Şimdi Ara

MAZDA 323 hakkında... (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
136
Cevap
5
Favori
93.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sahi lantiz de var ya. Abi benim için sürekli arıza çıkarmasın yeter. Parçası pahalı olsa bile sürekli kaza yapacak halimiz yok hani. Çarpısan araba oyunu oynamıyoruz sonuçta. Piyasayı iyi araştırmak lazım, ona göre denk getirmek önemli işte.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dmddervis

sahi lantiz de var ya. Abi benim için sürekli arıza çıkarmasın yeter. Parçası pahalı olsa bile sürekli kaza yapacak halimiz yok hani. Çarpısan araba oyunu oynamıyoruz sonuçta. Piyasayı iyi araştırmak lazım, ona göre denk getirmek önemli işte.

Acelen yoksa, araçlar genelde yazın pahalı olur, kışın fiyatlar düşer. ama belli de olmaz ihtiyacı olan bakarsın ölü fiyatına aracı satıverir.
    sahibinden.com ve sanayiye girip çıkan araçları elinden çıkarmak isteyen araç sahibi olabiliyor. Benim ustam kendi doğanı nı, motoru ölü mazda 323 sedan karbüratörlü araç ile takas yaptı, motorunu rektefiye etti, 2 vites 120 görüyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sayko1933 -- 18 Haziran 2014; 11:56:15 >
  • acelem yok zaten şuan için. Seneye falan almayı düşünüyorum. Hani kafamda bi model marka kesinleşsin ki ona göre hareket edeyim istiyorum. Peki bu 323 lerin familia olanları niye tavsiye etmiyor kimse. 1.5 olsun 1.6 olsun tüm familia'lardan mı uzak durmak lazım yoksa bunu 1.5 için mi söylüyorlar acaba?

• quote:

acelem yok zaten şuan için. Seneye falan almayı düşünüyorum. Hani kafamda bi model marka kesinleşsin ki ona göre hareket edeyim istiyorum. Peki bu 323 lerin familia olanları niye tavsiye etmiyor kimse. 1.5 olsun 1.6 olsun tüm familia'lardan mı uzak durmak lazım yoksa bunu 1.5 için mi söylüyorlar acaba?

Niye uzak durmak lazımmış ki? aynı motoru kullanıyor 323 lerin hepsi. kimi 1.5-1.6-1.8
    familia ve sedan 323'ler aile arabası, Lantislerde 4 kapı ama spor. bi de Lantislerin alt kasalı olanı, sivri burunlu, açılır farlı porche tasarımlı olanlar var. onlar çok daha ucuz. onlara mı diyorlar acaba? her arabada dikkat edilmesi gereken motordur. motorunun geçmişini de herkes kesinkez bilemez. o yüzden motorlarla ilgili kafam rahat olsun diyorsan, motoru yağ yakmaya başlamış olandan alacan. bazıları motoru yaptırmış olarak satıyor ve fiyatta ucuz oluyor. onlarda da çin malı motor parçası kullanmış olabilirler. onlardanda uzak durmanı tavsiye ederim. mazda motoru ya orjinal toplattıracan, yada toplattırmayacan araç kapıda yatacak.

• aynen öyle tabi, motor aksamında orjinal olması her araç için önemlidir! Eski kasa dediğin o mazdaları sevmiyorum ya. 323 98 99 veya 2000 üstü düşünüyorum

• quote:

anasını sattımın yerinde hangi arabayı alayım desen, yok onu alma bunu al, yok bunu alma onu al. Iyi dedikleri araba için araştırıyorum, diğer tarafta sakin bulaşma yok berbat falan. Bu ne lan, herkes tutturmuş bi yol gidiyor. Bilen de konuşuyor, bilmeyen de. Parçası pahalıymış, yok 2. eli kötüymüş. Galericilik mi yapıyorsun sanki. Içinize hangi araç siniyorsa alın binin. Sanki çok tutulan dedikleri araçlar yolda kalmıyor, arıza vermiyor. Neymiş parçası pahalıymış, ne kadar pahalı abi ne kadar? Bi tampon bi araba parası mı? Yıllardır saçma sapan arabalara mahkum ettiler ülkeyi. Yok şahinmiş yok broodwaymış. He parçası ucuz doğru, ulan nerde şahin doğan gibi tutulur denen araba görsem çekmiş kenara arıza yapmış, ayda 3 kere sanayiye abonesin. Yakıtları desen anasının nikahı. Abi ağzının tadıyla bi araca binemiyorsan, yolda kalırım korkusuyla yusuf yusuf oluyorsan bırak parçasını purçasını. Marea tutulmaz dediler, alma dediler, gittim aldım 10.850'ye, sonra sıkıştım sattım 12.500'e. Bu mu tutulmuyor? Her parçasını da buldum. Şimdi seneye yazın kısmet olursa temiz bi mazda falan da ben düşünüyorum. Arabaya ben binicem, tutulmaz diyenler değil. Koyun gibi güdülüyoruz, millet nereye, biz oraya. Isterse 15bin liram elimde patlasın, fakir biriyim ama inadına tek başıma boykot yapıyorum. Valla billa sinir oluyorum şu piyasa anlayışına. Gidin alın binin abi, kısmette varsa, o para çıkacaksa herzaman çıkar. Sıfır araba alıp, yolda kalan ınsanları biliyoruz. Kim hangi araca iştah kabartıyorsa gitsin ona binsin. Bilmeyen küçük beyinliler de laf yapmasın. Yeterin artık be :/

sayın kardeşim yazdıklarının altına imzamı atarım...yaramı deştin...ben de subaru impreza var..ne zaman satmaya kalksam bi uzun yol sonrası vazgeçiyorum...anlatılmaz bir gidişi var..Mazda da öyle sağlam, sorunsuzluğuyla dillere destan bir markadır...ama git galericelere sor beş para etmez derler...ha kendileri satıyorsa dünyanın en iyi arabasıdır..millete göre focus megane vw corolla harici araba alınmaz satılmaz..bu satılmaz,parça pahalı muhabbeti galerici söylemleri...türkiye de piyasayı otomobilden anlamayan bari galericilik yapayım diyen bir sürü tefeci-galerici (öyle olmayanlar alınmasın onları tenzih ederim)belirliyıor. subaru parçası pahalı diyorlar 1 yıldır bakım harici parça ihtiyacım olmadı...rutin yağ filtre 150 tl...bu mu pahalı.. bir veteriner abim sıfır mercedesi 1 milyon km yaptıktan sonra motorunu yaptı ve sattı...baskı balata hariç masrafı olmamıştı...en ucuz araba mercedes derdi bana..kaliteli arAÇ sonuçta..benim impreza 90 binde içi sıfır gibi...ses yok,tıkırtı yok...allaha şükür...sıfır megane almıştım..5000 km deyken sağa çekmeye başladı...ne olduğunu hiçbir servis anlamadı...delirtti beni araba ha ama 3 günde sattuım...megane çünkü...uzun yol yapınca dayak yemiş gibi hertarafım ağrırdı...
    Özetle burası türkiye ....vw sıfır araçlar dsg nedeniyle yolda kalır...ama vw almak için bayide sıraya girmeniz lazım....gidin mazda bayiisine güzeller güzeli mazda 3 satılmıyor...gidin subaru bayiisine XV ler duruyor öyle amerikadaki testlerden rekor güvenlik puanları almışken...

• drakyuz D kullanıcısına yanıt
    aynen hocam dediğin gibi. Valla bu ülkede araba anlayışını bitirdiler. Parça meselesi herkesin dilinde, sanki iki günde bir aracın sağını solunu değiştiriyorlar. Reno, Fiat gibi araçları kapı önüne koymamak lazım. Neymiş parçası ucuzmuş. Yemişim parçasını, yolda giderken sağa sola bak, yolda ne kadar araç kalmışsa bu araçlar hep. Sen pahalı dedikleri aracını sanayiye 3 ayda bir kere götürüyorsun 200 tl veriyorsun. Adam ayda 3 kere götürüyor her defasında 50 tl veriyor. Bu etti mi sana 3 ayda 300-400 tl. Bunu kimse hesaplamıyor. Valla kafama yatsın, ikide bir yolda bırakmasın arıza çıkarmasın gerisi mühim değil. Ha zengin miyim, değilim. Ama ucuz etin yahnisi misali uğraşmaya da gerek yok.

• uzun yolda ençok kaputu açmış arıza araştıran gördüğüm dacia özellikle de duster...ama bak peynir ekmek gibi satılıyor...beni bir kez yolda bıraktı mı yemişim ucuzluğunu...üstelik güvenlik yerlerde...ha ucuz mu ucuz,parça da bol.. dağbaşında yolda kalayım ama parçası ucuz olsun..yok kardeşim duster,reno vw sizin olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drakyuz -- 20 Haziran 2014; 14:43:17 >
  • bu arada sorunsuzluk listesinde amerikada mazda liste başı...ilk 10 da 6 japon markası var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: drakyuz

bu arada sorunsuzluk listesinde amerikada mazda liste başı...ilk 10 da 6 japon markası var...

• 4 adet 1992 model Mazda 323 GLX 1.6 16V araç sahibiyiz.1 tanesi benim, 2 tanesi babamın,1 tanesi de ablamın.Hepsi beyaz 3'ü klimalı düz vites ablamınki otomatik ve klimasız. Haricen 2007 model 1.6 102 BG LPG otomatik comfortline Jettamız var. Ondan da çok memnunuz ama 1992 yılında üretilen bu mazdalarımızın sağlamlığı, konforu, kalitesi, sürüş zevki, pratikliği o kadar hoşumuza gidiyor ki...Eş.im okula mazdayla gidiyor arkadaşları " karı koca öğretmensiniz, bu arabaya neden biniyorsunuz?" dediklerinde eşim onlara sadece gülümsüyormuş. Okula birkaç gün fiestayla gitti benim arabamı verin çabuk dedi. İç mekan genişliği inip binme kolaylığı, direksiyon tur zamanlaması , köşeleri her vitesle dönmesi, çukurova sıcağında ( 40 derece ) klima açık yayla yollarında yeni model araçları rampalarda deli etmek, stabilize yolda süratliyken kayacakmıyım korkusu olmadan gitmek vs alatılmaz yani. Abarttığımı sanıyor olailirsiniz ama gerçek bu. Elbette ABS, ve hava yastığı eksikliği çekmiyor değilim.sırf bu yüzden 2001 modellere yöneldim ama onları da vites oranlarında şikayet ediyorlar.Denem şansım olmadı.Satmaya kıyamıyorum.192 bin km.de ama her parçası orijinal.5 yıldır yağını suyunu koyup biniyorum.Eylülde trigeri ve tüm kayışları, debriyaj balatasını ve alt takımını yenileyeceğim.Parçası pahalı, bulunmaz diiyenlere gülüyorum.adamlar internetten bihaberler.Elimizde tüm yedek parçaları var zaten debriyaj hidrolik merkezine varana kadar mevcut. Bu araba babamda ve bende takıntı yaptı. Bu arada çevremizdekiler de arıyor. Bu arabalar nasıl diye soranlara çok kötü aman al ayın diyorum. Alıp da piyasasını yükseltip Toyota GLİ' ye çevirmeyin diye şaka yapıyorum.

• 4 adet 1992 model Mazda 323 GLX 1.6 16V araç sahibiyiz.1 tanesi benim, 2 tanesi babamın,1 tanesi de ablamın.Hepsi beyaz 3'ü klimalı düz vites ablamınki otomatik ve klimasız. Haricen 2007 model 1.6 102 BG LPG otomatik comfortline Jettamız var. Ondan da çok memnunuz ama 1992 yılında üretilen bu mazdalarımızın sağlamlığı, konforu, kalitesi, sürüş zevki, pratikliği o kadar hoşumuza gidiyor ki...Eş.im okula mazdayla gidiyor arkadaşları " karı koca öğretmensiniz, bu arabaya neden biniyorsunuz?" dediklerinde eşim onlara sadece gülümsüyormuş. Okula birkaç gün fiestayla gitti benim arabamı verin çabuk dedi. İç mekan genişliği inip binme kolaylığı, direksiyon tur zamanlaması , köşeleri her vitesle dönmesi, çukurova sıcağında ( 40 derece ) klima açık yayla yollarında yeni model araçları rampalarda deli etmek, stabilize yolda süratliyken kayacakmıyım korkusu olmadan gitmek vs alatılmaz yani. Abarttığımı sanıyor olailirsiniz ama gerçek bu. Elbette ABS, ve hava yastığı eksikliği çekmiyor değilim.sırf bu yüzden 2001 modellere yöneldim ama onları da vites oranlarında şikayet ediyorlar.Denem şansım olmadı.Satmaya kıyamıyorum.192 bin km.de ama her parçası orijinal.5 yıldır yağını suyunu koyup biniyorum.Eylülde trigeri ve tüm kayışları, debriyaj balatasını ve alt takımını yenileyeceğim.Parçası pahalı, bulunmaz diiyenlere gülüyorum.adamlar internetten bihaberler.Elimizde tüm yedek parçaları var zaten debriyaj hidrolik merkezine varana kadar mevcut. Bu araba babamda ve bende takıntı yaptı. Bu arada çevremizdekiler de arıyor. Bu arabalar nasıl diye soranlara çok kötü aman almayın diyorum. Alıp da piyasasını yükseltip Toyota GLİ' ye çevirmeyin diye şaka yapıyorum.

• Selam aleyküm
    Elimde bir broadway var. Arac babamın elinde ve arabanin zaamni geldiğinde bakimlarini yapmiyor. Renoları da bilirsiniz sanayiye abone. Mazda dusunuyorum tas gibi. Yorumları okudukca ilgim arttı. Zaten tasarım harikasi. 626 hb dusunuyorum ama 2.0 motor vergissi yerine 1.8 veya 1.6 323 de olabilir alıp vergiyi yıllık en fazla 100 Tl de tutmak isyorum. Tabi bir de fiyati 8-9 civarinda oldugu için tercih sebebim. Aranizda satilik masraf cikarmıcak dürüst arkadas varsa gorusmek isterim. Veya siyelerden onerebileceginiz modeller. 92-97 arası modeller dusunuyorum. Acilir farkı olanlar babam için uçuk bir tercih olacagi için tercih etmiyorum. Kendim boludayim. Tavsiye modellerinizi bekliyorum tesekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: Sultan Murad

Selam aleyküm
    Elimde bir broadway var. Arac babamın elinde ve arabanin zaamni geldiğinde bakimlarini yapmiyor. Renoları da bilirsiniz sanayiye abone. Mazda dusunuyorum tas gibi. Yorumları okudukca ilgim arttı. Zaten tasarım harikasi. 626 hb dusunuyorum ama 2.0 motor vergissi yerine 1.8 veya 1.6 323 de olabilir alıp vergiyi yıllık en fazla 100 Tl de tutmak isyorum. Tabi bir de fiyati 8-9 civarinda oldugu için tercih sebebim. Aranizda satilik masraf cikarmıcak dürüst arkadas varsa gorusmek isterim. Veya siyelerden onerebileceginiz modeller. 92-97 arası modeller dusunuyorum. Acilir farkı olanlar babam için uçuk bir tercih olacagi için tercih etmiyorum. Kendim boludayim. Tavsiye modellerinizi bekliyorum tesekkürler...

www.mazdagaraj.com

Yeni ama tecrübeli mazda forumuna buyur gel, kafandaki her soruya rahatlıkla cevap bulabilirsin, İstanbul dan bulacağın araçlara ekspertiz yaptırma şansımız da var...

• Bu araba ve fiyatı için yorum yapar mısı nız. Bana pahalıgeldi biraz... Piyasaya göre tabi...ilan numarası bu: 175325528}

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • soner şenvardar S kullanıcısına yanıt
    Sence o arabanın modifiyeye ihtiyacı var mı
  • 91-97 mazda 323 almayi düşünüyoruz.hatcback otomatik yada sedan otomatik aklimizda. manüel mi tercih etmeliyiz sizce,Otomatik alirsak, sorun yasarmiyiz, kronik problem varmi?sedan ve hatchbacklerin otomatigi farklı midir? 1.6 otomatik varmi ve yakıt sarfiyati ne civardadir,paylasimlarinizi beklemekteyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul37 -- 6 Kasım 2014; 11:29:15 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba bir süre önce 1990 Model Mazda 323 aldım. Araç enjeksiyonlu ve otomatik vites. Ayrıca sıralı sistem LPG de var. Şuana kadar ufak telek para harcasamda genel olarak memnunum. Ancak gördüğüm bu kasa kadarıyla 323 ler genellikle karbürotörlü benim araç ise enjeksiyonlu ustalar gördükleri zaman şaşırıyorlar ve daha önce aynısını görmediklerini söylüyorlar. Karbüratörlü 323 ler de elektrikli ayna ve 4 cam otomatik olmasına rağmen bunda bu özellikler yok sadece hidrolik direksiyon var. Ek olarak ise normal karbüratörlü modellerin otomatikleri 3 vites iken bu modelde 4 ileri otomatik şanzıman var.
    Şuana kadar araçta yaşadığım bir sorun ise motorun üst kapağının hemen altında subapların iticileri var bunlar hidrolikmiş ve yağ basıncı kendini ayarlıyormuş bunlardan ilk aldığım gün ses gelmeye başlamıştı, şıkır şıkır ses geliyordu ve motor devri arttıkça bu ses artıyordu ustaya götürdüm söktü baktı o subap iticisinden bir tane aldık (hyundai accent ile aynıymış) ve değiştirdi usta ama ara sıra bazen yine ses yapıyor özellikle uzun yolda, sonra stop edip çalıştırınca sesi kesiyor sebebini anlayamadım. Bu model ve motoru hakkında bildiğiniz şeyler varsa lütfen sizde paylaşabilirmisiniz. Mesela otomatiği sorun çıkarır mı ? Subap iticisinin ses yapmasının nedeni ne ? gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: fyilmaz

Arkadaşlar merhaba bir süre önce 1990 Model Mazda 323 aldım. Araç enjeksiyonlu ve otomatik vites. Ayrıca sıralı sistem LPG de var. Şuana kadar ufak telek para harcasamda genel olarak memnunum. Ancak gördüğüm bu kasa kadarıyla 323 ler genellikle karbürotörlü benim araç ise enjeksiyonlu ustalar gördükleri zaman şaşırıyorlar ve daha önce aynısını görmediklerini söylüyorlar. Karbüratörlü 323 ler de elektrikli ayna ve 4 cam otomatik olmasına rağmen bunda bu özellikler yok sadece hidrolik direksiyon var. Ek olarak ise normal karbüratörlü modellerin otomatikleri 3 vites iken bu modelde 4 ileri otomatik şanzıman var.
    Şuana kadar araçta yaşadığım bir sorun ise motorun üst kapağının hemen altında subapların iticileri var bunlar hidrolikmiş ve yağ basıncı kendini ayarlıyormuş bunlardan ilk aldığım gün ses gelmeye başlamıştı, şıkır şıkır ses geliyordu ve motor devri arttıkça bu ses artıyordu ustaya götürdüm söktü baktı o subap iticisinden bir tane aldık (hyundai accent ile aynıymış) ve değiştirdi usta ama ara sıra bazen yine ses yapıyor özellikle uzun yolda, sonra stop edip çalıştırınca sesi kesiyor sebebini anlayamadım. Bu model ve motoru hakkında bildiğiniz şeyler varsa lütfen sizde paylaşabilirmisiniz. Mesela otomatiği sorun çıkarır mı ? Subap iticisinin ses yapmasının nedeni ne ? gibi.

Arac hb mi sedan mi? Enjeksiyonlu olduguna gore 1.8 doch veya soch motor.

• quote:

Orijinalden alıntı: istanbul37

91-97 mazda 323 almayi düşünüyoruz.hatcback otomatik yada sedan otomatik aklimizda. manüel mi tercih etmeliyiz sizce,Otomatik alirsak, sorun yasarmiyiz, kronik problem varmi?sedan ve hatchbacklerin otomatigi farklı midir? 1.6 otomatik varmi ve yakıt sarfiyati ne civardadir,paylasimlarinizi beklemekteyiz.

Mazda 323 hb otomatik olanlar 3 ileri olur ve cokta keyif vermez benim dusunceme gore. Ayrica arac yasli oldugu icin sansimandan dolayi basin agrirsa masrafli olur ki elbet agriyacaktir. 323f alicaksan manuel ve cok oynanmamis olmasinda yarar var.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.