Şimdi Ara

Mbappe'yi Messi ile kıyaslıyorlar avrupada (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gurkan19

Şampiyonalar liginden bahsediyorum

Aklın varsa çalıştır biraz

Psg gibi istediğini alabilen bir takımda şampiyonlar liginde oynuyor

Yorumunla kendi kendini çürütmüşsün zaten

Mbappe messi den çok daha erken parladı ben de bunu söylüyorum zaten 1 2 yıla kendini daha da geliştirdiğinde messi seviyesine çıkabılır diyorum şok Da uzak değil zira

O istatistikler çiftçi Ligi değil sampiyonlar Ligi istatistikleri

Ayrıca dünya kupası da çiftçi Ligi zaten ona girmedim bile

aklınca bana cevap verirken beni desteklemişsin

Alıntıları Göster
    Tam bir kara cahil yorumu kusura bakma ? Adam Messi'den 4 kat fazla süre almış 20 yaşına kadar diyorum, Mbappe daha erken parladı diyorsun, normal değil mi sence ? Messi dediğinin adamın 20 yaşına kadar ŞL'de ilk 11 başladığı maç sayısı 6. Adam oynamadı ki ne ile neyi kıyaslıyorsun ? Mbappe, 10 yıl boyunca 50 gol barajını geçsin, oturup konuşalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Feint-TR

Tam bir kara cahil yorumu kusura bakma ? Adam Messi'den 4 kat fazla süre almış 20 yaşına kadar diyorum, Mbappe daha erken parladı diyorsun, normal değil mi sence ? Messi dediğinin adamın 20 yaşına kadar ŞL'de ilk 11 başladığı maç sayısı 6. Adam oynamadı ki ne ile neyi kıyaslıyorsun ? Mbappe, 10 yıl boyunca 50 gol barajını geçsin, oturup konuşalım.

Alıntıları Göster
    Messi o yaşlarda Yeterli değildi ki oynayamadı

Senin cidden anlama problemin olduğunu düşünüyor

sen kendin diyorsun messi mbpape yaşındayken Barça’da süre
    alamıyordu.Oynayamamasının sebebi de gençken mbpappe kadar iyi olmadığından dolayı bugun Mbappe her takımda banko oynar 19 yasında barcAda olsa yine bu süreleri alırdı
    Bir adam ancak bu kadar kendi kendini çürütür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkan19 -- 15 Ekim 2018; 11:57:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gurkan19 kullanıcısına yanıt
    Eskiden genç oyunculara bu kadar rahat süre vermiyorlardı, şimdi 17 yaşında elemanları ilk 11 oynatabiliyorlar. Hele bir de Mbappe'nin Fransa gibi gençlere bolca süre verdikleri bir ligde oynadığı düşünülürse bence daha erken yaşta forma bulmasının daha kaliteli olması ile pek bir alakası yok.

• quote:

alamıyordu.Oynayamamasının sebebi de gençken mbpappe kadar iyi olmadığından dolayı bugun Mbappe her takımda banko oynar 19 yasında barcAda olsa yine bu süreleri alırdı

Alıntıları Göster
    Hayatımda ilk defa ısrarla andaval taklidi yapan birini gördüm :) Barcelona gibi bir takımdan bahsediyorsun ve 18 yaşında adamın Deco, Ronaldinho, Eto, Henry falan kesip sürekli ilk 11 de oynaması gerektiğini falan mı düşünüyorsun ? Bunu da oyuncunun iyi olup olmaması ile bağdaştırıyorsun. Futbol zekası :)

• Mbappe'nin Messi ile kıyası gol/asist ve kupalar üstünden olabilir, fakat yetenek bazında kıyaslamak çok zor çünkü benzer yapıda futbol oynamıyorlar. Mbappe geliştiğinde bile Messi gibi bir tarza sahip olmayacağı çok belli...

Ancak Ronaldo ile kıyaslamak mümkün, ikisi de atlet özelliklerini iyi kullanan futbolcular fakat Ronaldo bir noktadan sonra atlet özelliklerinden ziyade bitiriciliği üstünden bir futbol yapısını benimsedi. Bu sayede hala etkisini sürdürebiliyor.

Mbappe'nin oyun zekası, bitiriciliği ve tekniği mevcut durumda atletik özellikleri ve hızı kadar önplanda değil yaşıyla birlikte gelişim gösterirse bence Ronaldo etkisi yapacaktır.

Fakat Messi gibi olacak futbolcu gelişmeyi beklemez, Messi'yi hızlı ve atletik futbolculardan ayıran özelliğine kimse erişemediği için hala en tepede...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DisArt5k

ustam dunyada yasiyoruz dimi? Ronaldo son 3 senede, basa bas giden dunyanin en iyi futbolcusu tartismalarina son verdi ve messiden iyi oldugunu kanitladi. ne anlatiyorsun sen ? Yetmedi messinin ruyasinda bile cesaret edemeyecegi bir sey yapip juventusa gitti. Ben messi hateri degilim severim ufakligi lakin messi barca disinda bir takimda kendi oyununu oynamadikca, basari yakalamadikca en iyi tartismalarinda hicbir zaman kazanamayacak. barcelona acaip bi takim ve messinin ustune kurulu inanilmaz bi sistemi var. messinin milli takimda hayalet gibi dolanmasiyla bile en iyi olmadigini anlayabilirsiniz.

Aslinda fazla konusmamiza gerek yok dostlar. GOAT Maradona messi konusunda hukmu vermis. "Maçtan önce 20 kez tuvalete giden birinden lider olması beklenemez"

Alıntıları Göster
    Puhahaha bak buna gülünür. Futbolun içinden gelen, Real'li Juve'li oyuncular hariç bütün herkes hatta Ronaldo'nun eski takım arkadaşı Ferdinand bile Messi'nin daha iyi olduğunu söylerken sizin gibi maç izlemeyen insanların fikrinin hiç bir önemi yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Alıntıları Göster
    Bunun sebebi Barça'da olması olabilir mi? Adamın önünde Ronaldinho Eto'o Giuly vardı Monaco'da ben de oynarım 17 18 yaşımda zaten genç oyuncu akademisi orası.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Normal. Oyun tarzlarini karsilastirani gormedim. Futbola birakacagi etkiyi kiyasliyorlar ki Mbappe bu ivmeyle devam ederse ne Messi ne Ronaldo kalir. Ronaldo ile Messi'nin de oyun tarzlari benzemiyor ama aralarinda 10 senedir rekabet var. Neden? Ortaya koyduklari performans yuzunden.

Daha 19 yasinda, Monaco'nun efsane sezonunun basrollerinden oldu. Dunya kupasi kazanan Fransa takiminda turnuvanin genc oyuncusu secildi. 19 yasindayken Messi'nin yaptigi en onemli sey Chelsea deplasmaninda cok iyi oynamakti.

Mbappe, Messi ve Ronaldo'yu gecebilir. Ama kendini bozmadan calismasi lazim. Birkac sezon PSG'de kalabilir ama tum kariyerini PSG'de gecirirse Messi veya Ronaldo gibi olamaz. PSG, Barcelona degil. Real Madrid gibi bir rakibi yok. Monaco, Lyon, Marsilya, bunlar gidip Mbappe'ye karsi rekabet edip kendini surekli ispat edecegi bir oyuncu getiremez. Ronaldo La Liga'ya gitmese ve M.Utd'de bu CL kupalarini kazansa, Messi daha fazla elestiri alirdi. Ama su an Ronaldo'lu R.Madridli La Liga'da 6 kere sampiyon olmus birisi. Eger ligde boyle ciddi bir rakibin yoksa surekli CL basarisi alman lazim. Barcelona'nin son 7 senede 1 CL'si var. Eger dedigim gibi Ronaldo'lu Real'e karsi gosterdikleri lig basarisi olmasa Messi cok fazla elestiri alabilirlerdi.

Bunlari neden anlattim? Mbappe PSG'de uzun sure kalacaksa surekli CL'de basarili olmali. Onumuzdeki 10 sezonda 4 kere falan CL kazanmali ve gol krali olmali. Yoksa Messi Ronaldo gibi anilamaz. Cunku Fransa liginde tek takim var. Barca-Real rekabeti yok. Ya PSG'de surekli CL'de basari kazanir, ya da ayrilir. Messi de son yillarda CL'de basarisiz ama gecmisi var adamin. 4 CL'si var 3'unde basrol. Son yillarda da Ronaldo'lu Real'e la liga birakmadilar. PSG'de ne CL var ne ligde rakip var. Onumuzdeki yillarda da boyle devam edecekse Mbappe aldigi WC ile anilir sadece. 23-24 yasinda PSG'den ayrilmasini bekliyorum. Zaten o zamana kadar bi CL kazanmis olur PSG. Misyonunu tamamlar orda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F4A62F0AF

Bunun sebebi Barça'da olması olabilir mi? Adamın önünde Ronaldinho Eto'o Giuly vardı Monaco'da ben de oynarım 17 18 yaşımda zaten genç oyuncu akademisi orası.

Alıntıları Göster
    ronaldinho solda oynuyordu, rakipleri giuly ve yasli larsondu. giulyde eskisi kadar iyi diildi. en iyi donemlerini monacoda yasadi, barcadaki ilk sezonunda iyiydi, sonra dusus yasadi.

monacoda oynuyordu da sldede firtina gibi esiyordu.

mbappe messinin mbappenin yasindayjenki seviyesinden cok daha iyi su anda.

• quote:

Hayatımda ilk defa ısrarla andaval taklidi yapan birini gördüm :) Barcelona gibi bir takımdan bahsediyorsun ve 18 yaşında adamın Deco, Ronaldinho, Eto, Henry falan kesip sürekli ilk 11 de oynaması gerektiğini falan mı düşünüyorsun ? Bunu da oyuncunun iyi olup olmaması ile bağdaştırıyorsun. Futbol zekası :)

Alıntıları Göster
    henry 2007de barcaya gitti, ronaldinho solda oynuordu, gurkan hocam hakli. laf oyunu yaparak uste cikmaya calisma.

mbappe 19 yasindaki messiden daha iyi su anda.

• quote:

Orijinalden alıntı: spiritswithinn

Eskiden genç oyunculara bu kadar rahat süre vermiyorlardı, şimdi 17 yaşında elemanları ilk 11 oynatabiliyorlar. Hele bir de Mbappe'nin Fransa gibi gençlere bolca süre verdikleri bir ligde oynadığı düşünülürse bence daha erken yaşta forma bulmasının daha kaliteli olması ile pek bir alakası yok.
    Slde dunya kupasinda yaptiklari gozardi edilemez bence. bugun mbappe 19unda her takimda ilk 11 oynar, messi 19unda yasli larson ve bitik giulyi kesemiyordu.

• aynen, barcanin real gibi rakibi var, ondan 10 senede 7 kere ligi aldi.

lig onemsiz, onemli olan SL.

ffp sorunu bitti bu yaz. show devam edecek.

psgde mbappenin misyonu bitmez. biz senelerce mbappenin kaymagini yiyecegiz, bazilari heveslenmesin.

1 SL bizi kesmez. seyhi hic kesmez.

• quote:

Alıntıları Göster
    Aynı şeyleri ben de senin için düşünüyordum ama ceza almamak için yazmadım.

Bugunku Mbappe O gün barcada olsa o saydığın isimlerin hepsini keserdi diyorum

Adam çıkmış hala messi oynayamadı diyor

Israrla belirttiğin kelimenin karşılığıyım ben resmen diyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkan19 -- 15 Ekim 2018; 15:28:8 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F4A62F0AF

Alıntıları Göster
    Mbappe Suan kaç yasında ?

Suan barca da oynayamaz mı

Güldürmeyin beni guily felan yazmış bir de o kim yahu Mbappe guily i 15 inde keserdi

• Messi'nin 2k6'daki Maradona cosplay golü bile yeter :)

Ama prime dönemini 2k10 gibi görmeye başladı . Ondan önce iyi seviyede ve yetenekli futbolcuydu .

Mbappe'nin fiziği çok daha iyi fakat .

• Messiyle kıyas edilecek hiçbir oyuncu yok şu an Ronaldo dahil.Eski nesil oyuncuları bilmiyorum ama eski nesil oyuncular arasında da Messi kadar komple oyuncu olduğunu sanmıyorum.

• Ne Messi ne de Ronaldo onun yaşında Mbappe kadar iyiydi. Adamın 19 yaşında bırakın ilk 11 oynamayı gidip de star muamelesi görmeyeceği takım yok. Lakin ben Mbappe'nin Messi'nin seviyesine ulaşamayacağını düşünüyorum. Bence şuan maksimumunda. Oyununda geliştirebileceği bir özellik görmüyorum. Hızı ve atletik özellikleri üst düzey ama onun dışında çok iyi yapar diyebeleceğim bir şeyi yok. Burada kalas denilen Ronaldo bile çalım atabiliyordu yaşlarda mesela. Mbappe'nin çalım attığını görmedim ben. 18 yaşında 180 milyon euroya transfer olması, daha şimdiden WC alması da futbola olan açlığını dindirebilir. Bu da gelişimini kısıtlayabilecek başka bir etken.

• Mbappe müthiş topçu aksini iddia edeni Allah çarpar ama henüz bu kıyaslamaları yapmak için erken. Bu istikrarını devam ettirmesi önemli. Parisin ffp cezası bitti sanırım, neymardan kurtulup iyi bi solbek ve dos alırlarsa mbappe cavani ikilisi uçurur bu takımı.

• olm saçmalamayın mbabbe dediğiniz adamda çalım yeteneği düşük neymar bile onu geçer fiziği çok güçlü o yaşta ama.. hız açısından iyi ama iyi takımlara rakipler defans yapar fransa çöp lig zaten daha iyi ligte iyi takımda kapalı savunmaya mpabbe balon çıkabilir, messi ile kıyaslıyan kafa yapıyor galiba ahaha
  • istatistik kasilan la liga uzay ligi sanki.

adam slde dunya kupasinda neler yapti, yok daha iyi ligde balon cikabilirmis.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.