Bir çalışmamla yine aranızdayım sevdiğim bir muhtar arkadaşıma hediye olarak yaptığım ancak talibi çok olan bir çalışma ülkemizde uzun zamandır bazı bölgelerde yapılan fakat onunda artık nesli tükenen bir yapı örneği çeşitli isimler mevcut mâzı, serender, serenti çöten bunlardan bazıları genelde mısır vb tahılgilleri kurutmak saklamak için yapılırdı artık tarihi oldu ustası kalmadı genelde ardıç ve kestane gibi sağlam ve dayanıklı ağaçlar kullanılırmış
Gelelim çalışmama diadora vari bir çalışma ama tabi elden geldiği kadarıyla % 95 oranında Ceviz kullandım gerisi çam ve fındık, şeffaf tutkal, deniz kumu, çatıda maun kaplama, strafor köpük, gaz beton denilen yapı malzemesi, yeşil boya, hazır çim dokusu ve silikon dolgu malzemesi kullanılan ana malzemeler
Yapı hariç bahçede su kuyusu, kağnı, değirmen taşı, havan, balta mevcut
Tüm parçalar kağnı tekerleri kuyunun su çekme kolu, kapılar, kepenkler ve değirmen taşı orijinal hareketleri yapılmıştır hiçbir noktada üşengeçlik yapılmadı ( malzemeden ve ruhumdan çalmadım )
Resim çok fikir verecektir resimlerle açıklamada yapacağım beğenilerinize sunuyorum Sıra karışabilir kusuruma bakmayın