Şimdi Ara

Mavi Ekran ile Boğuşmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

GIGABYTE B450M S2H
    Ryzen 5 3600
    Asus GTX 1070 ROG Strix 8GB
    Corsair Vengeance RGB Pro 16GB (2x8GB) 3200 MHZ
    500 W 80+ PSU

Yaklaşık 3-4 gün önce yukarıda yazılı bulunan ekran kartı hariç sıfır yeni bir sistem topladım. Topladıktan sonra Windows Updateleri, Biosu ve driverları manuel olarak yükledim. Ramleri BİOS üzerinden XMP aktif ederek 3200 MHZ'e çıkardım ve kullanmaya başladım. Sistemi denemek için hali hazırda bulunan COD MW2' yi oynamaya başladım. Yaklaşık 20 dakika sonra sistem MEMORY_MANAGEMENT hatası verdi ve sistem kendini kapatarak yeniden açıldı. Ben de tekrar oyuna girdim ama yine aynı süre içerisinde aynı hatayı verdi. Bende ramları Memtest86 testine soktum ve yaklaşık bir saat yaptığım test sonucunda 13 hata verdi. Bende ramlarin arızalı olduğunu düşünerek hangi ramde arıza olduğunu tespit etmek için ikisini de ayrı ayrı ve farklı slotlarda yine XMP açıkken bir saat teste soktum ve her ikisinde de sorun tespit edemedi. Bende tekrar iki ramide takarak 3200 MHZ de hem Windows Bellek Tanılama üzerinden hem de Memtest86 üzerinden ki bu testi 7 saat boyunca yapmama rağmen ramlarde yine bir hata tespit edemedi. Ama anlam veremedeğim bir şekilde COD MW2, Pubg ve COD Warzone üzerinde Memory_Management olarak değil ama Driver_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, BAD_POOL_CALLER, KERNEL_LOCK_ENTRY_LEAKED_ON_THREAD_TERMİNATİON gibi mavi ekran hataları vermeye devam etti. Bu seferde BİOS üzerinden Ramlerin hızını 2133 MHZ'e düşürerek oyunları çalıştırmayı denedim ve bu sefer herhangi bir mavi ekran olmadı ve oyunları oynayabildim.

Benim bu sistem ile ilgili sorunum sizce nedir, 3-4 gündür forumlarda geziyorum ama sonuca varamadım. Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim.

5 günde aldığım Minidump dosyaları:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProsTRiKe -- 16 Mart 2020; 15:4:37 >

• Bellekler hangi girişlere takılı. Yanlış yere taktıysanız hata vermesi doğal bir şey.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Asus Tuf b450 gaming plus

Ryzen 5 3600

Corsair Vengeance RGB Pro 16 gb 3600 mhz 2x8 gb

zalman 700watt 80 pluss psu var

Bende ekran kartı ve psu hariç herşeyi sıfır aldım. Montajı yaptım. Anakartın ram giriş önerisinde A2 ve B2 slotlar vardı oraya taktım açıldı kasa ama görüntü gelmedi. Kasa gücü var ledler yanıyor fan dönüyor ama usb ve ekran kartına güç gelmiyor. Sonra ramleri 1. ve 3. slotlara yani A1 B1 taktım ve açıldı. Bios son sürümüne güncelledim. XMP yani d.c.o.p açtım save yapıp çıktım ancak 3 kez restart attı pc ve bios hata verip default ayarlara döndü.

Ne yaptıysam 2. ve 4. slotlarda yani anakartın desteklediği slotlarda uyumluluk listesinde kodu olmasına rağmen ramleri çalıştıramadım. 1. ve 3. slotlarda yani A1 B1 de ise xmp açamadım. Ayrıca 2. ve 3. slotlara takıp kullandım xmp açmadan bu seferde bir çok kez mavi ekran hatası aldım.

Çözümüm şöyle oldu; 1. ve 2. slotlara taktım. Biosa girip xmp açtım ve şu an 3600 mhz çalışıyor ramler. Tek sıkıntı single channel görünüyor. Oyunlarda fps düşüşü hissedilir şekilde olmadı çünkü 1. ve 3. slotlarda el ile oc yapıp 2933 mhz de çalıştırdığımdan 15-20 fps daha yüksek değerler alıyorum 1. ve 2. slotlarda single channel olmasına rağmen.

Size tavsiyem ramleri slotlara deneyerek keşfedin. Bu konuda üretici biosu önemli. Ben yeni güncelleme bekliyorum açıkçası. Ram slotlarını değiştirmeniz sorununuzu çözebilir diye düşünüyorum.

• Anakartin 2 ram slotu var ve 2side dolu zaten

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cilqinturks C kullanıcısına yanıt
    Anakart üzerinde iki adet ram slotu bulunmaktadır. İkiside şuan da dolu
  • Anladım sizi hocam ama dediğim gibi bende bulunan anakart üzerinde iki adet ram slotu bulunduğu için öyle seçeneğim bulunmuyor. Tek yapabildiğim yazımda da belirttiğim gibi slotlarda bulunan ramlarin yerini değiştirmek ki bu da sorunum bir kısmını çözebildi. Ama yinede 3200 MHZ de kullanmamı engelliyor bu durum.
  • cilqinturks C kullanıcısına yanıt
    ramlari yanlış yere takması olası bir durum değil

yanlış takması demek ram slotunu veya ramları bozmak demek

driver ırq diyor ise otomatik update ile driver ı bozmuş olabilir büyük ihtimal ekran kartıdır.

dahi iyi anlamak için

C:\windows\minidump içindeki dosyayı bluescreenview ile açıp hatayı paylaşman lazım

ayrıca xmp yi kapatarak dene

düzeltiyorum minidump varmıs zaten driverları manuel yüklediğine emin değilim wifi kartın da da sorun gözüküyor

drp.su dan indirdiysen driverları

windows u yeniden kur driverlarını kendi orjinal sitelerinden indir kur

bıos güncelle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pikelenjelo -- 16 Mart 2020; 15:59:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni cihaz mavi ekran
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mavi Ekran ile Boğuşmak

Wifi için Tplink ürününü kullanıyorum, kendi sitesinden indirmiştim, ayrıca diğer driverlarını aynı şekilde manuel, herhangi bir program kullanmadan tek indirip kurdum. fakat wifi tespitinize şöyle bir durum ekleyeyim, Memory_Management hatası alıp pc tekrar açıldığında ben Wifi cihazını kullanamıyorum, yani herhangi bir wifiye bağlanamıyorum. Mecbur usb den cihazı çıkarıp tekrar takıyorum ki anca o şekilde kullanabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProsTRiKe -- 16 Mart 2020; 16:2:16 >

• ProsTRiKe kullanıcısına yanıt
    xmp yi kapat
  • XMP' yi şuan kapattım. Gün içerisinde başka bir çözüm bulamazsak tekrar format deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProsTRiKe -- 16 Mart 2020; 16:6:28 >
    yukardakı mesajımı düzelttim bide oku ben duzeltırken sen yanıtlamıssın
  • Okudum hocam anladım ben sizi.
  • Xmp aktif iken sistem kararsız olduğu için en zayıf halka usb(I/O ) lerden patlamış, benzeri başıma gelmişti, bazen mavi ekran bazen de usb hiç görmeme yada takılı olduğu halde ara sıra kendi kendine cihaz düşüp geliyordu.
    Bios update ile güncel kalın,Ram ve Soc voltajını autoda ise manuel olarak sabit değer girin, hatta bir tık üstü verilebilir(ram 1,35v > 1,37v)/ (1,0v >1,1v soc gibi) xmp yerine manuel olarak bir tık altı frekansta seçilebilir(3200mhz ise 2933mhz gibi)
  • Psikobat P kullanıcısına yanıt
    Evet olabilir. Ben de şu anda 3000 MHZ de kullanmak durumunda kaldım. Fakat neden 3200 MHZ de kullanamadığımı çözemedim ve bu durum sadece oyun esnasında oluyor. Onun haricinde herhangi bir mavi ekran sorunuyla karşılaşmadım.
    Ayni sorun bendede var. Xmp nasil kapaniyor bende deneyeyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SYLAS S kullanıcısına yanıt
    Anakart modelinize göre google üzerinden aratırsanız bulabilirsiniz.
    Hocam size yakin bir problem var ay isi wifi filan gidiyor bendede acilinca hata kodlari ayni. Ben pc eskidi ondan diye kapadim dueuyor köşede yeni alana dek. Ama sizinki de yeniymis olmuş. Cok bu konularda bilgim yom bakayim bakalim. Saolun.

• quote:

Orijinalden alıntı: SYLAS

Hocam size yakin bir problem var ay isi wifi filan gidiyor bendede acilinca hata kodlari ayni. Ben pc eskidi ondan diye kapadim dueuyor köşede yeni alana dek. Ama sizinki de yeniymis olmuş. Cok bu konularda bilgim yom bakayim bakalim. Saolun.
    Sistem özelliklerinizi detayLıca ekLeyebiLir Misin???

• sağlm psu bulup sistemi default ayarlarla o şekilde test et..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.