Şimdi Ara

Mayıs 2014 Buzdolabı çamaşır makinası ve bulaşık makinası düşüncelerim. Sizlerin önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beynim sulandı forum okuya okuya. Şu an oturduğum evde (ailemle) yıllardır ne buzdolabının ne çamaşır makinasının nede bulaşık makinasının yanına yaklaşmadım ihtiyaçlar haricinde. Şimdi kendi evini kurmaya çalışırken "o neymiş bu özellik ne şu ne işime yarar" diye diye marka model karşılaştırmaları bilmem neleri derken 2 gündür sipariş veremiyorum :D

Burda sayfaları takip ettiğim ve okuduğum kadarıyla 3-4 tane bu konuda üstad diyebileceğimiz (en azından biz bilinçsiz kullanıcılar için araştırmacı kalan) kişiler acaba böyle 1-2 ayda bir tamamen kendi fikir ve görüşlerini yansıtan ekonomik-ideal-üst düzey şeklinde (hani bilgisayar satışı yapan sitelerde olur ya performans canavarından sadece nette gezinmeye yarayan bilgisayarları tavsiye ederler) tavsiyeler olsa , bunlar en azından kendi ekonomisi dahilinde bizim gibi hemen hemen google a beyaz eşya inceleme yazınca ulaşılabilen ilk site ve forum olan burayı daha işlevsel hale getirebilir.

Bu tamamen benim fikrim tabi kimse böyle bi zorunlulukta değil ama bence güzel olur yani (: 3-4 farklı kişiden farklı ekonomilere hitab eden beyaz eşya komboları görmek..

Velhasılı şimdi bende kendi düşündüğüm eşyaları yazayım da bilgisi olan arkadaşlar , fikir beyaz edip , artı eksi bakımından tavsiye edip yada onu boşver şu daha mantıklı f/p açısından derlerse sevinirim. (Ev kurmaya çalışıyorum standart bir ev kullanıcısıyım.)

Buzdolabı : Alternatif 1 - LG GW-B469BSQZ 2449 TL (Karşılaştırma sitelerinde 2000 TL ye kadar bulunabiliyor , bizdeuygun) Alternatif 2 - SAMSUNG RL4352KBAWW/TR 1699 TL (Karşılaştırma sitelerinde 1600TL ye kadar bulunabiliyor , beyazesyam)

Bulaşık Makinası : Alternatif 1 - LG D1452WF 1199 TL (Karşılaştırma sitelerindeki fiyatlar hemen hemen aynı) Alternatif 2 - BOSCH SMS53L02TR SILENCEPLUS (Karşılaştırma sitelerinde 1188 TL ye kadar bulunabiliyor , buroteknik)

Çamaşır Makinası : Alternatif 1 - LG F14A7FDS5 1799 TL (Karşılaştırma sitelerinde 1599TL ye kadar bulunabiliyor , teknokurdu) Alternatif 2 - Bosch WAQ20461TR 1227 TL (Karşılaştırma sitelerinde 1100 küsür TL ye kadar bulunabiliyor)

(Burda danışmak istediğim bir konuda var. Annemle konuşurken 8-9 kg lık makinalar var hep gibisinden bişiler söylediğimde, oğlum 2 kişinin kaç kilo çamaşırı çıkacak ? Hem çıksa bile renklisiydi renksiziydi yünlüsü bilmemnesi derken onları 2-3 e böleceksin en az zaten böldüğün çamaşır türü başınada 3-4 kilo çamaşır düşecek 8-9 kg lıklara gerek yok bence. dedi. Banada mantıklı geldi. Bu konuda sizlerede danışmak istiyorum. Fikrinzi nedir ?)

NOT : Bunlar sadece forumlarda okuyabildiğim, öğrendiğim ve karşılaştırma sitelerinde çok tutulan marka/model tercihleri arasından seçtiğim alternatifler. O yüzden farklı önerilere açığım. (araba tabiriyle orta-üst segment birşeyler bakınıyorum. Ne elimde kalıp iş görmeyecek , nde tamamen lüks parça başına 3000-4000 tl verecek birşeyler bakmıyorum.)

Çok uzun yazı oldu kusura bakmayın. Linkleri toparlayana kadar anam ağladı zaten :D Umarım herkes gönlündeki beyaz eşyasına kavuşur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Haviye

Beynim sulandı forum okuya okuya. Şu an oturduğum evde (ailemle) yıllardır ne buzdolabının ne çamaşır makinasının nede bulaşık makinasının yanına yaklaşmadım ihtiyaçlar haricinde. Şimdi kendi evini kurmaya çalışırken "o neymiş bu özellik ne şu ne işime yarar" diye diye marka model karşılaştırmaları bilmem neleri derken 2 gündür sipariş veremiyorum :D

Burda sayfaları takip ettiğim ve okuduğum kadarıyla 3-4 tane bu konuda üstad diyebileceğimiz (en azından biz bilinçsiz kullanıcılar için araştırmacı kalan) kişiler acaba böyle 1-2 ayda bir tamamen kendi fikir ve görüşlerini yansıtan ekonomik-ideal-üst düzey şeklinde (hani bilgisayar satışı yapan sitelerde olur ya performans canavarından sadece nette gezinmeye yarayan bilgisayarları tavsiye ederler) tavsiyeler olsa , bunlar en azından kendi ekonomisi dahilinde bizim gibi hemen hemen google a beyaz eşya inceleme yazınca ulaşılabilen ilk site ve forum olan burayı daha işlevsel hale getirebilir.

Bu tamamen benim fikrim tabi kimse böyle bi zorunlulukta değil ama bence güzel olur yani (: 3-4 farklı kişiden farklı ekonomilere hitab eden beyaz eşya komboları görmek..

Velhasılı şimdi bende kendi düşündüğüm eşyaları yazayım da bilgisi olan arkadaşlar , fikir beyaz edip , artı eksi bakımından tavsiye edip yada onu boşver şu daha mantıklı f/p açısından derlerse sevinirim. (Ev kurmaya çalışıyorum standart bir ev kullanıcısıyım.)

Buzdolabı : Alternatif 1 - LG GW-B469BSQZ 2449 TL (Karşılaştırma sitelerinde 2000 TL ye kadar bulunabiliyor , bizdeuygun) Alternatif 2 - SAMSUNG RL4352KBAWW/TR 1699 TL (Karşılaştırma sitelerinde 1600TL ye kadar bulunabiliyor , beyazesyam)

Bulaşık Makinası : Alternatif 1 - LG D1452WF 1199 TL (Karşılaştırma sitelerindeki fiyatlar hemen hemen aynı) Alternatif 2 - BOSCH SMS53L02TR SILENCEPLUS (Karşılaştırma sitelerinde 1188 TL ye kadar bulunabiliyor , buroteknik)

Çamaşır Makinası : Alternatif 1 - LG F14A7FDS5 1799 TL (Karşılaştırma sitelerinde 1599TL ye kadar bulunabiliyor , teknokurdu) Alternatif 2 - Bosch WAQ20461TR 1227 TL (Karşılaştırma sitelerinde 1100 küsür TL ye kadar bulunabiliyor)

(Burda danışmak istediğim bir konuda var. Annemle konuşurken 8-9 kg lık makinalar var hep gibisinden bişiler söylediğimde, oğlum 2 kişinin kaç kilo çamaşırı çıkacak ? Hem çıksa bile renklisiydi renksiziydi yünlüsü bilmemnesi derken onları 2-3 e böleceksin en az zaten böldüğün çamaşır türü başınada 3-4 kilo çamaşır düşecek 8-9 kg lıklara gerek yok bence. dedi. Banada mantıklı geldi. Bu konuda sizlerede danışmak istiyorum. Fikrinzi nedir ?)

NOT : Bunlar sadece forumlarda okuyabildiğim, öğrendiğim ve karşılaştırma sitelerinde çok tutulan marka/model tercihleri arasından seçtiğim alternatifler. O yüzden farklı önerilere açığım. (araba tabiriyle orta-üst segment birşeyler bakınıyorum. Ne elimde kalıp iş görmeyecek , nde tamamen lüks parça başına 3000-4000 tl verecek birşeyler bakmıyorum.)

Çok uzun yazı oldu kusura bakmayın. Linkleri toparlayana kadar anam ağladı zaten :D Umarım herkes gönlündeki beyaz eşyasına kavuşur.

amacı tam anlayamasamda annenizin yorumu kısa vadeli. anladığım evleneceksiniz başlangıçta 2 kişisiniz ama 2-3 yıl sonra 3 sonra4-5 vs oluyorsunuz üstelik çocok olunca çamaşır da çok çıkar hatta kurutma makinasına dahi ihtiyaç duyulur. o nedenle olayı 2 kişi olarak değil 2-4 yıl sonrası için düşünmek beyaz eşyada daha mantıklı ve karlı olur. mutluluklar dilerim.

• Birde benim sectigim urunler hakkinda fikrinizi alabilirim varsa oneri yada tavsiyelerede acigim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burdan olmasada , önceki farklı konularda bahsettiğiniz ürünler hakkındaki görüşleriniz çok yardımcı oldu. Son olarak burdan birde onay almak istemiştim ama vakti yok sanırım üstadların :D Ben aldım artık alacağımı, bu kadar yazı yazıp aldıklarımızı yazmadan olmaz.

Buzdolabı : BOSCH KGE58DL30N A++ Enerji Sınıfı 508 lt Kombi Tipi 1.999,00 TL

Bulaşık Makinası : BOSCH SMS68L08TR 6 Programlı A++ Enerji Sınıfı 1.369,00 TL

Çamaşır Makinası : LG F14A7FDS5 A+++ 9 KG 1400 DEVİR GÜMÜŞ 1.799,00TL

Aldığımızı aldık artık :D Ama yinede fikirlerinizi bildiğiniz + ve - lerini , hali hazırda kullananlar varsa , kullanırken dikkat etmem gereken yerlerini paylaşırsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haviye -- 26 Mayıs 2014; 18:45:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haviye

Burdan olmasada , önceki farklı konularda bahsettiğiniz ürünler hakkındaki görüşleriniz çok yardımcı oldu. Son olarak burdan birde onay almak istemiştim ama vakti yok sanırım üstadların :D Ben aldım artık alacağımı, bu kadar yazı yazıp aldıklarımızı yazmadan olmaz.

Buzdolabı : BOSCH KGE58DL30N A++ Enerji Sınıfı 508 lt Kombi Tipi 1.999,00 TL

Bulaşık Makinası : BOSCH SMS68L08TR 6 Programlı A++ Enerji Sınıfı 1.369,00 TL

Çamaşır Makinası : LG F14A7FDS5 A+++ 9 KG 1400 DEVİR GÜMÜŞ 1.799,00TL

Aldığımızı aldık artık :D Ama yinede fikirlerinizi bildiğiniz + ve - lerini , hali hazırda kullananlar varsa , kullanırken dikkat etmem gereken yerlerini paylaşırsa sevinirim.

aldıklarınızdan memnun musunuz özellikle lg f14a7fds5 çamaşır makinesini merak ediyorum herhangi bir sorunu var mı acaba

• santoryo S kullanıcısına yanıt
    Açıkcası "görüntü olarak" memnununm. Hele çamaşır makinası uzay aracı gibi çok hoş. Gel gelelim ki işleve :D Ben bekar olduğumdan daha manikayı 1 kere bile çalıştırmadım :D eve yeni yeni geçiyorum , haliyle burda kirli eşyalar anca oluşmaya başladı :D Malesef işlev açısından sağlıklı bi cevap veremiycem.
  • Olsun yine de çok teşekkür ederim ilgilendiğin için :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.