Şimdi Ara

Mazda RX tarzı gösterişli araçlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: alcohol06

Senin gibi bir zat'a 10bin devirleri zorlayan Wankel gibi özel bir makina neden çekici gelecek onu anlamadım? Alıp 1.4 tsi passatını düşük devirlerde ferah ferah uzasana az ötede? Ne alakan olur böyle farklı motorlarla arabalarla, 50bin de motor bitiyor falan diye birşey sallayım da ortalığı karıştırayım, milleti provoke olsun görsün beni. Git bir iş bul kendine, boş yapma.

http://www.iskur.gov.tr/

Bunu yazmaya gelmiştim. Elinize sağlık diyip gidiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    İlk pistonlu motorlar 1750'li yıllarda buharlı tip motorlarda kullanılmaya başlanıldı ve 250 senedir aynı mantık ve çalışma prensibine göre üretildi. Bu uzun zaman içerisinde bir çok geliştirme ve varyasyonu meydana geldi. Sayısız mühendis bu motor üzerinde kafa yorup geliştirdiler.

Wankel motor ise 1950'li yıllarda icat edildi. Pistonlu motor kadar uzun süreç ve yaygın kullanılmadığı için gelişmesi tabiki yavaş oldu. Şuan için wankel motorun geliştirilmesi neredeyse hiç yok. Mazda tarafından ufak tefek çalışmalar olsada pek ilerleme yok. Piston motor kadar önem verilse bence wankelin şuana kadar yaşanan olumsuz yanlarının birçoğu giderilebilirdi. Ancak mevcutta bir motor teknolojisi olduğu için bir diğerine yatırım yapmakta mantıklı değil. Zaten elektrik motorlarıyla beraber sektör ilerleyişi bu yöne gitmekte. Ben ise bu motorun çalışma prensibine oldum olası büyük ilgi duymaktayım. Beni çok çok heyecanlandıran bir motor. İlerde günlük kullanımda her ne kadar elektrikli motora sahip araç kullanmak istesemde, wankel motora sahip bir araçla haftasonu turlamak oldukça zevkli olurdu.

• Alfa gt

Hyundai coupe

Evo modifiyeli lancer

Subaru impreza özellikle ralli mavisi olanlar

Biraz bütce artarsada peugeot rcz

• quote:

Orijinalden alıntı: 75hp

fiat coupe, 406 coupe, nissan 100 nx, 200, 300, toyota supra, celica, mr2, alfa gtv, opel calibra, audi tt bizim zamanın güzellik kraliçeleri...

406 coupe tabı kı, unutulmaz :) ve ford street ka eksık kalmıs

Bınmek ısterdım bu araclara ama butce olarak fazlasıyla astım, 2. Arac ıcınse fazla zahmetlı gelıyor

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.