Şimdi Ara

Mavi ekran hatası (Thread stuck in device driver)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Bilgisayarım 3 gün önce geldi. İlk gün her şey normaldi. 2. gün ise ekrandaki görüntü 15-20 saniyede yavaş yavaş bozularak tamamen gitmeye başladı. Monitörde hiçbir görüntü yoktu ve bilgisayarın reset tuşuna basmam gerekiyordu. Bugün ise yine bilgisayar normal şekilde açılıp işlerimi hallederken, görüntü yine 10-15 saniyede yavaş yavaş bozuldu ve tamamen gitti. Bu sefer mavi ekranda ''thread stuck in device driver'' hatası verdi. Bu hatayı araştırdığımda, çoğu kişi ekran kartının sürücüsünün güncellenmesini söylemiş. Ben de öyle yaptım, ama bir değişiklik olmadı maalesef. Şu an bilgisayarı açtığımda artık nerdeyse aynı hatayı alıyorum ve artık hata daha çok daha kısa sürede görüntü gidiyor. Yeni bir bilgisayar toplatıp, böyle bir hatayla karşılaşmak çok can sıkıcı.

Minidump dosyası şu linkte: Meet Google Drive – One place for all your files

Bazı insanlar bu hatanın dahili ekran kartıyla, harici ekran kartının çakışmasından oluştuğu söylemişler. Bundan dolayı hatayı alıyor olabilir miyim? Yoksa bu bir donanımsal ya da windows 8.1'den kaynaklanan bir hata mıdır?

BIOS versiyonum eylül ayından kalma gözüküyor. Bunu güncellememin bir faydası olur mu?

Ekran kartım MSI R9 390, işletim sistemim Windows 8.1 PRO. Ekran kartım en güncel sürücüsüyle gelmiş ve ''thread stuck in device driver'' hatasını bu sırada almıştım. O yüzden o sürümü silip Crimson Edition 5.12 olan sürümü yüklemiştim. Ama dediğim gibi sıkıntı devam ediyor. :(

Son düzenleme: 10 dakika önce

• atesman A kullanıcısına yanıt
    eğer işlemcin intel ise ekran kartını sök bilgisayardan,anakart üzerindeki onboard görüntü çıkışlarını kullan
    yani işlemci içindeki dahili grafik birimini kullanarak pc yi aç,bios dan kapalı olabilir ordan açarsın onboardı
    pc açılınca intel graphic driverlerini felan yükle aynı sorunu alıcakmısın diye kontrol et
    eğer sorunsuz bi şekilde çalışıyorsa r9 390 bozuk olabilir,format atıp r9 390 a tekrar driver yükle,aynı sorunlar oluyorsa kartı garantiye gönder
    bizdede bi hd 6870 vardı,driver yükleyince pc açılmıyor mavi ekran veriyordu,ekran kartının vramlerı bozukmuş o yüzden oluyormuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skörtıl_Nimo

eğer işlemcin intel ise ekran kartını sök bilgisayardan,anakart üzerindeki onboard görüntü çıkışlarını kullan
    yani işlemci içindeki dahili grafik birimini kullanarak pc yi aç,bios dan kapalı olabilir ordan açarsın onboardı
    pc açılınca intel graphic driverlerini felan yükle aynı sorunu alıcakmısın diye kontrol et
    eğer sorunsuz bi şekilde çalışıyorsa r9 390 bozuk olabilir,format atıp r9 390 a tekrar driver yükle,aynı sorunlar oluyorsa kartı garantiye gönder
    bizdede bi hd 6870 vardı,driver yükleyince pc açılmıyor mavi ekran veriyordu,ekran kartının vramlerı bozukmuş o yüzden oluyormuş

Cevap için teşekkürler. Ekran kartını garanti kapsamında değiştirdim sorunum düzeldi. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.