arkadaşlar selam öncelikle. yaklaşık 1 ay önce başlayan ve 1 haftadır sıklaşan mavi ekran hatalarına çözüm bulmam gerekiyor. malesef garanti sürem ocak ayında bitti. linke son 5 mavi ekran hatasının dmp dosya kayıtlarını upload ettim. sorun ne, çözüme nereden başlamalıyım yol göstermenizi rica ediyorum kolay gelsin..
şimdi dmp dosyasına büyük abiler baksın.ama mavi ekran ram kaynaklı oluyor genelde.ram oynamıştır veya kaymıştır vb mavi ekrana neden oluyor.bi bakarsan yani kontrol edersen iyi olur
ekran kartından başla
Ekran kartı sürücüsünü güncel değil ise güncelle. Veya güvenli modda açıp sürücüyü kaldır hiç bir iz kalmasın. Sonra yeniden başlatın ve tekrar kurun,şayet sorun devam ederse yine eski bir sürücü kurun öyle deneyin. Son durumu paylaşın.
yardım için teşekkürler arkadaşlar. ekran kartı sürücüsünu laptopu toplar toplamaz güncellicem.
konuyu actıktan sonra durduk yere tekrar mavi ekran hatası verince ramlere bakmak için pcyi soktum. sokmusken fan temizliği de yaptım ancak termal macunu bozdum yenilemem gerekiyo.
fan ve hava çıkış ızgarasının fotolarını ekledim. ikisi arasına siyah sağlam bir bant kullanılmış. fan anakarta vidayla sabitlenmiş. ızgara ve ısı ileten bakır malzeme yekpare ve sadece işlemci ve ekran kartı macunları üzerinde vidalanıp sabitlenmiş. fanı temizleyebilmek için bantı soktum ve bantın yapışkan formu bozuldu. tekrar yapışmaşı münkün değil. oraya nasıl bir malzeme kullanmalıyım, öenmli midir? tıbbı flaster uygun olur mu ?