4 ay kadar önce 2006 model mazda3 aracıma landirenzo marka LPG kiti taktırdım. 12.000 km sorunsuz şekilde kullandım. Tabi 50.000 km de motor ile ilgili sorunları bende biliyordum. 2 hafta önce LPG taktırdığım servise uğradım ve motor problemi ile ilgili sorunun çözüldüğünü öğrendim. ufak bir harddisk şeklindeki kutuyu manifolta bağlıyorlar ve içine aylık 15 TL lik yağ konuyor. Sanırım bu şekilde yağlama yapılıyor. Performans artışı, yakıt tasarufu sağlıyor ve aşınmayı engelliyor. Pahalı bir çözüm değil. 100-200 arası sanırım. Ellerinde kalmadığı için taktıramıyorum ama montajı yapıldığında(15 dakika sürüyormuş) yorumlarımı sizlerle paylaşırım.
Bu ara aracımın yakışı hakkında bilgi vereyim. 2.00 TL den LPG aldığımda 100 lirayla 600 km yol yapıyorum. LPG 1.70 iken 700 km civarı yol yapıyordum.
Ayrıca servise ne zaman uğrasam mutaka 0 km mazda 3 e LPG montajı yapıldığını görüyorum.
Ayrıca Landirenzo LPG kiti taktıranlar her yerden yakıt almamalılar ve mutlaka katkısız LPG kullanmalılar (shell, PO gibi)
Saygılar.
Her ay yağ konması can sıkıcı gibi, gerçi arabanızı seviyosanız yapacak bişey yok.
iyide bu şekildeki çözüm 1 seneden fazladır mevcut Türkiye'de. bende prinsin valve care sistemini kullanıyorum 1 seneyi geçti. elektronik bir düzeneği var,şişe şeklindeki katkı maddesini çevir tak diye takıyorsunuz arabanızı sürüş şeklline göre tüm sübaplara eşit şekilde katkısını iletiyor.aracın ecusundan bilgileri alarak çalışıyor. kullanım şekline bağlı olarakta 6000-10000 km arasında bir şişesi bitiyor. hatta katkı bitince sizi sesli uyarıyor belli bir süre değiştirmesseniz motoru korumaya alıp LPG'de çalışmasını engelliyor. Yeniden takana kadar benzinle çalışıyor araba.
Bu çözümü daha önce duymamıştım. Ben henüz taktırmadım bayram dolayısıyla fırsatım olmadı. LPG taktırdığım yer bunun Türkiyede yeni çıktığını söylemişti.
Acaba bu eski kasa lpgli mazda 3lerin hepsinde de böyle mi? Yani sorunsuz lpgli kullanan yok mu?
mazda 6 lpg uyumu nasıl?
quote:
Orijinalden alıntı: evolvo
mazda 6 lpg uyumu nasıl?
Ben kullanıyorum 2 senedir oldukça memnunum :)
Mazda 3 impressive yeni aldım ve almadan LPG taktirdim arkadaslardan biri heryerden LPG almayın demiş. Nerelerden almamız gerekiyor ve sebebi nedir?
quote:
Orijinalden alıntı: eskiz23
Mazda 3 impressive yeni aldım ve almadan LPG taktirdim arkadaslardan biri heryerden LPG almayın demiş. Nerelerden almamız gerekiyor ve sebebi nedir?
arkadaşım hayırlı olsun öncelikle markası nedir lpg nin kaça mal oldu sana
quote:
Orijinalden alıntı: eskiz23
Aslında bu birazda aldığın istasyona bağlı ama genelde Aygaz, İpragaz ve Shell Autogaz dan memnun insanlar. Ben Aygaz kullanıyorum ama İpragaz yakın olsa kesinlikle ondan alırdım.
2005 model otomatik lpg'li Mazda 3 alacağım yukarıda arkadaşın bahsettiği 50 bindeki sorun ne anlamadım kafam karıştı açıkcası
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme