Şimdi Ara

Matlab kullanarak seri porttan kameraya komut verme yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Staj yaparken sony fcb-ex980sp adında bir endüstriyel kamera verdiler ve yapmam gereken işlerden biri de bu kameraya seri porttan(RS232 ile) hexadecimal komut(88 01 04 07 25 FF gibi komutları var) göndermem gerekiyor.Fakat ne yaparsam yapayım beceremedim. Binary göndermeyi denedim olmadı ondalığa çevirip gönderdim olmadı.Tıkandım kaldım.Bir de bu komutları matlabdan göndermem gerekiyor. Nasıl göndermem gerekiyor ondan da tam emin değilim.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

• Matlab hakkında pek bir bilgim yok fakat seri port üzerinden deneme yapmak isterseniz, muhtemelen biliyorsunuzdur, Hyper Terminal adlı programla veri gönderebilirsiniz. Bu sayede denemelerinizi rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Tabi bunun için seri iletişim özelliklerini girmeniz gerekiyor, baud rate gibi. Gerçi muhtemelen Matlab da sizden bu bilgiler isteyecektir. Bildiğim kadarı ile Matlab üzerinden seriport ile iletişim kurmak çok zor değil. Yardım dosyalarında detaylı açıklama olması gerekir.

Kolay gelsin.
  • onların hepsinden haberdarım ve de denedim hepsini fakat kamera algılamıyor gönderdiğim dataları.hex olarak fwrite fonksiyonu içine hangi format ile yazacağımı tam bilmiyorum. binary gönderdiğimde de algılamıyor. hangi formatta göndermem gerektiğini örnek bi kodla açıklayabilen olursa çok hoş olacak.
  • merhaba,
    benzer bir sorunum var. acaba bir gelişme kaydedebildin mi?
  • Tam olarak karşılaştığın sorun ne? matlab rs232 yazınca oldukça fazla çözüm çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aspci -- 5 Ağustos 2010; 23:35:05 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.