Casper laptopum var 500 GB windows 7 home premium 4 GB ram laptopta mavi ekran veriyor eskiden de oluyordu ama açılıyordu en azindan olduğu zamanlarda ya ekran kartı gizli aygıtlara giriyor yada hiç gözükmüyor ve PC yi yeniden baslatinca tekrar düzeliyor yani normale dönüyor ama şuan mavi ekran verip şifremi giriyorum yine mavi ekran veriyor hep öyle oluyor PC kullanılmıyor lütfen yardım edin format mi atmam lazım bütün driverlarim güncel mavi ekran hatası da bu çekmiştim hep aynı sayılar ve harfler çıkıyor başka hata almıyorum
Yokmu yardım edicek yaşım 15 seneye çalışıp yeni laptop Alicam ama şuan gerekli bu bana lütfen yardım edin
son zamanlarda bir yükleme veya güncelleme yaptın mı ?
IRQL NOT LESS OR EQUAL hatası bellek bazlı bir hatadır. bir uygulama izinsiz olarak belleğe erişmeye çalıştığında oluşur. genel olarak nedenleri,
bozulmuş windows sistemi uyumsuz sürücüler arızalı bileşenler yarıda kesilmiş uygulama yüklemesi hatta az da olsa geri alınmış windows güncellemeleri buna neden olabilir.
memory dump dosyasını atabilirseniz hangi uygulama yada sürücünün bu hataya sebep olduğunu bulabiliriz. bunu şayet yapabiliyorsanız güvenli mod'a girerek C:\Windows\Minidump\Minidump.dmp yolunda bulabilirsiniz.
güvenli mod a girmeyi bilmiyorsanız aşağıdaki rehberlere göz atmanızı tavsiye ederim.
support.hp.com
HP Dizüstü Bilgisayarlar - Güvenli Mod'a Girilmesi | HP® Müşteri Desteği