Şimdi Ara

matlab ve ansys

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
2.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar ansys kursuna yazılacam fakat okulda matlab derslerı var ıkısıde analız programı sanırım 2 sı arasındakı fark nedır? 2 sı aynı seymı onuda bılmıyorum 2 sı hakkında bılgı verebılecek varmı 2 sı hakında tam bılgım yok sımdıden tesekkur ederım makına elektrık elektronık uzerınde analız derslerı dusunuyorum

• Mesaj atalı çok zaman olmuş ancak ben yinede cevap veriyim belki bir gün birinin işine yarar.

İki program arasında bir ilişki olmadığı aşikar.

MATLAB çok geniş alanlarda kullanılabilen en hızlı ve kolay programlama dillerinden biri. Başta sinyal işleme ve görüntüleme olmak üzere bütün mühendislik dallarında kullanılıyor ama orjinal lisansı çok pahalı. Full sürümü 100 000 dolardan daha pahalı. Bundan dolayı büyük kurumsal firmalar haricinde kırık kullanılıyor diyebiliriz. Ayrıca finans, data analizi, biyoloji, motor kontrolü ....

ANSYS ise sonlu elemanlar yöntemi ile analiz yapan bir program. Mekanik, manyetik, ısı transferi, dinamik, akışkanlar mekaniği ve daha niceleri.

Birde ikisini birden kullanmakta mümkün. Matlab üzerinden ANSYS'si kontrol edip optimizasyon yapılabilir.

Gel gelelim bunlar nasıl öğrenilir sorusunun cevabına: cevap çok açık ve net kursa giderek DEĞİL. İyi bir ingilizcen olacak gireceksin MATWORKSun sitesine orda videoları izleye izleye, takıldıkça helpi okuyarak ve buraya değilde Mathworksun kendi sitesine soru sorarak öğrenirsin. Neden kursta öğrenemezsin biliyor musun, MATLAB çok geniş bir dünya, sürekli gelişiyor yeni fonksiyonlar hazırlanıyor, sana kursta öğretecekleri çok temel seviyede kalır verdiğin paraya yazık olur.

Ansys teki en büyük problem ise bütün sonlu elemanlar analizi programlarında yanlışta yapsan bir şekilde sonuç alıyorsun. Sorun aldığın sonucun doğru olup olmadığını anlamakta bunun içinde tercihen analiz yapacağın branş üzerine teknik seçmeli dersler almalısın.

Birde başka bir gerçek var bu pogramları bilen kişilere gerçekten ihtiyaç var mı? Ülkemizde kaç firmada kaç kişi bu programları kullanıyor ve ne seviyede? Benim çalıştığım yerde 1600+ kişiyiz 3 kişi ANSYS 3 kişi ABAQUS kullanıyor. toplamda 15 dolaylarında analiz mühendisi var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.