Şimdi Ara

max 3000tl multimedya notebook tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Taş çatlasa 3000tl
    Işlemcisi en az 3. Nesil i7 olsun
    Ram en az 4 gb olsun, artırılabilir hafızası 16 olsa iyi olur
    Ekran kartı oyun bilgisayarı olmamasına rağmen orta düzey oyun bilgisayarları kadar iyi olsun, gt650m den aşağı olmasa iyi olur
    Hard diski 500 gb olsa bile olur ama dönüş hızı 7200rpm den az olmasın, ssd teknolojisi hakkında çok bilgim yok ama bilgisayarın seri olması önemli benim için
    Tasarımı çok önemli, ağır ya da çok kalın olmasın. Gidip apple kadar ince de olmasa olur yani :) zaten o yüzden oyun bilgisayarı istemiyorum.
    Şarj süresi kısa olmamalı kesinlikle.
    Isınma problemi kesinlikle olmasın. Uzun süre ısınmadan çalışabilmeli. Özellikle bu yüzden soğutmada iyi olan markaları tercih etmek istiyorum.
    Blue ray okuyucu neredeyse olmazsa olmaz.
    Usb 3.0 sayısı 2 veya daha fazla olsun.
    Ekran çözünürlüğü yüksek olmak zorunda, bi multimedya notebook'un zaten.
    Iyi olmazsa olmaz özellikler: işlemci, ekran kartı, hdd dönüş hızı, soğutma, tasarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• http://www.teknosa.com/kategori/bilgisayar/notebook/63/125032377/asus_n56vzs4257h_notebook

İndirimle 2200-400 tl arasında alınabilir.

Msi ge60 - Lenovo y580 - Samsung Np550p5c gibi modeller de alternatif olabilir. Bundan yüksek modeller olsun dersen oyuncu serilerine bakman gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: E'

http://www.teknosa.com/kategori/bilgisayar/notebook/63/125032377/asus_n56vzs4257h_notebook

İndirimle 2200-400 tl arasında alınabilir.

Msi ge60 - Lenovo y580 - Samsung Np550p5c gibi modeller de alternatif olabilir. Bundan yüksek modeller olsun dersen oyuncu serilerine bakman gerekir.

asus aralarında en beğendiğim. Forumda da biraz okudum da asusun hdd dönüş hızı 5400 rpm. Düşük. Bi de dvd-rw var. Blue ray yok. Acaba asusa ssd takma şansımız var mı? Performanısını çok değiştirir mi? Garantiden feshedilir mi? Bi de uygun ssd hangi tür olabilir eğer takılıyorsa...
    Bunlara ek olarak bilgisayarın bi sorunu ya da zayıf tarafı var mı acaba?

• Ürün sata 3 destekli. Ssd takmak garantiyi etkilemiyor. Alanların çoğu da ssd takıp kullanıyor zaten.

Ssd; açılma, kapanma, dosya-oyun yükleme, veri aktarma vs. gibi işlemlerin daha hızlı olmasını sağlar.

Bazı ürünlerde ses(cızırtı) sorunu olduğu söyleniyor. Oyunlardaki ısınma da 60-85' olması gerek. Bu da aşırı bir ısınma değil bu özellikteki bi ürün için. Ayrıca yeni modellerinde nasıl bilmiyorum. Cızırtı sorunu N56vz s4016-4037 gibi modeller de vardı.

http://forum.donanimhaber.com/m_61699917/mpage_87/key_/tm.htm (VM-VZ kullanıcı forumu)

Blu-ray olan modeli de mevcuti, N56VZ S4255H.
  • quote:

Ürün sata 3 destekli. Ssd takmak garantiyi etkilemiyor. Alanların çoğu da ssd takıp kullanıyor zaten.

Ssd; açılma, kapanma, dosya-oyun yükleme, veri aktarma vs. gibi işlemlerin daha hızlı olmasını sağlar.

Bazı ürünlerde ses(cızırtı) sorunu olduğu söyleniyor. Oyunlardaki ısınma da 60-85' olması gerek. Bu da aşırı bir ısınma değil bu özellikteki bi ürün için. Ayrıca yeni modellerinde nasıl bilmiyorum. Cızırtı sorunu N56vz s4016-4037 gibi modeller de vardı.

http://forum.donanimhaber.com/m_61699917/mpage_87/key_/tm.htm (VM-VZ kullanıcı forumu)

Blu-ray olan modeli de mevcuti, N56VZ S4255H.

ssd için ayrı bi yuvası mı yoksa hdd yi söküp mü ssd takıyorlar veya dvd-rw nin yerine mi

• Ssd için ayrı bir slot yok. Hdd nin yerine takılıyor. Hdd de harici ya da dahili olarak kullanılabilir.
  • quote:

Ssd için ayrı bir slot yok. Hdd nin yerine takılıyor. Hdd de harici ya da dahili olarak kullanılabilir.

harici yada dahili olarak nasıl kullanacağız bir de lenovo y580 inde hdd çıkarılıp ssd takılabilir galiba
  • Harici, usb ile kullanılabilir. Dahili de dvd nin yerine takıp kullanabilirsin.

Y580e de aynı şekil de ssd takılabilir.
  • quote:

Harici, usb ile kullanılabilir. Dahili de dvd nin yerine takıp kullanabilirsin.

Y580e de aynı şekil de ssd takılabilir.

o dediğin usb ile kullanma dahili disk lerde oluyor mu da ya
  • Harici bir kutu (usb bağlantılı) alıp, dahiliyi içine takıp kullanabilirsin.
  • quote:

Harici bir kutu (usb bağlantılı) alıp, dahiliyi içine takıp kullanabilirsin.

tamam teşekkür ettim arkadaşın konusunu da istila etmişim ama bari önereyim birşey y580 alma multimedia içinse y580 full hd deil msi ge60 falan iyi diyorlar :D ama bence asus al :D
  • mantıklı geliyo asus. Istila etmiş sayılmazsın benim soracağım soruları sormuşsun resmen sağol :) bu arada ben şeyi sormak istiyorum. Ssd takınca kurulum için recovery cd si gerekiyomuş. O da yokmuş herhalde o da haliyle win8 in kullanılmaması demek. Onu nasıl halledebiliriz? Bu arada ssd olarak iki seçenek düşünüyorum ama recvry meselesi olmazsa elimde patlar ssd.
    www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/corsair-cssd-n240gbgtx-bk-240gb-neutron-gtx-serisi-sata-30-ssd-(555mb-okuma--511mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=61960
    www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/ocz-vtx4-25sat3-256g-256gb-vertex--4-serisi-sata-30-ssd(560mb-okuma--510mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=61418

• quote:

Orijinalden alıntı: sarikaya.talha

http://forum.donanimhaber.com/m_61699917/mpage_84/f_/key_//tm.htm

Asus N56VM-VZ kullanıcı forumu. Burdan detaylı bir şekil de bilgi edinebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etrüsk -- 15 Kasım 2012; 23:03:52 >
  • quote:

E'

quote:

sarikaya.talha

nasıl yani ssd yi takınca direk çalışmıyo mu bu alet :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadirbaba71

quote:

E'

quote:

sarikaya.talha

nasıl yani ssd yi takınca direk çalışmıyo mu bu alet :D

çalışıyo ama işletim sistemi olmazsa işe yaramaz :) bi daha satın alcan işletim sistemini... Recovery cdsi oluşturulabilse sorun olmaz da onu da bilmiyorum. O forumda da 200 küsür sayfa var. Son sayfalara baktım sadece sorun dile getirilmiş cevap yok :)

• quote:

sarikaya.talha

recovery işi var demi o aklıma gelmemişti bi şekilde hallederiz artık neyse bi alalım da hallederiz :D
  • quote:

quote:

sarikaya.talha

recovery işi var demi o aklıma gelmemişti bi şekilde hallederiz artık neyse bi alalım da hallederiz :D

kullanıcı forumunu okudum da, yeni kasa win8 alanlar keyin biosa gömülü halde olmasından sorun yaşıyo. Bi kaç çözüm var ama hiçbiri çözüme kavuşmamış. Muhtemelen yeni olduğundan... Şimdilik temiz kurulumla ssd kullanmak zor(win8de). Yeni kara alacağız zaten... Çok daha iyi. Ama bunun çözülmesini ve hddyi kullanmayı göze almamız gerekiyo sanırım. Veya 3. Parti kopya dedikleri sağlıksız kopya şeklini kullanacağız... Ben hdd yi tercih ederim eğer böyle bi olay varsa...

• quote:

quote:

quote:

sarikaya.talha

kullanıcı forumunu okudum da, yeni kasa win8 alanlar keyin biosa gömülü halde olmasından sorun yaşıyo. Bi kaç çözüm var ama hiçbiri çözüme kavuşmamış. Muhtemelen yeni olduğundan... Şimdilik temiz kurulumla ssd kullanmak zor(win8de). Yeni kara alacağız zaten... Çok daha iyi. Ama bunun çözülmesini ve hddyi kullanmayı göze almamız gerekiyo sanırım. Veya 3. Parti kopya dedikleri sağlıksız kopya şeklini kullanacağız... Ben hdd yi tercih ederim eğer böyle bi olay varsa...

ben win7 kurmayı düşünüyordum o da mı sıkıntılı ne işim var win8 ile :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

sarikaya.talha

ben win7 kurmayı düşünüyordum o da mı sıkıntılı ne işim var win8 ile :D

win8 li olarak alırsan sıkıntı var diye biliyorum. Win7 yani biraz daha eski modeli sorunsuz galiba ama emin değilim sen yine bi bak. Sorun win8 li ürünlerin tam oturmaması galiba

• tamam artık win7 li bulabilirsem alıcam gerçi kafam karıştı benim monster da sipariş edebilirim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.