Şimdi Ara

Mazot'ta ÖTV kalktı müjde! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
4.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yapılabilir ama yapılmıyor. Bu kadar basit. Uzatmak çözüme kavuşturmaz çünkü ana fikir gayet basit. İstenilse gayet tabii vergiler aşağıya çekilebilir. Öyle ülkeyi al aşağı da etmez bu durum. Akıllı bir politika izlenilmesi gerek sadece o kadar. Almanya birleştiği zaman da batar demişlerdi ne oldu? Parayı iyi kullandılar. Bu da öyle... Bir senede neler yapılıyor bu ülkede vergiyi mi adaletli yapamayacaklar... Sadece yapmıyorlar o kadar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: Dentex Dentex

Ne hükümet yanlısıyım ne de taraf...İktisadi ilimleri yalayıp yutmadan bu tür konularda yorum yapmak abes.Bilenler de zaten açıklama uğraşına girmiyor.Ben sana kabaca açıklayayım.Ülkemizde Denizcilik sektörü gelişmekte olan ve ülke refahı açısından gelişmek zorunda olan bir sektör.Devlet denizcilik sektöründe önemli adımlar atmakta ve teşvik etmekte.Dünya üzerinde gemilere konan yakıt fiyatları aşağı yukarı aynı.Eğer yüksek fiyat talep ederseniz ülke ekonomisine zarar.Kaldı ki bu yakıtın yüksek fiyatla satılması aldığın arabaya kadar sana zarar.Lojistik sektöründe maliyetler ne kadar minimize edilirse nihai tüketiciye ürün o kadar uygun rakama ulaşır.Boş konuşmayın,muhalefet olmak için muhalefet olmayın.Yüksek tonajlı gemilerin taşımacılıkta en önemli gideri yakıttır ve yüksek yakıt fiyatı kesinlikle göze alınamaz.

Helal.
    Olayın siyasetle hamasetle ilişkisi yok.
    Bugün bu ülkede otomobilde akaryakıttan ötv'yi kaldır,yolda girecek delik bulamazsın.

Katılıyorum ancak anlatmaya çok ugrasmayın cahile laf anlatmak zor.

• Biraz daha gayret ederlerse dünyanın vergi ile çalışan ilk otomobili ülkemizde yapılmış olacak.
  • ötv çoktan kalkti ve sade vatandaşa saplandi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gemimiz var desek 1.5ten verirler mi acep
  • Bu forumu bu kadar SIĞ! olduğunu ilk defa gördüm. Gemilerde kullanılan yakıt ile araçlarda kullanılan yakıt bir mi gemi kaç ton yakıt alır o aldığı yakıt kaç gün gider bilen var mı? Boş boş konuşmuşsunuz. Bu yorumları yazan ya gerçekten düşünemeyen insanlar ya da 15 yaş tayfasıdır. Denizcilik sektörü ile hiçbir fikri olmayıp konuşmak için yazan birilerisiniz anladığım kadarıyla. Böyle bir şey olurmu gemi yakıt fiyatı ile binek araçlara aldığnıız yakıtı kıyaslıyorsunuz gerçekten komiksiniz. Umarım bu yorumumu okuyup daha ciddi yorumlar yazarsınız. Pırlanta vergisi ile yakıttaki ötvyi karşılaştırmak zaten ayrı bir zeka ürünü bu karşılaştırmaya hiçbir şey demiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurcandmt -- 7 Eylül 2012; 2:32:07 >
  • Bu arada denizcilik sektöründeki bir çok küçük çapta çalışan armatör şu sıralar çok ciddi sıkıntılar içindeler ezbere konuşmamakta yarar var biraz araştırın tekrardan öyle konuşun.
  • Yat sahipleri ucuz mazot alabiliyor mu?
  • quote:

Bu forumu bu kadar SIĞ! olduğunu ilk defa gördüm. Gemilerde kullanılan yakıt ile araçlarda kullanılan yakıt bir mi gemi kaç ton yakıt alır o aldığı yakıt kaç gün gider bilen var mı? Boş boş konuşmuşsunuz. Bu yorumları yazan ya gerçekten düşünemeyen insanlar ya da 15 yaş tayfasıdır. Denizcilik sektörü ile hiçbir fikri olmayıp konuşmak için yazan birilerisiniz anladığım kadarıyla. Böyle bir şey olurmu gemi yakıt fiyatı ile binek araçlara aldığnıız yakıtı kıyaslıyorsunuz gerçekten komiksiniz. Umarım bu yorumumu okuyup daha ciddi yorumlar yazarsınız. Pırlanta vergisi ile yakıttaki ötvyi karşılaştırmak zaten ayrı bir zeka ürünü bu karşılaştırmaya hiçbir şey demiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurcandmt -- 7 Eylül 2012; 2:32:07 >

quote:

Orijinalden alıntı: onurcandmt

Bu arada denizcilik sektöründeki bir çok küçük çapta çalışan armatör şu sıralar çok ciddi sıkıntılar içindeler ezbere konuşmamakta yarar var biraz araştırın tekrardan öyle konuşun.

Denizcilik sektöründe iş yapanlara belli kolaylıklar sağlanabilir,bu bir devlet desteğidir ticaretin gelişmesine, armatörlerin batmamasına vs faydası olabilir..

Ancak bir pırlantaya benzer şekilde lüks harcama sayılabilecek yatlara da aynı fiyattan yakıtın verilmesi bizim SIĞ yorumlarımıza birazcık DERİNLİK katıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otosarrafı -- 8 Eylül 2012; 0:56:20 >

• Birazcık denizciliği araştırın gerçekten kuru laf söylemek kolay...
  • quote:

Birazcık denizciliği araştırın gerçekten kuru laf söylemek kolay...

Ya neyini araştıralım, ticaretle uğraşan,uzun mesafeler kat eden özellikle yakıt almak için çok fazla yer seçeneği olan yük gemilerine ucuz versinler tamam.
    Sıkıntımız lüks harcama sayılacak yatlar için de ucuz mazot verilmesi.
    Alın ilk karşıma çıkan link çiftçiler isyan etmiş haklı olarak:
    http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=20192841&tarih=2012-03-24

• quote:

Ben deniz-liman işletme mezunu olarak biliyorum ancak yat sahipleri gezip tozacak diye niye ucuza yakıt alıyor?Ticari amaçla kullanılanlar ucuza alabilir ama keyfine göre kullananlar normal fiyattan almalı.Denizcilik kötü durumdaysa bunun sebebi de herkesin armatör olmak istemesi.Piyasada ihtiyaç fazlası gemi var navlun ücretleri dibe vurdu.
  • quote:

sen söylüyorsunya bizim ne haddimize
  • Konuyu çarpıtmayalım. Yazdıklarımda da haklıyım. Yukarıda birisi de yatlar da ötvsiz yakıt alıyor diye yazmış. Yatlar özel ihtiyaç olduğundan dolayı benzinlikteki fiyattan alır bunu yazmayı unutmuştum şimdi belirteyim dedim. Forumda kafadan sallayarak vs yazıyo herkes. Ne bir araştırma var ne bilen biri konuşuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurcandmt -- 10 Eylül 2012; 10:39:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

Ben deniz-liman işletme mezunu olarak biliyorum ancak yat sahipleri gezip tozacak diye niye ucuza yakıt alıyor?Ticari amaçla kullanılanlar ucuza alabilir ama keyfine göre kullananlar normal fiyattan almalı.Denizcilik kötü durumdaysa bunun sebebi de herkesin armatör olmak istemesi.Piyasada ihtiyaç fazlası gemi var navlun ücretleri dibe vurdu.

Yatlar benzinlikteki fiyattan alır çünkü ticari gemi değildir. Ötvsiz yakıt almak için ticari gemi olması laızm deniz-liman işletme mezunu olarak benden daha iyi bilmeniz gerekir.

• bu halka bu bile az 5 tl olsun mazot 7 tl olsun benzin aslında bence lüx araba sahibi olanlar içinde benzin 2 tl olsun aston martin bently ferrari gibi araç sahiplerinin ne eksiği var gemi sahiplerinden...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.