Bence soruyu hazırlayanlar bir yanlışlık yapmış ve böyle bi sonuca varmış. garip.
    Normalde kök içinde 841/100=29/10=2,9
  • quote:

Orjinalden alıntı: s_i_y_a_h

şöyle bir durum var payda eşitleyip içerdeki işlemi yaptığınızda önünüze 841/100 diye bir ifade çıkıyor. kökü yok sayarsak o da 8,41 yapar. D şıkkıda 4,81. Bence soruyu hazırlayanlar bir yanlışlık yapmış ve böyle bi sonuca varmış. garip.
    Normalde kök içinde 841/100=29/10=2,9

sanırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: zzeynepp

@dmltnman, @0 ®h Negatif
    Ben de öyle yaptım ama cevap D diyor

Sorular yanlış çıkabilir. Kendinden mutlak emin olduğun birşeyden kuşkuya düşme. Ben zamanında ÖSS'ye hazırlanırken yüzlerce hatalı soruyla karşılaşmıştım. Bunlar mümkün şeyler..
  • zeynep 8. sınıf mısın sen?
    8. sınıfsan kardeşimin kitabına bir bakayım çözmüş mü diye

Edit:evet baktım kitabınıza kardeşim de D şıkkını işaretlemiş.Yazdıklarına baktım da bir şey anlamadım.
     matematik sorusu

Kendileri Mısır Hiyeroglifleri gibi yazarda
    Aksam arkadasında kalıyor yarın gelınce sorarım
    İşe bak ya, Kardeşime soru sorucam haha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uçan Bankamatik -- 23 Mayıs 2009; 22:48:29 >

• O sorunun cevabı 2,9....Eğer aradığın sonucu bulamazsan şıklarda al eline bi hesap makinesi yap işlemleri..2,9 olduğunu göreceksiniz.Soruyu hazırlayanlar hata yapmış olay bu.Tartışmaya bile değmez bence...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 24 Mayıs 2009; 10:25:34 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.