Şimdi Ara

Max 750 Liraya Full HD Çalıştıran Netbook Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Full HD veya en azından 720p film izlemek için max 750 liralık bir netbook arıyorum.

HD film oynatmasının yanında en önemli özelliği bataryası uzun gitmeli. 6 cell pilli bir model olmalı.

Oyun oynamıyorum zaten, sadece multimedia için alacağım.

1366x768 ekran çözünürlüğü de iyi olur diye düşünüyorum.

2 gb ram olsun, sonradan 2'ye çıkarmaya uğraşmayayım.

Bunlar dışında bir özelliğe gerek yok, marka önceliğim de yok.

Mesela şu 2 netbook tam aradığım gibi. Aklıma takılan tek nokta HD filmleri oynatabilir mi oynatamaz mı?

http://www.vatanbilgisayar.com/packard-bell-dot-mu-tk003-nebo-intel-celeron-c743-1.3-ghz-2gb-ddr2-250gb--11.6%281366-x-768%29-cam-bt-win7sta/productdetails.aspx?I_ID=44924

http://forum.donanimhaber.com/m_40233876/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyaan -- 6 Şubat 2011; 0:28:03 >

• PB'in bu modeli hakkında bir fikrim yok. Ama sizin isteklerinizi yerine getirecek benim bir tavsiyem var.http://www.hepsiburada.com/Liste/asus-eee-pc-1015pem-intel-atom-dual-core-n550-15ghz-2gb-250gb-10-netbook-bilgisayar/ProductDetails.aspx?productId=bd760217&categoryId=108495 720P çözünürlüğünde videoları rahatlıkla oynatabiliyor. 1080P çözünürlüğünde videolarda ise biraz kasıyor(çok rahatsız edici değil).

• HP Mini 210
  • casper minibook var, çocuğa aldım yeni 1 hafta önce. bu hafta sonu denemek için 720p ve 1080p filmleri ve harici dvd-rom dan seyrettim. ileri geri sarmalarda biraz sorun yaratıyor ama bunu pcde veya laptoptada yaşarsın zaten.ama birkaç saniye içinde topluyor kendini. led ekranı çok iyi. dahili hoparlörler iyi değil ama kulaklık ile ses oldukça iyi. yani fiyatıda 600tlnin altında. 6hücreli pili var ve oldukça uzun gidiyor. 1080p hd Er ryan dan sonra 3saate yakın oyun için kullanıldı anca bitti. yani 6 saate yakın gider.(wireless kapalıydı, ekran parlaklığı max daydı, harici dvd-rom takılıydı)
    xp pro ile uçtuğunu söylüyorlar ama henüz deneyemedim, win7 starter ile çalışıyor şuanda. ama çözünürlük 1024, yani 1366 değil.
    yani bir göz gezdir istersen.
  • şahsi fikrim gelişen teknolojik altyapıda netbook dahi olsa artık alım kararında cihazlardaki HDMI baglantısı neredeyse ön sıralarda yerini almıştır. bu yüzden bence tavsiyelerde hdmi lı modeller ön planda olmalıdır.

kullanıcıların mutlak suretle günün birinde ellerindeki mobil cihazları bugun olmasada ilerleyen bir dönemde kendi evinde yoksa bile arkadaşında , yazlıkta yada bir şekilde evlerde artık tüplü tvlerin yerini alan lcd/ plazma veya daha alt seviyede projeksiyon cihazlarına baglayıp büyük ekranlarda multimedya aracı olarak kullanma miktarı sürekli artış gösteriyor. mobil cihazın hdmi dan max çözünürlügünü de hesaba katmak gerekir.
    aynı işi tabiki vga baglantıyla da halledebiliriz diyenler mutlaka olacaktır.

ancak genelde lcd/plazma tvlerin vga girişleri tvlerin çok ta kullanışlı olmayan arka panelin alt orta kısmında yer aldıgından baglanması bi hayli problem yaratıyor hele ki panel duvara sabit monte edilmiş ise .hdmı girişler ise vga ya nazaran hem daha kolay sökülüp takılabilir kablolar hemde tv lerin yan taraflarında sıklıkla görülebiliyor ulaşımı daha kolay.(cihazlar açıkken yapılmaması tavsiye ediliyor dikkat !!!!)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.