Şimdi Ara

MAVİ EKRAN-FORMATLA DÜZELMEDİ BAD SECTOR tarattım SONUÇ?? hata kodu yazdım sorun nedir sizce??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • zotacgtx285 ekran kartı,ocz 4gb ram,gıgabyte s series ep45c-ds3r,ıntel core 2 Quad Q9550 2.83ghz
    sistemim bu samsung scyncmaster dvd rider vardı sonra değiştirdim lg dvd rider ile.

1 ay kadar önce mavi ekran hataları almaya başladım.Sistem ciddi bir sorunla karşılaştı kapatılması gerekiyor die yazı çıkıyor.İlk mavi ekran hatası çıktığında sistem geri yükleme yaptım 3 gün kadar öncesine kadar düzeldi ama 3 gün sonra tekrar aynı hatayı vermeye başladı.Gittikçe arttı.Makineyi aldığım yere götürdüm format atıldı,temizlendi makine sonra eve gelip bilgisayarın başına oturunca gene mavi ekran çıkmaya başladı 4 defa oldu.Tekrar götürdüm makine kaldı bakcaz dediler.2 hafta sonra gittiğimde bilmiyoruz dendi.Ordayken 1 kere olmuş mavi ekran daha.Bilgisayarı alıp getirdikten 4 gün sonra gene mavi ekran verdi hiçbir işlem yapmazken sadece winamp açıktı.Daha önceki hataları da oyun oynarken GRID photoshop ta windows güncelleme ve divks güncelleme yaparken 2 kezde sadece hiç bir işlem yapmazken aldım. 1 2 kez ardarda oldu onun dışında 1 gün yada 8 9 saat aralıklarla oldu.İlk mavi ekran hatası olmadan 1 yada 2 gün önce elektrikler gitti geldi.UPS ye bağlıydı makine ama bilgisayar kapandı onuda anlamadım. kafama çok taktım. mavi ekrandan sonra reset atıyor ama pc açılırken siyah ekran geliyor ordada :
    verifying dmı pool data.....................
    boot from cd/dvd :
    dısk boot faılure, ınsert system dısk and press enter
    _

Enter basıyorum ama hiç birşey olmuyor ekran öle donup kalmakta.Bilgisayarın açma tuşuna basıp kapatıp açıyorum öyle pc açılıyor space hızlı hızlı basıyorum yoksa açılmıyor gene aynı yerde takılıyor.

Yardımcı olabilcek arkadaşlar var mı??Niçin kaynaklandığı öğrenebilme şansımız yok mu?Bütün parçaları garantiye yollatmayı düşünüyorum.Çözümü varmı ?? ACİLLL Yardımlarınızı bekkliyorum!!şimdiden teşekkürler!
    Bir de pc 24 yada 15 saat kadar açık oluyor genelde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rubens_mk -- 3 Haziran 2010; 12:43:41 >

• farklı bir windows cd ile dene.
  • ram arızalı hires boot bul memtest ile ramleri tara
  • quote:

Orijinalden alıntı: lord_day_walker

ram arızalı hires boot bul memtest ile ramleri tara

Hires boot programını buldum indirdim yalnız nasıl kurcam çalıştırcam bilmiyorum setup yok içinde http:/****.com/files/103589313/Hire_s_BootCD_9.5.RAR.html burdan indirdim 9.5 sürümü nasıl yapılacağını söyleyebilirmisiniz.
  • Sorunun yazılımda değil. Mavi Ekran'daki hata kodunu bir yere not alıp internetten araştır. Sorunun hangi bileşende olduğunu anlarsın. Ama şu anlattığın sorunlara bakılırsa sorun büyük ihtimalle ramlerde. Yinede sen mavi ekrandaki kodu araştır internetten daha kesin bir sonuca ulaşırsın.
  • elektrik kesildi demissin,sonra oldu demissin.bence sorun bad sectorda bad sector taraması yap hd tune ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UntouchablE

elektrik kesildi demissin,sonra oldu demissin.bence sorun bad sectorda bad sector taraması yap hd tune ile.

Tamamdır taramayı yaptırdım.Resimli sonucu yükledim.Ne anlama geldiğini söyleyebilirmisiniz?bad sector ram de olur mu?Onuda taratmak için bi program var mıdır?

MAVİ EKRAN-FORMATLA DÜZELMEDİ BAD SECTOR tarattım SONUÇ?? hata kodu yazdım  sorun nedir sizce??

MAVİ EKRAN-FORMATLA DÜZELMEDİ BAD SECTOR tarattım SONUÇ?? hata kodu yazdım  sorun nedir sizce??

• birde bu resim

• quote:

Orijinalden alıntı: Appetite

Sorunun yazılımda değil. Mavi Ekran'daki hata kodunu bir yere not alıp internetten araştır. Sorunun hangi bileşende olduğunu anlarsın. Ama şu anlattığın sorunlara bakılırsa sorun büyük ihtimalle ramlerde. Yinede sen mavi ekrandaki kodu araştır internetten daha kesin bir sonuca ulaşırsın.

***STOP:0X000000F4(0X00000003,0X8AAC1558,0x8aac16cc,0X805D2970) Hata kodu budur

fiziksel belleğin dökümüne bağlanıyor

İnternette aradım bu kodları bulamadım.Bu hatayı da virüs taraması yaptırırken verdi.Biliyorsanız yardım edin!!.. bad sector taramasıda yaptırdım sonuçlar ne anlamda bilmiyorum!!!...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rubens_mk -- 3 Haziran 2010; 12:41:12 >
  • Yok mu kimse yardım edebilcek olan yaptım diğer arkadaşların dediğini ama sonuç nedir bilmiyorum?donanımda mı? yazımsal mı?
  • diskin saglam. seagatelerin bir cogu bu durumda merak etme
    senin en onemli sorunun windows kullaniyosun neyi ve kac bit kullaniyorsun
    guc kaynagin nedir. elindeki ekran karti 600 den asagi calisacagini sanmiyorum bunu bil
    memtest ile ramlerini test ettin mi?
    Sicakliklari ne alemde. makinede 1 tane sicaklik verisi vermemissin. zaten kimse de sormamis....
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

diskin saglam. seagatelerin bir cogu bu durumda merak etme
    senin en onemli sorunun windows kullaniyosun neyi ve kac bit kullaniyorsun
    guc kaynagin nedir. elindeki ekran karti 600 den asagi calisacagini sanmiyorum bunu bil
    memtest ile ramlerini test ettin mi?
    Sicakliklari ne alemde. makinede 1 tane sicaklik verisi vermemissin. zaten kimse de sormamis....

windows xp kullanıyorum professional 32bt .UPS var oda voltaj gidip geldimi bilgisayarı hemen kapatıyor elektrik kesildiğinde eskiden kapatmıyordu bilgisayarı sanırım bozuldu.700watt fan memtest ile test etmedim.Sıcaklıkla ilgili veri nerde yazıyor bilgisayarda bilmiyorum çünkü.hires boot buldum ama nasıl kurcağımı bilmiyorum o yüzden ram leri taratamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rubens_mk -- 3 Haziran 2010; 14:25:18 >
  • Simdi birinci hata 32bit kullanman ki xp kullanman. 4gb ram adresleyebilen 2 tane isletim sistemi var biri vista biri win7 32bit altinda. sen bunlardan birini denedin mi?
    700w ne markasi modeli yok mu bunun. biride 1000w yaziyodu ama everest marka yani sahte olma olasiligi yuksek
    hiren bootdisk indirmene gerek yok. google a gir bi memtest86 yaz direk adresi cikar. iso halini indir. isoyu cd ye yazdir direk. onunla xp kurarmis gibi baslat. o ram testine girecektir zaten otomatikman
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Simdi birinci hata 32bit kullanman ki xp kullanman. 4gb ram adresleyebilen 2 tane isletim sistemi var biri vista biri win7 32bit altinda. sen bunlardan birini denedin mi?
    700w ne markasi modeli yok mu bunun. biride 1000w yaziyodu ama everest marka yani sahte olma olasiligi yuksek
    hiren bootdisk indirmene gerek yok. google a gir bi memtest86 yaz direk adresi cikar. iso halini indir. isoyu cd ye yazdir direk. onunla xp kurarmis gibi baslat. o ram testine girecektir zaten otomatikman

Fanın markası FSP Epsılon 700Wfull range 12cm fan ps.Fan iyi soğutuyor makineyi sanırım kasa ya dokundum mu soğuk sıcaklık hissetmiyorum.Vista ve win7 yi denemedim hiç.Şimdi winrar halinde oluyor klasörden çıkartıp mı kaydetcem birde nero 6 da iso yazılabiliyor mu?Başlatırken harddisk yazan yere CD yapcam sonra pc yi yeniden başlatcam değil mi?Konularda bakınıyordum bi eleman yazmış HDTUNE De health de 05 bide 0a da sarı olursa badsector vardır die scan ile tarandığında hepsi yeşil bnde kafam karıştı.bu akşam geldiğimde indirim testi yaptırırım sonucu haber ederim.Memtesti yazdırırken klasör içinden çıkan tüm dosyaları mı yoksa sadece iso yazanımı cd ye kaydetcem.Bir sene oldu alalı bilgisayarı yeni yeni böle hatalar olmaya başladı acemilik var biraz bu tip konularda yazılımsal bişe olması olasılığı az dimi.Kullanılan xp cd den olma olasılığı?nedir sence.
    Hata kodunu yazdım birde anlar mısın ? İnternette aradım ama bulamadım bu kodun ne olduğunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rubens_mk -- 7 Haziran 2010; 8:27:54 >

• sorun çözülmedi bilgisayarın disk c d e olarak biçimli d boş e de ise resimler müzikler dosyalar yedekler var.hiç e yi kullanmadan bilgisayarı c de kullandığımda 2 3 ayda 3 yada 4 kez mavi hata verdi ama e ye girdiğimde winamptan müzik açtığımda her defasın da mavi ekran hatası vermeye başlıyor.ondan sonra bi kaçkez oyunda oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.