Şimdi Ara

Max 5.000 TL Gaming Room PC (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Jean Jacques Rousseau

@oskurrrboş konuşuyorsun sogutucu alma diyorsan neden gaming7 öneriyorsun napıcak bu kartı 5230'a sistem kurup stock' fanla kullanın demek saçmalık .

@Mr.Dynicia
    Hava sogutma olur görsel açıdan bir problem yok derseniz deep cool lucifer öneriyorum testler aşşagıda fiyat ise 130 tl .

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6568

http://www.techpowerup.com/reviews/Deepcool/Lucifer/6.html

Şİmdi öncelikle saygısızca başlamışssınız normalde cevap bile vermem de açıklayayım belki ozaman algılaayabilirsiniz neden onu önerdiğimi... Yorumları okumadan direk atlamışssınız konuya belliki...

Direk alır almaz oc ye ihtiyacı yok.zaten 4.0 gz alet turbo ilede 4.4 le çalışıyor. sogutucuya gerek yok diyorum .... ihtiyac duydugu da oc yapacagında elbetteki alacak yani bunu anlamak için üstün zekalı olmaya gerek yok... k lı bir işlemci öerdiğimiz için heleki buda 4790k 12 fazlı gaming 7 önerdim oc ye daha yatkın oldugu için... Ama bugün sistemi al yarın oc yap diye değil tabiki

quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

İlk başlarda sıcaklıklar yüksek çünkü stok voltajı fazla işlemcinin. Daha sonra bunu bios'tan azaltıyorlar ve sıcaklık epey düşüyor.

Stok fan her türlü sıkıntı bu i7 4790k'da. Kullanılacaksa da bios'tan mutlaka voltaj düşürülmeli (artık nerede stabilite kaybolmuyorsa). Yoksa stok fanla bu işlemcinin ömrü 10 ise, 5 yıla düşer. Oyunlarda sorun olmaz 80-90 tabi. Yani işlemci hızını düşürmez ama hakkı da belli şimdi işlemcinin.

Hocam kullandım ben o işlemciyi testlerini de yaptım prime de soktum diyorum... Biostan voltaj falan da düşürmedim. şimdi o işlemciyi arkadaş alıp prime testine sokunca dogaldır fırlar sıcaklıklar. bakın orda aynı konuda okuyun iyice stok fanla oyunlarda 50-55 dereecelerin resimlerini atan arkadaşlar var.
    ben oyunlarda görmedim 60 -65 üstünü görmedim . Primetime da normal oc siz 80 derece civarı dolaştı 90 ı bile görmedim diyorum ama ısrar ediyorsunuz. Ha siz kullanıp sıkıntı cektiyseniz buyrun paylaşın ben kendi deneyimimi acıklıyorum.

Diğer bir konu yukarıdada belirttim ben ömrü billah alma sogutucu demiyorum zaten 1 yıl sonra ses yapmaya baslayacak stok fan sadece onun için bile geçile bilir. Ama durumu nedir bütçesi nedir bilmem Sistem kurulurken şart değil ilerde imkanı oldugunda alır ama sistemde herhangi bir parçadan kısıp da sogutucu almaya kalkmak bence saçma olay budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oskurrr -- 6 Eylül 2014; 17:20:07 >

• @oskurrrhala boş konuşuyorsun cevabına ve açıklamana gerek yok .
  • oskurrr kullanıcısına yanıt
    stok hızda stok fanla prime95'e zaten sokulmaz o işlemci, 80 civarı da hikaye bana göre. Yani 1-2dk dolmadan iptal ettiyseniz tamam ama o da test sayılmaz.

Yok i7 4790k kullanmıyorum da yani kullanmakta gerekmiyor soğutucu ihtiyacı olduğunu bilmek için. Eğer kişi çok az kullanacaksa işlemciyi stok soğutucu kalabilir. Ama her gün onlarca saat kullanacaksa burada 55-65 derecelerden söz edemeyiz.

Stok fanla 60-65 üstünü görmedim diyorsan, görmemişsindir yalancı diyecek halim yok. Eğer güvenebiliyorsa millet soğutucusuz alsın kullansın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jean Jacques Rousseau

@oskurrrhala boş konuşuyorsun cevabına ve açıklamana gerek yok .

HAklısın anlayamaycak birine cevap vermeye gerek yok.

quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

stok hızda stok fanla prime95'e zaten sokulmaz o işlemci, 80 civarı da hikaye bana göre. Yani 1-2dk dolmadan iptal ettiyseniz tamam ama o da test sayılmaz.

Yok i7 4790k kullanmıyorum da yani kullanmakta gerekmiyor soğutucu ihtiyacı olduğunu bilmek için. Eğer kişi çok az kullanacaksa işlemciyi stok soğutucu kalabilir. Ama her gün onlarca saat kullanacaksa burada 55-65 derecelerden söz edemeyiz.

Stok fanla 60-65 üstünü görmedim diyorsan, görmemişsindir yalancı diyecek halim yok. Eğer güvenebiliyorsa millet soğutucusuz alsın kullansın.

Hocam bu işin 1 saati ile 1 saati arasında bir fark yo pc acık kaldıkça pc nin sıcaklıgı artmıyor. işlemcinin yüzdesine göre sabit sıcaklıga geliyor ve devam ediyor yanş 3 saat ile 48 saat arasında bi fark yok. şimdi denemediniz bişey hakkında yorum yapıyorsunuz. 2 yıllık 3770k yı stres testine soktugumda 100 derecede sabitleniyor prime 95te stok fanla...

ister inanın ister inanmayın ben kullan dım denedim yazıyorum internette testlerdefull yükte daha düşük değerlerde var yani ben internet bilgilerimi paylaşmadım ben deneyimi paylaştım. Günlük kullanımda yada oyunda hiçbir zaman 4 çekirdek full yükte çalışmayacak o yüzden arkadaşların yaptıgı prime95 testlerindeki sıcaklıklar ile kıyaslamak mantıksız.

• güzel sistem olmuş , i5 oyun için ve tek ekran kartı için i7 den bence farkı yoktur , i5 2500k dan 4930k ya kadar bilirim farkını anlamazsınız hiç birinde

ve soğutucusuz işlemci kullanmak cahilliktir diyorum , heleki 5000tl verip , alın bir tane tüm soketler uyumlu kulllanın uzunca bir süre

SSD 256Gb almaya gayret edin çok çabuk doluyorlar artık 2-3 oyun ile
  • Concerve kullanıcısına yanıt
    144hz bir monitörde 780 yada 290 ekran kartı ile kullanıldıgında i5 ile i7 farkını net görebilrsiniz...

Cahilliğimi mazur görün ama eğer sogutucu alıcam diye temel sistem bileşenlerinden kısacak isem sogutucuyu yada diğer sonradan eklenecek malzemelerden kıasrım bukadar basit hayatın boyunca sogutucusuz kulan diyormuşuz gibi birde yok cahillik yok bilmemene gibi konusmalar yakısmıyor
  • Kasa seçimi zevktir sana kalmış. Psu dikkat et. 80+ almalısın.

SSD olmamış. Corsair'in en kötü SSD modelini eklemişsin ayrıca aynı fiyatta SAMSUNG EVO 840 gibi daha iyi bir seçeneğin varken.

HDD konusunda yine olmamış. WD GREEN RPM düşük. 1 TB alacağım diyorsan Seagate 150 TL, Daha performanslı bireşy istiyorsan C.Black almalısın.

CPU Soğutucu CM SEIDON 120V bu ürün ses şikayeti bakımından her yerde konuları var. Fakat aynı inceleme/konularda "RPM" düşürüldüğünde sesin yok olduğundan bahsediliyor. Kasa içi havalandırmayı iyi tutarsanız düşük rpm de iyi sonuçlar verecektir diye düşünüyorum. Bu seçimi yapmak biraz zor gibi fakat bende 4690k + seidon 120v almak istiyorum nedense.

Şimdiden hayırlı olsun.
  • Kardeş sistem süper al bunu sen kafan rahat olsun
    hocam yapma etme 1 saati ile 1 saati arasında nasıl fark yok nasıl kullandın sen stok soğutucuyla da gözlemleyemedin farkı. Küçücük bir işlemci zaten o kendi içinde ısınıyor, o küçük heatsinki de kısa zamanda ısıtıyor ve benim i5 2500k'yı stok halde kullandığım dönemlerde bf3 multide i5 2500k bile ısınıyordu 75'e kadar ki daha sonra TT frio almıştım onla bile 65'i görüyordu. Sen i7 4790k gibi tim problemli işlemciyle oyna bakalım her gün saatlerce oyun. %100 yüke girmesin yine kasa içini ekran kartı ısıtıyor, oradan kasanın kendi zaten ısınıyor pasif olarak soğutma da yavaşlıyor, karttan dolayı hem de işlemciden dolayı zamanla ister istemez ilk başta yükteki sıcaklıklardan 10-15 derece fark olabiliyor ilerleyen saatlerde.

Ben burada i7 3770k'dan bahsetmiyorum, i7 4790k stok fanlı kullanımdan bahsediyorum. Yazdıklarınız doğrudur ancak benim mantık çerçeveme uymuyorlar. Daha fazla da uzatmak istemiyorum, günlük kullanımda bir çok zaman sağlam yüklere sokulabilir işlemci, oyunlarda da iyi yüklere sokulabilir oynayacağı oyunlara bağlı olarak. Ben stok fanla düşük sıcaklık pek görmüyorum. İ7 4790k alacak olsam asla da öyle kullanmam, önermem de. Sen de önerirken dikkat et böyle şeylere. Eminim sen de böyle kullanmazsın. He bir kaç gün - hafta idare edilir ama öyle aylarca olmaz bu iş..

• HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    ARkadaşım ben kullandım denedim test ettim sağdan soldan ordan burdan duyduklarım yada okuduklarımla yazmıyorum. elinize geçerse dernersiniz test edersiniz görürsünüz... 18 yasından beri pc işindeyim merak etme tavsiye konusunda yeterince dikkatliyim
    Yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın. Sizin dediklerinizi anlıyorum ve bir yere kadar tamam diyorum, ancak benim düşüncelerimi ve genel tecrübelerimi siz de anladıysanız bir sorun/kırgınlık olmaz. Aklın yolu birdir sonuçta.

Deneyimlerinizi bir dahaki sefere bizimle de paylaşırsanız seviniriz. Milleti en azından soğutucu masrafından kurtarmış olursunuz. Eğer alırsam denerim mutlaka. İyi forumlar.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.