Şimdi Ara

Maximum overclock...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaslar. Bugun kafayı duvara vurduktan sonra bi fikir geldi aklıma :)
    Bu saf su iletken diil dimi? E biz anakartı komple saf su dolu bi kovada calıstırsak manyak O.C. yaparız, komple hersey saf suyun icinde, nası olur sizce?

• manyak oc olacağını bilemem de tüm parçalarının yanacağına eminim yav anakartı suyun içine sokmak nası bi zihtiyet sen kısa devre nedir bilion mu??
    yanar alayı yanar yanar.
  • arkadaşın fikri güzel yalnız biraz daha tabana yayıp bu işi nasıl yapacagı hakkında fikri ni alsak
    [:o)]
  • Ben kısadevreyi biliyom da sen bilmiyon galiba. Saf su iletken diil yani kısadevre olmaz kapis?
    Valla fanların calısmasına gerek yok, cd rom, floppy falan dısarda, anakart, cpu ve tum kartlar saf suyun icinde, diye dusunuyorum.
    Herkes bi icat yapıyo, hava sogutma, su sogutma, gazla sogutma. Alın size en baba sogutma :) Saf su sogutma...
  • oksitlenme.(bir kelime yeter)
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by CaLaVeRa</i>
    <br />manyak oc olacağını bilemem de tüm parçalarının yanacağına eminim yav anakartı suyun içine sokmak nası bi zihtiyet sen kısa devre nedir bilion mu?? yanar alayı yanar yanar.<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

Yanmaz! supersonicbluepearl ün dediği gibi sadece oksitlenir ki anlamayanlara söylüyorum paslanır yani! Pas'da elektriği ileteceği için kısa devre olacaktır..

Daha önce bu yöntem çok kez uygulandı, bu ilk defa olan bir şey değil, yurt dışından getirtebileceğiniz içeriğinde oksijen bulunmayan yalıtkan yağlar ile tüm sistemi komple yağın içine koyabilirsiniz, iyi bir soğutmadır ama masraflıdır, su soğutması çok daha ucuza gelir!!

• "Hemen atlamıcakmışın sazan gibi" bunu öğrendim saolun arkadaşlar

yapabilene helal olsun walla ama benim .... yemio bunu yapmaya. bırak yapmayı teşebüse bile yetmio
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OCCT de CPU 1400 mhz
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet oksitlenme olayını dusunemedik. Ama oksit iletkenlik yapmaz, tam tersine yalıtkanlık yapar. Temas noktalarında problem cıkacaktır, slotlarda yani. Oralarada lehim atarız :)
    Demek daha once denenmis boyle bisey. Bu dediginiz yaglar cokmu pahalıki?
  • su sogutma daha ucuza gelecektir bakırı kestirip yuvaları hazırladım ama bide baga biri ufak bi radyatör yapsa [:o)]
  • MaxRpm, pas elektriği iletir!

Ufcan, demir türü şeyler toplayan eskiciler var, buzdolabı, eski arabaların radyatörleri filanda alıyorlar, biraz araştırsan kesin bulursun..
  • oksitlenen kontakların direnç~iletkenlik değeri değişeceğinden çalışma stabil olmaz.
    Fena da olmaz hani..
    -Hmm abi senin şofben harika yaa.Markası ne?

-Toplama yaptım. AMD Thunderbird1,4;P4 2GHz ,NV 27 marka rezistanslar kullanıyor.Kazanı bildiğin leğen..[:P]
  • Gerçi ısıl iletkenlikten biraz feragat ederek anti korozyon kaplama da yapılabilir.
  • iyide saf suyu nerden bulacaksiniz, labaratuarmi kuralim? birde azda olsa saf olmazsa tüm parcalar yanar, sistem stabilitesi sifirlanir,

Bu arada saf suyu gercekten bulsak bie etrafta birsürü toz var 2 dakkada normal suya dönüsür.

en iyisi ve en ucuzu gidip yeni islemci almak :)
  • Divinity pas elektriği iletmez! Kontak noktaları oksitlendiği için calısmayan, temizlendikten sonra birkac hafta calısıp yine oksitlenen bi ekran kartına sahip bi arkadasım var. Ayrıca akü kutup baslarının da oksitlendiğinde elektriği iletmediğini pekcok kisi bilir. Yine arabada kapı acıldığında iç isikları yakan, adı herneyse o sey de oksitlenince ısıklar yanmaz. Daha ornek istermisin?

Tosunpasa, saf su benzincilerde litrelik kaplarda satılıyo, lab.ı adamlar kurmus sen zahmet etme Toz icinde ustunu kapatırız. Yeni islemci bukadar zevk vermez be, oc baska bi dunya, bir yasam bicimi[:p]

Acharad şu kaplamadan yapalım yaw nası yapcaz?
  • Bunlar doğru ama bir elektronik kartta oksitlenmeden dolayı çatlayıp patlamalar da olduğu doğru. Oksit nemle birleşince iletken olur,
    bu iletkenlik sıfır omajlı bir iletkenlik değildir! neyse daha da uzatmak istemiyorum..
  • evet pas elektiriği iletir fakat çok az miktarda yani voltaj aynı kalmak şartıyla direnç artar fakat geçen akım azalır direnç artarsada daha fazla ısınma sorunu olur ok? (ohm kanunu) v=ır vır yane
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by MaxRpm</i>
    <br />Divinity pas elektriği iletmez! Kontak noktaları oksitlendiği için calısmayan, temizlendikten sonra birkac hafta calısıp yine oksitlenen bi ekran kartına sahip bi arkadasım var. Ayrıca akü kutup baslarının da oksitlendiğinde elektriği iletmediğini pekcok kisi bilir. Yine arabada kapı acıldığında iç isikları yakan, adı herneyse o sey de oksitlenince ısıklar yanmaz. Daha ornek istermisin?

Tosunpasa, saf su benzincilerde litrelik kaplarda satılıyo, lab.ı adamlar kurmus sen zahmet etme Toz icinde ustunu kapatırız. Yeni islemci bukadar zevk vermez be, oc baska bi dunya, bir yasam bicimi[:p]

Acharad şu kaplamadan yapalım yaw nası yapcaz?

<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

Valla bir ara duymuştum pcbler için anti korozyon kaplama solüsyonları olduğunu.

Biraz bakıyim dedim de epoksili kaplama solüsyonlarıyla yapıyorlarmış.

Güçlü bir yalıtkanla a bu işi yapmak gereken soğutma perf. almayı engelleyebilir.

keşke öyle bir kaplama ve konyak koruyucusu piyasada alınabilir olsa da akvaryuma pc kurabilsek.

Vida yerlerinden vantuzlarla kenara yerlaştirirdik anakartı.
    Sökerdik fanları koyardık devir daim sisteminin çıkışlarını heatsinklere.

sıcaklığı dengelemek içinse süngertaşlı havalandırma sistemi kullanırdık

Aslında suyun iyonizasyonu ve iletkenleşmesi için şekerle de doyurulabilir de yine de yapılacak masrafa pek değeceğini sanmıyorum.

Olmuş bir athlon xp 1700+ 75 dolar zaten...
    3 GHz ler de ortalığı sardı saracak...

• Az iletiyo olabilir ona bisey diyemem. Sonucta adamlar ozel yag yapmıslarsa vardır bi hikmeti, biz oksidasyonu onlemeye kasalım.

Kartların slotla birlestigi noktaları silikonla kapatsak, su girmez icine oksitlenmede olmaz.
  • Ya da boş slotları null kartlarla kapayıp
    su bazlı,silikonlu hafif bir vernik spreyi işi görür diye düşünüyorum.
  • Valla nitrojende bişey olmamış ama.. :)))
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.