Şimdi Ara

Matematikte İlerlemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Matematikte gerçek anlamda ilerlemek için thomas calculus tarzı değil de feynman dan fizik dersleri tarzı bildiğiniz kitap var mı veya youtube kanalı da olur.
    Şimdiki bilgim türev limit integral ( zor olmadığı sürece 2-3 katlı da olabilir) ve kuvvet serilerine kadar bu sen hazırlıktayım fiziğimi ilerletmek için ilk önce matematikte ilerlemeyi düşünüyorum fizik kitabı da önerebilirsiniz.
    Teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Turev - integral vs cozmek matematik gelistirmez. Birak onu hesap makineleri yapsin.
    Matematik bir bakis acisidir. Sayilar teorisi, mantik hatta algoritma gibi alanlar ve bu alanlarda ogrenilecek seylerdir esas matematik gozunu acan seyler.
    Bugun 17 yasinda bir insan 3. derece turev alir, polinom sorusu cozer.
    Ama 1'den 100'e kadar olan sayilarin toplamini alan Gauss gibi yaklasabilir mi probleme ? Formulde yerine koymayi ogrenmek ile olmaz bu is.
    Calculus alan kac tane universite ogrencisi, sonsuz tane asal sayı oldugunu Öklit gibi ispatlayabilir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

Turev - integral vs cozmek matematik gelistirmez. Birak onu hesap makineleri yapsin.
    Matematik bir bakis acisidir. Sayilar teorisi, mantik hatta algoritma gibi alanlar ve bu alanlarda ogrenilecek seylerdir esas matematik gozunu acan seyler.
    Bugun 17 yasinda bir insan 3. derece turev alir, polinom sorusu cozer.
    Ama 1'den 100'e kadar olan sayilarin toplamini alan Gauss gibi yaklasabilir mi probleme ? Formulde yerine koymayi ogrenmek ile olmaz bu is.
    Calculus alan kac tane universite ogrencisi, sonsuz tane asal sayı oldugunu Öklit gibi ispatlayabilir ?

Aslında matematiği fiziğin daha ağır konularını anlamak için kullanmayı düşünüyorum ama bunları da yapmak isterim.
    Bunlar için önereceğiniz bir kitpa var mı ?
    Şu anda matematikteki temel problemler ve teorilerden bahseden bir kitap okuyorum ama ispat ve matematik kısmı yazıdan az (yapay zeka nasıl oluşturulur ve 34 ilgi çekici matematik başlığı diye geçiyor, içinde bazı formüller için ispatlar felsefik kısımlar ve grup teorisi gibi teorilere yaklaşımlar var ama çok ileri seviye değil)
    Sizin yazdıklarınız tarz kitaplar nelerdir, Aritmatika falan mı okumak gerek ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son Pegasus -- 19 Eylül 2017; 4:21:23 >

• Computability and Logic

George Boolos, Richard Jeffrey, John P. Burgess
  • The Road to Reality: A Complete Guide to the Laws of the Universe (Gerçeğin Yolları -Roger Penrose)

Matematiğin ve teorik fiziğin felsefesini en iyi yapan kitaplardandır. Üst düzey matematik, fizik, kimya ve yorum kabiliyeti gerektiriyor. Eğer fizik ya da matematik bölümlerinde doktora yapacaksan kesinlikle okuman gereken kitaplar arasında. Sıkılmadan ve üstüne düşünerek okuyabiliyorsan ne ala.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fetanet

The Road to Reality: A Complete Guide to the Laws of the Universe (Gerçeğin Yolları -Roger Penrose)

Matematiğin ve teorik fiziğin felsefesini en iyi yapan kitaplardandır. Üst düzey matematik, fizik, kimya ve yorum kabiliyeti gerektiriyor. Eğer fizik ya da matematik bölümlerinde doktora yapacaksan kesinlikle okuman gereken kitaplar arasında. Sıkılmadan ve üstüne düşünerek okuyabiliyorsan ne ala.

Matematik kısmı anlayabileceğim seviyede değil sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: ComicsCİ

Computability and Logic

George Boolos, Richard Jeffrey, John P. Burgess

Ben ders kitabından çok okuma kitabı istiyorum.

• Okuma kitabı zaten .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son Pegasus S kullanıcısına yanıt
    Okuma kitabıyla matematiğini ne kadar ilerletmeyi planlıyorsun acaba? Ortalama bir mühendis kafasında bile bitebileceğini sanmıyorum öyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ComicsCİ

Okuma kitabı zaten .

Ben üniversite ders kitabı sandım bakacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huddleston

Okuma kitabıyla matematiğini ne kadar ilerletmeyi planlıyorsun acaba? Ortalama bir mühendis kafasında bile bitebileceğini sanmıyorum öyle.

Okuma kitabı derken hikaye kitabından bahsetmiyorum.

Konuyu derinlemesine anlatan ama konunun üstüne örnek sorusu olmayan bir kitap istiyorum böyle bir feynman fizik dersleri öyle galiba onun matematik halini istiyorum yani.

Umarım vardır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.