Şimdi Ara

Max 1.250TL Sadece Kasa tavsiyesi /// Oyun ve Film için (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Çilekli Nargile Dumanı

bi soru sorucaktım şimdi aklıma geldi ben bu kasayı aldıktan sonra duruma göre yeni bi monitör almayı planlıyorum 1 ay filan sonra bu sistemin bana maliyeti 1250 + monitor olucak ben bunun yerine laptop alsam nasıl olur ?

yane laptop dan oyunlarda istediğim verimi alabilir miyim ? şarj problemi yaşanır mı ? yada çabuk eskir mi ? çünkü laptop larda bi süre sonra eskimeye başlıyo ve sorunlar çıkıyor.

laptop sorun arada kaynamış. uzun süredir notebook kullanıcısı olarak şöyle söyleyeyim, notebook bataryaları genelde 8 ay sonra performans kaybına başlar, 18 ay gibi bir süreçte %70 performans kaybı yaşamış olursun. eğer pc'yi bir yere götürmek zorunda değilsen -öğrenci, ders için okula vs.- kesinlikle masaüstü.

kaldı ki bu fiyata notebook almaya kalktığında aynı donanımları alamazsın. genelde şöyle bir kayıp olur mesela şu an çoğu notebook gt540m ile satılıyor. notebooktaki 540'ın performansı desktop'takinden düşük olur. kısacası eğer mecburiyetin yoksa tercihin desktop olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: MoonRider

quote:

Orijinalden alıntı: Çilekli Nargile Dumanı

bi soru sorucaktım şimdi aklıma geldi ben bu kasayı aldıktan sonra duruma göre yeni bi monitör almayı planlıyorum 1 ay filan sonra bu sistemin bana maliyeti 1250 + monitor olucak ben bunun yerine laptop alsam nasıl olur ?

yane laptop dan oyunlarda istediğim verimi alabilir miyim ? şarj problemi yaşanır mı ? yada çabuk eskir mi ? çünkü laptop larda bi süre sonra eskimeye başlıyo ve sorunlar çıkıyor.

laptop sorun arada kaynamış. uzun süredir notebook kullanıcısı olarak şöyle söyleyeyim, notebook bataryaları genelde 8 ay sonra performans kaybına başlar, 18 ay gibi bir süreçte %70 performans kaybı yaşamış olursun. eğer pc'yi bir yere götürmek zorunda değilsen -öğrenci, ders için okula vs.- kesinlikle masaüstü.

kaldı ki bu fiyata notebook almaya kalktığında aynı donanımları alamazsın. genelde şöyle bir kayıp olur mesela şu an çoğu notebook gt540m ile satılıyor. notebooktaki 540'ın performansı desktop'takinden düşük olur. kısacası eğer mecburiyetin yoksa tercihin desktop olsun

çok teşekkürler cevap için bende öyle düşünüyodum 2 yıl sonra üniversiteye başlayınca ortalama düzeyde bi laptop alırım o idare eder beni

• Leon-X'in önerdiği sistem gayet iyi.
  • AMD Phenom II X4 955 Black Ed. AM3 8MB 3.2GHz Dört Çekirdekli İşlemci 248 TL(GİGATEK)

Gigabyte 990XA-UD3 AMD AM3 DDR3 S GL ATX 272 TL(NETSİPARİŞ)

Kingston HyperX 4GB DDR3 1600MHz CL9 (KHX1600C9D3/4G) 69 TL(TEKNOBİYOTİK)

SAMSUNG 500 GB 7200 RPM 16 MB Ön Bellek 3.5" SATA II DISK (HD502HJ) 91 TL(GİGATEK)

Sapphire ATI HD6870 1GB DDR5 256 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı (11179-09-20G) 365 TL(TEKNOBİYOTİK)

AOPEN G6 NAGAS OYUNCU KASA SİYAH/GÜMÜŞ PEAK 550W KASA AOPEN 238 TL(VATANBİLGİSAYAR)

Toplam Fiyat:1283 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xRay97 -- 5 Eylül 2011; 14:17:09 >
  • bugün LEON-X in önerdiği sistemi almaya gittim anakart ve işlemci yoktu ordaki adam o parçalar yerine şunları önerdi ;

sapphire radeon hd6850 , 1gb GDDR5 , 256bit ekran kartı ,                                  158$
    kington 4gb ddr3-1333mhz bellek                                                                        23$
    samsung sh-s222AB DVD yazıcı 22x , sata , oem bulk                                            52$
    Aerocool strike X ( AE-Strikex-550 ) , 550w , usb , ses , mid tower oyuncu kasası 106$
    amd phenom ll X4 , 840 , 3.2 ghz , socet am3, işlemci                                           104$
    MSI 990FXA-GD65 , AMD 990FX , Soket AM3+ , ddr3-2133 Anakart                        164$

eksen in karşısında GOLD vardı oraya gittim sordum işlemci ve anakart ı onlarda şöyle bişey verdiler ;

AMD Phenom II X4 965 3.4ghz 8mb 293 TL
    MS MSE 890GXM-G 65 DDR3 2133M VGA + dvI .... 283 TL

işlemci ve anakart ı gold dan alıcam diğer parçalarıda eksen den alıcam. ama anakart ı farklı bişey olarak vermişler bunla ilgili yorumlarınızı alabilir miyim ?

not : şu an bu pc mdeki harici disk 200gb bişey ben bunu yeni pc de kullanmaya devam edicem ek olarak 500gb lik bi hdd alıcam . pc ye sadece oyun ve şarkıları koyucam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çilekli Nargile Dumanı -- 6 Eylül 2011; 21:01:23 >

• golddaki anakart eski soket kesinlikle alma bios güncellemesiyle am3+ desteği olacak deniyor ama ne kadar doğru bilmiyorum tabi msi anakartın asus ve gigabyte dan farkı yok rahatlıkla alabilirsin eksendeki işlemcide fena dil biraz oc ile 3500 de kullanabilirsin buda sana hem günlük kullanımda hem oyunda yeter

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: carloska

golddaki anakart eski soket kesinlikle alma bios güncellemesiyle am3+ desteği olacak deniyor ama ne kadar doğru bilmiyorum tabi msi anakartın asus ve gigabyte dan farkı yok rahatlıkla alabilirsin eksendeki işlemcide fena dil biraz oc ile 3500 de kullanabilirsin buda sana hem günlük kullanımda hem oyunda yeter

ya leon-x in önerdiği işlemci eksende yok gold da var . eksendeki adamda dedi zaten eğer orda varsa alıp getir biz burda takarız pc ye dedi.

yane

1-)MSI 990FXA-GD65 , AMD 990FX , Soket AM3+ , ddr3-2133 anakart

2-)MS MSE 890GXM-G 65 DDR3 2133M VGA + dvI ....

1. seçeneği almamı sölüyorsun . ne gibi artı yada eksileri olur ?
  • Sistemi bugün satın aldım herkese çok teşekkürler

özellikle reznov_viktor ve Leon-X e teşekkürler

yukarda bi fiyat hatası yapmışım eksen in önerdiği anakart 340tl ydi onun için gold dan aldım anakartıda şu anda her şey sorunsuz yeni pc den giriyorum
  • Hayırlı olsun güle güle kullan kardeşim
  • Güle güle kullanman dileği ile.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.