Şimdi Ara

maximum değeri nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba bu başarılı platformun değerli üstatları

Q9550 Quad Core 2,83 Ghz 12 Mb Cache 1333FSB 45 Nm CPU
    P5Q-E INTEL P45 DDR2 1200MHZ 1600FSB ANAKART
    msi 8800gtx
    kingston 2 Gb 800MHz DDR2 Hyperx CL5 RAM
    tagan 480w

yukarıdaki sistemimde sadece işlemciye o.c. uygulayan kaliteli performanslı bir sıvı soğutma sistemin olduğunu varsayalım

bu soğutma sistemi en büyük o.c. değerinde ve yükte bile - derecelerde stabil performansa sahip buna göre benim max o.c. değerim tahminen nekadar olur.

not: böyle bir soğutma sistemi yapmak istiyorum ama nekadar performanslı olsada bilgisayar sistemimin bir sınırı olucak bu sınır beni tatmin etmiyecekse paramı başka alternatiflerde harcamak istiyorum çalışmalarınızda başarılar dilerim

• Sisteminizdeki anakart benimki ile aynı.anakart çok sağlam ancak sizin bu önerinize cevap vermeden önce cpuz ile işlemci değerinizi bize verebilirmisiniz acaba vid değeri ne kadar bir bakalım.Sadece su soğutma ile olacak işler değil en yüksek değer ile OC yapmak.Bazı durumları ortaya koyarak palanlı bir su sistemi toplamak gerekli.Misal benim e8600 işlemcim magicool gibi basit bir su sistemi ile kastırmadan 4.2 ghz ile 39 idle - 52 load gibi bir değerde çalışıyor.4.5 ghz olarak ise 49 idle - 65 load oluyor.Dahada ileri gidebilirim ama 4.2 şimdilik yeterli ancak daha sağlam bir soğutmam olsa 5 ghz değerine erişme imkanım olacak biliyorum çünki işlemci ve anakart potansiyeli çok iyi.
    Sizin işlemci potansiyelinide bir görmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 30 Aralık 2008; 13:29:11 >
  • 12 saattir yük altında zero.nirvana 120mm soğutucu ile

maximum değeri nedir
  • Hocam deafult olarak cpuz de core voltage değeriniz nedir acaba? yani fabrika stok olarak çalışınca işlemci birde onu öğrenebilirmiyim size sağlıklı bilgi vermek adına..
  • sevgili arkadaşım..aynı revizyon işlemcileri kullanıyoruz.bende çok sağlam sıvı soğutma sistemi var.benimde fsb hızım 465 fakat voltajım 1.44 civarlarında.boşta 33 derece yükte ise 65 dereceleri görüyorum.öncelikle şunu sorayım bu overclock ayarıyla stabil misin?eğer stabilsen su soğutmada da bu fsb'nin ötesine daha fazla gidemezsin..çünkü bizim işlemciler c1 revizyon olarak e0 lara nazaran daha yüksek voltajla overclock oluyolar.ısınma daha fazla olduğu içinde stabiliteyi yakalaman biraz zorlaşıyor...sıvı soğutmaya geçerek senin kazanacağın tek artı işemcinin yükte 60 derecelerde değilde 45 derecelerde olmasıdır...sana daha fazla overclock yapma şansı tanımaz.çünkü işlemcinin sınırları belli..zaten 4 ghz q9550 c1 revizyon için gayet iyi bi başarı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thule -- 31 Aralık 2008; 17:57:53 >
  • http://img128.imageshack.us/img128/5673/47810764ee6.jpg

bu benim 3 saatlik prime95 sonucum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thule -- 31 Aralık 2008; 17:58:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Thule

sevgili arkadaşım..aynı revizyon işlemcileri kullanıyoruz.bende çok sağlam sıvı soğutma sistemi var.benimde fsb hızım 465 fakat voltajım 1.44 civarlarında.boşta 33 derece yükte ise 65 dereceleri görüyorum.öncelikle şunu sorayım bu overclock ayarıyla stabil misin?eğer stabilsen su soğutmada da bu fsb'nin ötesine daha fazla gidemezsin..çünkü bizim işlemciler c1 revizyon olarak e0 lara nazaran daha yüksek voltajla overclock oluyolar.ısınma daha fazla olduğu içinde stabiliteyi yakalaman biraz zorlaşıyor...sıvı soğutmaya geçerek senin kazanacağın tek artı işemcinin yükte 60 derecelerde değilde 45 derecelerde olmasıdır...sana daha fazla overclock yapma şansı tanımaz.çünkü işlemcinin sınırları belli..zaten 4 ghz q9550 c1 revizyon için gayet iyi bi başarı...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.