Şimdi Ara

MAZDA RX-8 (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
3
Favori
174.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hondayı görmeden binmeden kötüleyenlere ne demeli ???
  • Kişiyle istediğin konuda istediğin kadar tartış. Sen kibirinden komple markayı yemişsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mariolaw

Honda ile ilgili ne bildiğini bilemem ancak MAZDA ile ilgili yazdıklarından pek birşey bilmediğin açıkça anlaşılıyor...

zaten acıktı bisey bilmedigi, Mazda nın M sinden anlamadıgını gectim bence Honda nın H sini bilmeden konustuguda acık :)
  • Rx-8 çok özel bir araçtır ya :) ileride bir tane ikinci el almayı istiyorum, ayrıca herkesin zevki farklıdır ben bu aracı s200'e tercih ederim :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: murdoc111

quote:

Honda ile ilgili ne bildiğini bilemem ancak MAZDA ile ilgili yazdıklarından pek birşey bilmediğin açıkça anlaşılıyor...

zaten acıktı bisey bilmedigi, Mazda nın M sinden anlamadıgını gectim bence Honda nın H sini bilmeden konustuguda acık :)

Nerden anladın bilmediğimi
    Senin dergilerde gördüğün araçlara biniyorum ben
    Belkide senden çok Mazda'ya ve Honda'ya binmişimdir...Sen pencereden bakacak yaştayken ben Bostancı S Virajını dönüyordum

• Stacer_boY'un var bir tane şu anda online sanırım pm atarsan sana yardımcı olacaktır
  • quote:

Orjinalden alıntı: Erdm24

quote:

Orjinalden alıntı: murdoc111

quote:

Nerden anladın bilmediğimi
    Senin dergilerde gördüğün araçlara biniyorum ben
    Belkide senden çok Mazda'ya ve Honda'ya binmişimdir...Sen pencereden bakacak yaştayken ben Bostancı S Virajını dönüyordum

Ah o virajı dönerken tartışma kültürünü, insanlara saygıyı bırakmasa idiniz birde süper olurdu... Belki lüks, spor arabalara biniyorsunuz ancak binmekle bilmek Arasındaki farkı ayıramıyorsunuz, mazda yeni başlamış araba yapmaya, honda şöyle honda böyle... Egonuzu tatmin için Honda sitesinde sizi alkışlayacak birilerini eminim bulursunuz, kaldı ki ben honda kötü diyen görmedim bu yazıda, Honda iyi bir Japon dur ve elbette alınabilecek benim açımdan birkaç arabadan biridir... Mazda ile ilgili kullanımız ilşe alakalı bilgilerinizi paylaşırsanız kimseye faydasız bir tartışma ile insanları sıkmak yerine elki bize daha faydalı olursunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mariolaw -- 8 Haziran 2008; 21:04:35 >

• Mazda hakkında detaylı bilgim olmadığı için siz değerli Mazda'cılara faydam dokunmaz sanırım...Ben sadece Rx-8'e karşılık S2000 önerdim...İkiside Japon olmasına rağmen s2000'e o aracın yolda anası ağlıyo denince Honda'nın anası ağlarsa Mazda'nın teyzesi ağlamazmı ? tartışması oldu sadece
  • rx-8 tek geçerim
  • quote:

Orjinalden alıntı: aligfb_07

rx-8 tek geçerim

Kendi düşünceniz ancak hiçbir s2000 kullanıcısıda aracını satıp Rx-8 almaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: yasar34

araç 231 bg 1.300cc wankel motora sahip normal motora göre 3.900cc civarında yakıt ise sana bağlı normal kullanımda 9-10 litre civarı yakıyor.

bahsettiğiniz yakıt tüketim değerlerini elde edebilmeniz mümkün değil bu arabayı 3 gün kullandım ilk gün dip gaz 20-25 lt civarı yakıt tüketti diğer günler ise çok sakin yavaş tın tın kullanım ile 12-13 lt ortalamasını yakaladım
  • Sizin aklınız alıyormu ki Spor bir aracın 10 - 11 litre yakacağı ???
    O yakıtı normal 1,6 benzinliler yakıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Erdm24

quote:

Orjinalden alıntı: aligfb_07

rx-8 tek geçerim

Kendi düşünceniz ancak hiçbir s2000 kullanıcısıda aracını satıp Rx-8 almaz

Eh hiçbir rx-8 kullanıcısı yada hayranı da S2000 forumunda bu kadar vakit harcamaz... S2000 iyi bir arabadır, ancak bu hususutaki bilgilerinizi HONDA forumunda beyanetseniz daha şık olmaz mı?? Yani eğer S2000 daha iyi bir araba ise RX-8 ile ilgili bu konuda neden bu kadar vakit kaybediyorsunuz ki??

• Rx-8 Hakkında bilgi almak için olabilirmi ?
  • Wankel motorlarda diğer motorlardan farklı bir silindir üzerine yapılan oldukça komplike motorlardır. Yani Teknik olarak çok iyi anlatamam ama eski RX-7'de tek silindir vardı. RX-8'de ise iki tane wankel motorun birleşimi (2x1300 cc) var ve mazda bu motoru RENESIS olarak isimlendirmiş. Vergi dilimide aslında 2600 cc olmasına rağmen motor özelliğinden dolayı 1300 cc dilimi üzerinden hesaplanır, fiyatınında makul seviyede olmasının nedeni budur. Bu motorların iyi tarafı aşırı güç üretmeleridir. Kötü tarafı ise üretim maliyetinin yüksek oluşu, benzin tüketiminin fazla oluşu ve rektefiye yapılamaması (motor bittiğinde yenisi lazım) dır. Mazda dünyada bu teknolojiyi kullanan ender firmalardan biri olup, geliştirmektedir. RX-8'dede daha az tüketen (ama yinede fazla) bir motor yapmıştır. Birde bir rus aracında kullanılıyor sanırım, ama tam hatırlayamadım. Subarunun ısrarla geliştirdiği ve şimdide dizelini ürettiği boxer motor gibi wankel motorda mazda firmasının kendine özgü bir çizgisinin ürünüdür. Bu motor 231 hp güç üretmekte olmasına rağmen, Amerika gibi ülkelrde özel tekniklerle 400 hp'nin üzerinde güç alınabilmektedir. Düşünün 2x1300 cc=2600 cc motor ve 400 küsur beygir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mukeya -- 13 Haziran 2008; 22:48:33 >

• 2600 motor olduğunu gerçekten bilmiyordum...Ben direk 1300 biliyordum ve bu kadar beygir üretmesinide Japon olmasına bağlıyordum...Yinede dediğim gibi 2600 motor gücünde olupta 1300 motor gözükmesi yine Japon işi...
  • o motorun toplam hacmi iki silindirle beraber 1300 olması lazım ya. 2600 değil. Sitesine bakın... bir de burayahttp://en.wikipedia.org/wiki/Mazda_RX-8

2600'lük motoru neden 1300 göstersin ki hem. Neyse o dur... 1.3Lt ve iki silindirden (wankel silindiri) oluşuyor.
  • arkadaşlar sanırım yanlış anlaşılma olmuş...normal rx-8 ler 1.3 litre motordur...evet iki tane wankel motoru vardır fakat (2 X 654 cc) şeklindedir...
    2.6 motor var ise o araç modifiye edilmiştir...

http://en.wikipedia.org/wiki/Rx8 -"First generation (SE)" başlığında yazmaktadır...
  • Bütün başlıkta 2 yada 3 tane bilgi içeren ve doğru bilgi içeren mesaj var. Ağlayacağım neredeyse, son 2 gündür aracımın perte doğru gitmesi dolayısıyla bu araçları araştıryorum. Bildiğim kadar bilgi vereyim.

Adam gibi bakımı yapıldığında bu araçlardan alınacak en düşük verim 200.000-300.000 kmdir. 40.000 diyen arkadaş aracı aldığı yağ ve filtrelerle kullanıyor sanırım.

Mazda 1920 - Honda ise 1948 yılında kurulmuş firmalardır. Bilmiyorum kim emeklerken kim ne yapıyordu. Bu tarihlerden görebiliriz.

S2000 kullanan arkadaş, s2k'nın oturma alanını rx8'in kullanım alanıyla karşılaştırabilir mi? Almayı düşündüğüm bir rx8 sahibinin s2k'sı da var ve nedense s2k ile karşılaştırırken tek bir + bile sunmadı Honda'ya. Bir yere kadar arabayı satmak için yapıyor denebilir ancak aracın içine sığma konusundada yalan söylecek değil heralde adam.

Yakıt tüketimi de sakin kullanımda 11 litre civarı olmalı. Bakalım uygun fiyatlı bulursam bir tane duruma göre ciddi manada düşüneceğim. Ki TDi'dan bu araca geçmeyi düşünüyorum.

Ayrıca çok bilen arkadaşlara forumlarda bilgilerini aktarmadan önce en azından wikipedia'da bilgilerini bir tazelemelerini öneriyorum.

Ek : Bir arkadaş araç paketlenip gidiyor demiş, o olay o şekilde değil. Motorun öğrenilmeyecek bir yapısıda yok. Türkiye'de bile wankel motor üretildi. Sadece kullanımını ekonomik bulmuyor şirketler. Bizim bildiğimiz pistonlu motorlarda "motor yaptırma" tabirini kullandığımız olay yok bu araçların motorunda, eğer fotoğrafları incelerseniz motorun içinde dönen üçgen bir yapı göreceksiniz ki bu parça "rotor"dur. Bu parçalar sürekli sürtündüğünden zamanla aşınıyor ve tamiri mümkün olmadığından değiştiriliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VoodooRush -- 26 Haziran 2008; 23:12:03 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.