Şimdi Ara

Max. 350 YTL ye Ekran Karti tavsiyesi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

WinFast FX6800 iyi gibi görülüyor. Fakat RamDac olarak 400 Mhz diyor sence bu düşük bir ram hızı değilmi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: plateau

@maximreality
    seninle durumumuz aynı,200$ seviyesinde agp 2 alternatif var dostum,x800gt ve 6600gt...x800gt 200+kdv,6600gt 175+kdv civarında...x800gt daha iyi ve farka değiyor testlere bakıldığında...
    3.alternatif ancak 2.el 6800gt olabilir,ama 450ytl'den aşağı zor bulursun...

6800le bulaşma derim,pipeline açamazsan 6600gt'den düşük performanslı.ayrıca fiyatı sıfır olarak 162+kdv civarında,yine de dediğim gibi hiç bulaşma...

tavsiyen için çok sğaol plateau ;)

eğer sen benden önce alırsan aldığın kart hakkında buraya yorum yaparsan sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: maximreality

çok sağol.

WinFast FX6800 iyi gibi görülüyor. Fakat RamDac olarak 400 Mhz diyor sence bu düşük bir ram hızı değilmi?

RamDac 400mhz normal bildiğim kadarıyla; çoğu yeni kart bu veriyolu genişliğini kullanıyor bildiğim kadarıyla; tabi yanlışım yoksa... Önemli bir detay değil o detaya takılma; tabi sen bir de link atıver de detaylı inceleyelim birkaç versiyona sahip...
  • quote:

Orjinalden alıntı: maximreality

Arkadaşlar Ati 9600 XT ekran kartına sahibim. Değiştirmek istiyorum. KT600 bordum var. AGP slotlu yani. Bu durumda bana hangi kartı önerirsiniz?

Onu Bulamayanlar var
  • quote:

Orjinalden alıntı: cause_of_death

Karttan gerçekten iyi anlayan adam zaten böyle bir başlık açmaya gerek duyacağını sanmıyorum, eğer böyle birşey varsa zaten kendisi belirtirdi.. 6800le kartına b*k atan yok; Le versiyonlarının rezilliğini bilmediğin ap açık ortada...350 ytl sınırı da var gerçekten iyi bir kart varken neden 6800le alsın adam?.. Bu arada çelişki cümlelerimde nerede anlamadım daha açık yaz, bende daha açık belirtirim 2 cümlemi.. 6600gt'yi overclocklu haliyle (veya pipe açtığın hali ile) geçebilir.. bir düz 6800 alma imkanı var adamın neden tutup da 6800Le de diretiyorsun?.. Le versiyonları gerçekten büyük bir hatadır, x800gt; 6600gt den daha iyi bir kart aynı zamanda da 6800Le den.. Burada önemli olan nokta overcloclu halinden çok overclocksuz hali; overclock yapmak kullanıcıya göre bir tercihtir.. Adam overclockla yakın ilgiliyse belirtiriz.. Fakat adam overclock yapmaz adam gibi oynarsa ki ben böyle bir konu hakkında görüş alan birinin overclock yapacağını sanmıyorum (sadece görüşüm, ister katıl ister katılma seviyeli..) hangi kartın olursa olsun Le kötü bir seridir, bulaşılmaması gerekir; %80 ihtimaline değinmişsin bende sana diyorum ki %100 ihtimali yok; kartını yakan az mı gördük burda ? Verdiği paraya yazık adamın riske girmeden iyi bir kart almak varken niye illa overclock yapacağı karta yöneltiyorsun? Arkadaşın bütçesi 350ytl gerçekten ekran kartı için iyi bir bütçe; Senin kartın fiyatı ve senin aldığın overclocklu performans oranlandığında (fiyat - performans) iyi bir kart olabilir, fakat bir düz x800gt hatta 6800 alabilecek bütçesi varken gerçekten böyle bir yatırım gereksiz.. Eksen de x800gt 215$ + kdv, 6800 224$ + kdv.. Kdv dahil fiyatları 350 ytl sınırına dayanıyor... bu arada paranız yoksa falan ne alaka anlayamadım, agresif yapmana gerek yok.. Tekrar ettiğim gibi 6800Le 'ye b*k atan yok, 350 ytl sınırında kötü yatırım olur düşüncesindeyim... Ram'e para ayıracağı yere gerçekten iyi bir ekran kartı alabiliyorken gerçekten gereksiz yaptığın öneri; şahsen katılmıyorum.. Tartışma ortamına dönmesin yalnız yukarıdaki mesajda biraz kendini kaybetmişsin gibi göründü, yanlışsam kusura bakma...

bu arada konuyu açan arkadaş da açıklık getirirse memnun olucaz..

Allahım yarabbim ne adamlar var,düz 6800 ün x800 gt den daha az performanslı olduğunu bilmeden konuşmuşsun.Pci express board varsa o paraya X800 Gt alınır,yoksa agp olarak (eğer oc bilinmiyorsa)seninde dediğin gibi 6800 alınır.

• s@g daha fazla tartışmicam, konuyu açan arkadaş da açıklık getirdi daha fazla tartışmayı uzatmanın anlamı yok.. yukarda dediğim zaten agp board'dur, pci-ex olsaydı oraya x800gto dan başka yazılacak kart yok zaten
  • 155$ +kdv'ye 6800LE al bence. "Ayrıca kartların LE versiyonları da bulaşılmaması gereken versiyonlar" gibi pek derin olmayan bir önyargıya kanmanı tavsiye etmem. Oc yapmasan da çok basit bir şekilde 6800 haline getirebilirsin kartı.
    Kartın (nette okuduğum kadarıyla) 12 iş hattını açıp 6800 olarak kullanma şansın %80 gibi
    8 iş hattı'da kalma şansın ise kartın 16 iş hattının da açılma şansına eşit gibi yani %10 civarı diyebilirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nucro

155$ +kdv'ye 6800LE al bence. "Ayrıca kartların LE versiyonları da bulaşılmaması gereken versiyonlar" gibi pek derin olmayan bir önyargıya kanmanı tavsiye etmem. Oc yapmasan da çok basit bir şekilde 6800 haline getirebilirsin kartı.
    Kartın (nette okuduğum kadarıyla) 12 iş hattını açıp 6800 olarak kullanma şansın %80 gibi
    8 iş hattı'da kalma şansın ise kartın 16 iş hattının da açılma şansına eşit gibi yani %10 civarı diyebilirim.

diğer arkadaşla da bu yüzden tartıştık; konuyu açan arkadaş overclockla ilgilenmediğini de belirtti; bütçesi olanak veriyorken düz 6800 almak gibi bir şansı varken; neden böyle bir riske girsin ki ?.. %100 olsa hak veririm; kimse mağdur olmasın.. Ayrıca yukarıda yazdığım yazımdan yaptığın alıntı önyargı değil; kırpılmış veya belirli aşamalara ulaşmamış gpu larla üretilen modeller bunlar; overclock yapmayacak zaten adam; diyelim ki yaptı ; bu durumda düz 6800ü 6800gt ye çevirme olanağı var.. 350 ytl para limiti var arkadaşın rahat rahat 6800'ünü alsın hayırlısıyla kullansın... Önyargı değil olay biraz mantık yürütürseniz anlarsınız.. Kimsenin kartını savunmuyorum veya b*k atmıyorum bilinen şeyler yazdıklarım boşuna tekrar tartışmayalım...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: S@gittarius

quote:

Orjinalden alıntı: plateau

pipeline açamazsan 6600gt'den düşük performanslı.

Hayır değil.Pipe açamasanda oc ile 10k rahat alıyor 3dmark 2003 ten(ben aldım mesela)birde pipe açılırsa rahat 6800 gt performansı alırsınız.(12/5 435/900 çalıştırılırsa).

katılmıyorum, karta yapacağın o/c kartın ömürünü kısaltır, bununla beraber %100 garantisi yok.. Ayrıca kartların LE versiyonları da bulaşılmaması gereken versiyonlar, 6800 serisinden olsa da 6800LE'den uzak durmanı tavsiye ederim.. x800gt işini görür..

Diğer arkadaşın yazdığı 6800gt'yi 450'den aşşağıya bulman zor demiş, 2. el olsa bile.. Fiyatları çok düştü kartların 0 fiyatları 500 civarına geldi en son 350$ + kdv e satılıyordu, 2. ellerinde 400 den aşşağıya bulmak mümkün ki bir ikinci el sitesinde 350 ytl'e satılan bir örneğe rastladım; yaklaşık 3 hafta önce.. Biraz araştır derim.. Yine de illa 0 alacam dersen x800gt almalısın...

Ya ben bu omru kısaltma olayını anlamıyorm ya ne demek abi overclock omrunu kısaltr var mı bole bisey.. Hangimiz aa benm kartın omru bitti o yuzden calismiyo degistiriyim artık diyip kartını degistirdi... Yok ole bisey overclock yapıp kartı yakmadagn surece onun omru sana yeter ta ki performansı yetmeyene kadar..

• quote:

Karttan gerçekten iyi anlayan adam zaten böyle bir başlık açmaya gerek duyacağını sanmıyorum, eğer böyle birşey varsa zaten kendisi belirtirdi.. 6800le kartına b*k atan yok; Le versiyonlarının rezilliğini bilmediğin ap açık ortada...350 ytl sınırı da var gerçekten iyi bir kart varken neden 6800le alsın adam?.. Bu arada çelişki cümlelerimde nerede anlamadım daha açık yaz, bende daha açık belirtirim 2 cümlemi.. 6600gt'yi overclocklu haliyle (veya pipe açtığın hali ile) geçebilir.. bir düz 6800 alma imkanı var adamın neden tutup da 6800Le de diretiyorsun?.. Le versiyonları gerçekten büyük bir hatadır, x800gt; 6600gt den daha iyi bir kart aynı zamanda da 6800Le den.. Burada önemli olan nokta overcloclu halinden çok overclocksuz hali; overclock yapmak kullanıcıya göre bir tercihtir.. Adam overclockla yakın ilgiliyse belirtiriz.. Fakat adam overclock yapmaz adam gibi oynarsa ki ben böyle bir konu hakkında görüş alan birinin overclock yapacağını sanmıyorum (sadece görüşüm, ister katıl ister katılma seviyeli..) hangi kartın olursa olsun Le kötü bir seridir, bulaşılmaması gerekir; %80 ihtimaline değinmişsin bende sana diyorum ki %100 ihtimali yok; kartını yakan az mı gördük burda ? Verdiği paraya yazık adamın riske girmeden iyi bir kart almak varken niye illa overclock yapacağı karta yöneltiyorsun? Arkadaşın bütçesi 350ytl gerçekten ekran kartı için iyi bir bütçe; Senin kartın fiyatı ve senin aldığın overclocklu performans oranlandığında (fiyat - performans) iyi bir kart olabilir, fakat bir düz x800gt hatta 6800 alabilecek bütçesi varken gerçekten böyle bir yatırım gereksiz.. Eksen de x800gt 215$ + kdv, 6800 224$ + kdv.. Kdv dahil fiyatları 350 ytl sınırına dayanıyor... bu arada paranız yoksa falan ne alaka anlayamadım, agresif yapmana gerek yok.. Tekrar ettiğim gibi 6800Le 'ye b*k atan yok, 350 ytl sınırında kötü yatırım olur düşüncesindeyim... Ram'e para ayıracağı yere gerçekten iyi bir ekran kartı alabiliyorken gerçekten gereksiz yaptığın öneri; şahsen katılmıyorum.. Tartışma ortamına dönmesin yalnız yukarıdaki mesajda biraz kendini kaybetmişsin gibi göründü, yanlışsam kusura bakma...

Riske girip girmemesi kendi bileceği iş. Kimse zaten zorlamıyor tavsiyede bulunuyor, senin 6800 tavsiyen da saçma diyen yok. 6800LE 155$, 6800 224$, aradaki 69$ (kdv ile 100 milyon) için riski almak isteyen alır. Ben de zaten senin tavsiyene bir şey demedim, biraz mantik yürütmek yerine yazdıklarımı bir daha okusan anlasın.

Yukarıda kırpılmamış versiyonu da var yazdıklarının. Sonuçta LE versiyonu için söylediklerin ortada. İster kırp ister yukarıdaki gibi yazı içinde bir daha oku aşağıda söylediklerinden başka bir anlam çıkmıyor zaten yazdıklarından:

-Ayrıca kartların LE versiyonları da bulaşılmaması gereken versiyonlar
    -Le versiyonlarının rezilliğini bilmediğin ap açık ortada
    -Le versiyonları gerçekten büyük bir hatadır

Ben b*k atıyorsun demiyorum, ilk yazımda dediğim gibi "derin olmayan bir önyargıya " var yazdılarında. Sen yok diyorsan, daha fazla tartışamının bir anlamı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nucro -- 4 Aralık 2005, 20:22:58 >

• ancestor;

Overclock'un kartın ömrünü kısaltmadığını istediğin veya istemediğin kadar kısaltmıyor de durum böyledir.. Kartın default değerlerinin üzerine çıkman; bunu sürekli kılman ; kartın normalde kasacağından daha fazla kasmasına yol açar.. Bu durumda hem ısı yükselir; abartılı durumlarda recover devreye girerek restart atar.. Sen 6800Le'ni overclock yap; 2 sene kullan; 2 sene sonra bak bakalım bu zamanda oynadığın oyunda ne gibi kasıntılar yaşıyorsun... Overclock da yapmicak adam neden Le gibi kötü bir seriye yöneltiyorsunuz adamı?.. 6800 düz alsın paşalar gibi oynasın.. 6800Le alıp overclockla uğraşmayan bir adama overclock mu yaptıracaksınız? Adam bin pişman olur 6800 almadığına... Overclock isteyen yapar isteyen yapmaz bu kişisel tercihtir; arkadaş düşünmüyormuş overclock batağına sürüklemenizin mantığı nedir ?.. Kartın ömrünü kısaltmadığını iddia eden kaç kişi var bilmiyorum diyecek birşeyim yok siz bildiğinizi okumaya devam edin...

• quote:

quote:

Riske girip girmemesi kendi bileceği iş. Kimse zaten zorlamıyor tavsiyede bulunuyor, senin 6800 tavsiyen da saçma diyen yok. 6800LE 155$, 6800 224$, aradaki 69$ (kdv ile 100 milyon) için riski almak isteyen alır. Ben de zaten senin tavsiyene bir şey demedim, biraz mantik yürütmek yerine yazdıklarımı bir daha okusan anlasın.

Yukarıda kırpılmamış versiyonu da var yazdıklarının. Sonuçta LE versiyonu için söylediklerin ortada. İster kırp ister yukarıdaki gibi yazı içinde bir daha oku aşağıda söylediklerinden başka bir anlam çıkmıyor zaten yazdıklarından:

-Ayrıca kartların LE versiyonları da bulaşılmaması gereken versiyonlar
    -Le versiyonlarının rezilliğini bilmediğin ap açık ortada
    -Le versiyonları gerçekten büyük bir hatadır

Ben b*k atıyorsun demiyorum, ilk yazımda dediğim gibi "derin olmayan bir önyargıya " var yazdılarında. Sen yok diyorsan, daha fazla tartışamının bir anlamı yok.

Daha üstteki mesajlarımda da belirttim; ister 6800 olsun ister 6600 olsun ister x700 ister başka bi versiyon olsun ATI olsun Nvidia olsun farketmez Le versiyonları yukarıda da belirttiğim gibi.. Aradaki farkta haklısın 100 ytl fark fazla görünebilir... Ama arkadaşın bütçesi olağan verdiğine göre 6800Le yersizdir, eleştirilerimi bir kenara bırakıyorum.. Le hakkındaki düşüncelerim yukarıdakiler fakat biraz daha kart serilerini araştırırsan sonuca varırsın gerek forumda gerek başka yerde.. Yanlışımı da belirtirsin yanlışım varsa düzeltmeyi de yaparım.. 6800 Le fiyat / performans açısından iyi olabilir; ama bütçesi olağan verdiğince iyi bir kart sunmak varken Le versiyonlarda diretilmesini anlamıyorum.. Firma / seri farketmeksizin Le serileri böyle seriler, aksini iddia eden varsa buyursun kanıtlasın... Bir 6600gt düz hali bile 6800Le'den üstün, aksini iddia edenler oldu.. Yukarıda belirttiğim Le hakkındaki yazılarım önyargım bir kenara şu ana kadar bildiğim edindiğim bilgiler doğrultusunda yaptığım yorumlardır.. Forumda biraz arama yapsan bu tür yorumlara bolca rastlayabilirsin.. Yanlış anlama yazdıklarım kulaktan dolma değil, firmalar zaten bu versiyonları böyle sunuyorlar kullanıcıya... 350ytl bir ekran kartı için iyi bir bütçe, 6800Le bir hata olur yeni alıcıyı yakmayın bari

• Kim ne diretiyor? İlle de 6800le diye diretmiyorum ama:

- İlle de 6800LE alınmasın diye direten sensin
    - LE serileri için getirdiğin yargıyı 6800LE için sürdüren sensin
    - Sonra da "6800Le bir hata olur yeni alıcıyı yakmayın bari " diyen sensin.

Kimse gözü kapalı 6800le alın demiyor ki. Riskini yazıyoruz kararı alıcıya bırakıyoruz. Ama hala "madem bütçesi 350 YTL" o zaman 350 ytl'lik kart alsın diyen sensin.

Neyse yorucu gereksiz bu tartışamdan sıkıldım, sen yine kesinlikle 6800LE alınmaz demeye devam et.
  • quote:

Kim ne diretiyor? İlle de 6800le diye diretmiyorum ama:

- İlle de 6800LE alınmasın diye direten sensin
    - LE serileri için getirdiğin yargıyı 6800LE için sürdüren sensin
    - Sonra da "6800Le bir hata olur yeni alıcıyı yakmayın bari " diyen sensin.

Kimse gözü kapalı 6800le alın demiyor ki. Riskini yazıyoruz kararı alıcıya bırakıyoruz. Ama hala "madem bütçesi 350 YTL" o zaman 350 ytl'lik kart alsın diyen sensin.

Neyse yorucu gereksiz bu tartışamdan sıkıldım, sen yine kesinlikle 6800LE alınmaz demeye devam et.

peki; herkes bildiğini okumaya devam etsin daha fazla uzatmıyorum.. Orada belirtmek istediklerimi anlayan anlar.. Dediğin gibi gereksiz tartışmayı uzatmanın anlamı yok burada seninle olan tartışmayı noktalıyorum daha fazla uzamasın yazacağımızı yazdık alıcıya kalmış...

• 256 MB 256 bit AGP X800GT 200$+kdv ben sana bunu tavsiye ederim memnun kalacagından emınım
  • Ya arkadaşlar tamam konuyu kapatalım.Aadm zaten o/c yapmayacakmış ve riske girmek istemiyor o zaman gitsin düz 6800 alsın bu kadar basit.Ama eğer pci express anakart varsa o paraya X800 Gto alınır.Eğer agp anakart var ve riske girilip o/c yapılmak isteniyorsa 6800 le alınabilir,ben aldım gayetde memnunum düz 6800 den daha iyi performans veriyor bana şu anda.Ha ama düz 6800 alınıp ileride o/c yapılıp hatta 16/6 açma şansıda olabilir,bu sayede kartın performansıda ileride artırılabilir.Ama günümüzde 3dmark 2003 ten 10k civarı alan bir kart ile tüm oyunları tam detay açabilirsiniz,ki böyle bir kart 2-3 sene varlığını sürdürecektir
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.