Şimdi Ara

MEB ÖĞRETMENLİK BURSU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
24.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ömer

quote:

Orijinalden alıntı: KahveTelvesi

quote:

quote:

ben anadolu lisesi mezunuyum bütün tercihlerim öğretmenlikti ilk tercihim geldi. ben de alır mıyım ? kontenjan olduğunu bilmiyodum

Alamazsınız. Anadolu Öğretmen Lisesi mezunu olmanız gerekiyor.

ama klavuzda öyle yazmıyor sadece ilk beş tercihi öğretmenlik olup ilk beşinden biri tutarsa verilir diyor

Haklısınız. İnceledim de

2012-2013 eðitim öðretim yýlýnda Bakanlýðýmýzca belirlenen öðretmen yetiþtiren yükseköðretim programlarýný, ilk beþ
    tercihinde kazanan binbeþyüz (1500) öðrenciye burs verilecektir. Anadolu öðretmen lisesi mezunu olup bu kontenjana giremeyenler
    de kontenjana baðlý kalýnmaksýzýn bursluluk hakkýndan yararlandýrýlacaktýr. Bakanlýðýmýz bursu 06/03/2004 tarihli ve 25394 sayýlý
    Resmî Gazetede yayýmlanan 5102 sayýlý Kanuna göre Yüksek Öðrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüðünce ödenecektir.
    2012-2013 eðitim öðretim yýlýnda burs almaya hak kazanan öðrenciler, Yüksek Öðrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüðünce
    ilan edilecektir. Üniversitelere göre kontenjan daðýlýmý, Bakanlýðýmýzca belirlenen öðretmen yetiþtiren yükseköðretim programlarýnýn
    karþýsýnda gösterilmiþtir. Burs verilmeyen bölümlere yerleþenlerle, kontenjan ayrýlmayan programlarý kazanan veya kontenjan
    ayrýlmýþ olmakla birlikte ikinci öðretim kapsamýnda olan öðrencilere, açýk öðretim kapsamýnda bulunanlara, özel üniversitelerde
    okuyan ve özel yetenekle yerleþen öðrencilere Anadolu Öðretmen Lisesi mezunu olsalar dahi burs verilmeyecektir.
    Burs verilecek öðrencilerde aþaðýda belirtilen þartlar aranacaktýr.
    1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaþý olmak,
    2. 22 yaþýný geçmemiþ olmak (1990 ve sonraki yýllarda doðmuþ olmak),
    3. Bu sýnavýn yapýldýðý yýl ve daha sonraki yýllarda mahkeme kararý ile yaþ küçültme iþlemi yapmamýþ olmak,
    4. ÖSYS tercih bildirim formunda öðretmen yetiþtiren yükseköðretim kurumlarýnýn Millî Eðitim Bakanlýðýnca belirlenen
    programlarýný ilk beþ tercihi arasýnda seçmiþ ve bu programa (burs verilmesi planlanan branþlarýn olduðu eðitim
    fakültelerinin listesi ÖSYM tarafýndan Bakanlýðýmýza bildirildiði tarihten sonra açýlan bölümlere yerleþenlerle, kontenjan
    ayrýlmayan programlarý kazanan veya kontenjan ayrýlmýþ olmakla birlikte ikinci öðretim kapsamýnda olan öðrencilere,
    açýk öðretim kapsamýnda bulunanlara, özel üniversitelerde okuyan ve özel yetenekle yerleþenler hariç ) kesin kaydýný
    yaptýrmýþ olmak,
    5. Memuriyete atanmasýna engel olacak nitelikte hükümlülüðü bulunmamak,
    6. ÖSYM’ce yapýlan puan sýralamasýna göre, kaydolduðu program için Millî Eðitim Bakanlýðýnca belirlenen kontenjana
    girmiþ olmak, bu programa giren Anadolu Öðretmen Lisesi mezunlarý için ise kontenjan sýnýrý aranmayacaktýr.

evet bunlar yazıyordu işte peki o 1500 kişi neye göre belirlenecek benim lys sıralamam 2824 tü mesela.

• quote:

quote:

quote:

quote:

ben anadolu lisesi mezunuyum bütün tercihlerim öğretmenlikti ilk tercihim geldi. ben de alır mıyım ? kontenjan olduğunu bilmiyodum

Alamazsınız. Anadolu Öğretmen Lisesi mezunu olmanız gerekiyor.

ama klavuzda öyle yazmıyor sadece ilk beş tercihi öğretmenlik olup ilk beşinden biri tutarsa verilir diyor

Haklısınız. İnceledim de

2012-2013 eðitim öðretim yýlýnda Bakanlýðýmýzca belirlenen öðretmen yetiþtiren yükseköðretim programlarýný, ilk beþ
    tercihinde kazanan binbeþyüz (1500) öðrenciye burs verilecektir. Anadolu öðretmen lisesi mezunu olup bu kontenjana giremeyenler
    de kontenjana baðlý kalýnmaksýzýn bursluluk hakkýndan yararlandýrýlacaktýr. Bakanlýðýmýz bursu 06/03/2004 tarihli ve 25394 sayýlý
    Resmî Gazetede yayýmlanan 5102 sayýlý Kanuna göre Yüksek Öðrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüðünce ödenecektir.
    2012-2013 eðitim öðretim yýlýnda burs almaya hak kazanan öðrenciler, Yüksek Öðrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüðünce
    ilan edilecektir. Üniversitelere göre kontenjan daðýlýmý, Bakanlýðýmýzca belirlenen öðretmen yetiþtiren yükseköðretim programlarýnýn
    karþýsýnda gösterilmiþtir. Burs verilmeyen bölümlere yerleþenlerle, kontenjan ayrýlmayan programlarý kazanan veya kontenjan
    ayrýlmýþ olmakla birlikte ikinci öðretim kapsamýnda olan öðrencilere, açýk öðretim kapsamýnda bulunanlara, özel üniversitelerde
    okuyan ve özel yetenekle yerleþen öðrencilere Anadolu Öðretmen Lisesi mezunu olsalar dahi burs verilmeyecektir.
    Burs verilecek öðrencilerde aþaðýda belirtilen þartlar aranacaktýr.
    1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaþý olmak,
    2. 22 yaþýný geçmemiþ olmak (1990 ve sonraki yýllarda doðmuþ olmak),
    3. Bu sýnavýn yapýldýðý yýl ve daha sonraki yýllarda mahkeme kararý ile yaþ küçültme iþlemi yapmamýþ olmak,
    4. ÖSYS tercih bildirim formunda öðretmen yetiþtiren yükseköðretim kurumlarýnýn Millî Eðitim Bakanlýðýnca belirlenen
    programlarýný ilk beþ tercihi arasýnda seçmiþ ve bu programa (burs verilmesi planlanan branþlarýn olduðu eðitim
    fakültelerinin listesi ÖSYM tarafýndan Bakanlýðýmýza bildirildiði tarihten sonra açýlan bölümlere yerleþenlerle, kontenjan
    ayrýlmayan programlarý kazanan veya kontenjan ayrýlmýþ olmakla birlikte ikinci öðretim kapsamýnda olan öðrencilere,
    açýk öðretim kapsamýnda bulunanlara, özel üniversitelerde okuyan ve özel yetenekle yerleþenler hariç ) kesin kaydýný
    yaptýrmýþ olmak,
    5. Memuriyete atanmasýna engel olacak nitelikte hükümlülüðü bulunmamak,
    6. ÖSYM’ce yapýlan puan sýralamasýna göre, kaydolduðu program için Millî Eðitim Bakanlýðýnca belirlenen kontenjana
    girmiþ olmak, bu programa giren Anadolu Öðretmen Lisesi mezunlarý için ise kontenjan sýnýrý aranmayacaktýr.

hocam anadolu öğretmen çıkışlıyım ve öğretmenlik kazandım ve şartlara göre burs alıyorum fakat başvuru falan nasıl olcak biz yine de kyk ya mı başvurcaz bilgilendirirsen sevinirim

• bunun başvurusunu nerden yapıyoruz?
  • up
  • hepsi hikaye.. çocugum öğretmen lisesi mezunu ve ilk 5 tercıhını öğretmenlık yaptı ve 5. tercihine mersın ünv. mat. öğrt. yerleştı.... lakın ne hıkmetse burs degıl ögrenım kredısı kazandınız dıyor, gelde cıldırma gelde sıtem etme gelde bunlara güven allah kahretsın hepsını..... varmı böyle bırsey yaa... ne olduda bu yıl böyle bı degısıklık oldu hanı öğrt.lisesi mezunlarında kontenjan yoktu ilk 5 tercıhıne yerleşmesı yeterlıydı....
    bu durumda olan arkadaşlar varmı başka, yardım lütfen....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ömer faruk boz

hepsi hikaye.. çocugum öğretmen lisesi mezunu ve ilk 5 tercıhını öğretmenlık yaptı ve 5. tercihine mersın ünv. mat. öğrt. yerleştı.... lakın ne hıkmetse burs degıl ögrenım kredısı kazandınız dıyor, gelde cıldırma gelde sıtem etme gelde bunlara güven allah kahretsın hepsını..... varmı böyle bırsey yaa... ne olduda bu yıl böyle bı degısıklık oldu hanı öğrt.lisesi mezunlarında kontenjan yoktu ilk 5 tercıhıne yerleşmesı yeterlıydı....

Bende anadolu öğretmen lisesi mezunuyum ve bir çok arkadaşım aynı durumda. 2 gündür araştırıyorum fakat bir şey bulamadım. Bize 4 sene boyunca burs alacağımız söylendi fakat şimdi verilmiyor.. Yapabileceğimiz bişey varmı acaba? Yardımcı olabilecek varmı?

• benimde başıma aynı şey geldi. öğretmen lisesi mezunuyum ..ilk 5 tercihimde ki bir eğitim fakültesine yerleştim.. fazla kişide aynı sorun olduysa kyk ya bildirilmesi gerekiyo..kılavuzda belirtilen birşeyi bize tanınan bir haktan yararlanamamak çok saçma.. değerlendirilirken belki bi hata oldu bişey oldu yani.. ortada bir yanlılık var...................
  • quote:

Orijinalden alıntı: ömer faruk boz

hepsi hikaye.. çocugum öğretmen lisesi mezunu ve ilk 5 tercıhını öğretmenlık yaptı ve 5. tercihine mersın ünv. mat. öğrt. yerleştı.... lakın ne hıkmetse burs degıl ögrenım kredısı kazandınız dıyor, gelde cıldırma gelde sıtem etme gelde bunlara güven allah kahretsın hepsını..... varmı böyle bırsey yaa... ne olduda bu yıl böyle bı degısıklık oldu hanı öğrt.lisesi mezunlarında kontenjan yoktu ilk 5 tercıhıne yerleşmesı yeterlıydı....

hocam yanlış biliyor olabilirim ama 5 tercihinde öğretmenlik kazananlara verilen bursu meb veriyor yani kyk dan çıkan burs veya krediyle ilgisi yok.genel gözlemim olarak en az 1 ev ve 1 arabaya sahipseniz kyk dan burs çıkma olasılığı %1 gibi birşey.
    şimdi kılavuzdan mebin burs verdiği öğretmenliklere baktım genelde din kültürü ve ahlat bilgisi öğt, reh. ve psk. dans. ört. , zihinsel eng. öğt., okul öncesi öğt., ingilizce öğretmenliğine veriyor matematikte filan göremedim.

• bölümün önemli olduğunu sanmıyorum.

2012-2013 eğitim öğretim yılı için MEB bursu alan öğrenciler KYK tarafından duyurulacak.
    MEB bursu alan öğrencilere aynı zamanda KYK bursu da verilmez

Milli Eğitim Bakanlığı 2012-2013 eğitim öğretim yılında kontenjan kılavuzunda belirtilen üniversitelerin öğretmen yetiştirilen bölümlerinde ilk 5 tercihinde kazanan 1500 öğrenciye burs verecek.

Anadolu öğretmen lisesi mezunu olan öğrencilerden bu kontenjan içerisine giremeyenler de kontenjana bağlı olmadan burstan yararlanabilecekler. Burslar, MEB tarafından değil Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından verilmektedir.
  • Aynı durum benimde başıma gelde Anadolu Öğretmen Lisesi çıkışlıyım ilk 5 tercihim eğitim fakültesi ve 4. Tercihim geldi ama burs görünmüyor birinci öğretimim.Hakkımız olan bursu alamıyoruz bu konuda birlik olup bir şeyler yapalım ya da bu konuda bilgi sahibi olanlar bizi aydınlatsın.Ya da bi şekilde birbirimizle iletişime geçelim yeni öğrendiğimiz bilgiler olursa birbirimize aktaralım.
  • Arkadaşlar sanırım Bu sene o burs sınıf öğretmenliklerinden kaldırılmış. Nedenini bilmiyorum ama sanırım bu yüzden burs çıkmamış.. Bilginiz olsun diye söyledim.
  • benım anlamadıgım hangi öğretmenliklere burs verılecegı 2012 klavuzunda belirtilmişmiydi şayet yoksa bu gercekten ..........
    benım çocugum sırf burs var dıye 4 yıldır avutuldumu şimdı..... meb görüş istedm verılen cvp aynen bu şekılde....
    Kurum Adı : T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Başvuru No : 721275

Cevap Metni : Sayın İlgili

Bakanlığımızca her yıl öğretmen yetiştiren yüksek öğrenim kurumlarının hangi programlarına yerleşen kaç öğrenciye, hangi şartlarda burs verileceği ÖSYS kılavuzunda yayınlanmakta olup, ilk beş tercihinde yerleşen ve kontenjana giren öğrencilere burs verilmektedir. Kontenjan ayrılan programlara ilk beş tercihinde yerleştiği halde kontenjana giremeyen Anadolu Öğretmen Lisesi mezunu öğrenciler de bursluluk hakkından yararlanmaktadır.
    Bakanlığımız bursu, 06/03/2004 tarih ve 25394 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanan 5102 sayılı Kanun?a göre, 2004-2005 öğretim yılından itibaren Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünce verilmektedir.

ÖSYM?ce yayımlanan 2012 yılı ÖSYS Kılavuzunda yer alan Bakanlığımız duyurusunda; ?Burs vermeyi planladığımız branşların olduğu okulların listesi ÖSYM tarafından Bakanlığımıza bildirildiği tarihten sonra açılan bölümlere yerleşenlerle, kontenjan ayrılmayan programları kazanan veya kontenjan ayrılmış olmakla birlikte, ikinci öğretim kapsamında olan öğrencilerle, açık öğretim kapsamında bulunanlarla, özel üniversitelerde okuyan ve özel yetenekle yerleşen öğrencilere Anadolu Öğretmen Lisesi mezunu olsalar dahi burs verilmeyecektir.? denilmektedir.

Bu nedenle, bu yıl matematik öğretmenliği programına burs kontenjanı ayrılmadığından bu bölümü tercih eden öğrencilere burs verilmemektedir.

Bilgilerinizi rica ederim.

• Nereden biliyorsun sınıf öğretmenlklerine kalktığını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi müberraa94 -- 1 Aralık 2012; 2:22:10 >
  • hiç birşey anlamadım.. boğaziçi fen bilgisi öğretmenliğini kazandım. burs çıkacağına emindim. çıkmayınca şok.kılavuza göre tercih yapıyoruz,hareket ediyoruz. kılavuzda da gayet net bişekilde burs alabilceğimiz anlaşılıyor. meb in vermiş olduğu cevap da beni tatmin etmedi doğrusu.
    kılavuzda belirtilmiş kazanılmış hakkımızdır bizim burs almamız......
  • kredi ve yurtlar kurumuna dilekçe gönderdim fakat daha cevap gelmeden burs verilmeyiş sebebini anladım galiba.
    geçen senenin tercih kılavuzuna bakılınca birçok öğretmenlikte kontanjan gözüküyo.bu sene k kılavuzda sadece bazı öğretmenliklere kontenjan ayrılmış.kılavuzda geçen ifadeye göre kontenjan ayrılmayan bölümlere yerleşmiş olduğumuzdan burs hakkımız yok. Anlaması geç oldu güç oldu.. Hayırlısı böyleymiş...
  • arkadaşlar merhaba, öğretmen lisesi mezunuyum, 3.tercihime yerleştim ve kredi çıktı. aramadığım kurum kalmadı ama hiç bir yerden tatmin edici bir cevap alamadım, eğer öğretmen lisesi mezunuysanız kontenjan sınırlaması olmuyor, eğer sizede kredi çıktıysa peşini bırakmayın derim çünkü ben öyle yaptım ve yapılan yanlışlık düzeldi bursumu alacağıma dair cevap aldım, ben belgelerimi toplayıp (diploma fotokopisi, öğrenci belgesi, öss yerleşme fotokopisi ve şikayetimi anlatan bir dilekçe) kyk ya kargo ile yolladım 1 ay sonrada cevap aldım. burs çıkmamasının sebebi meb in sizin belgelerinizi kyk ya ulaştırmaması, sizde bu durumdaysanız peşini bırakmayın ve hakkınızı alın derim ben.
  • Bende ilk 5 tercihime pdr yazdım acaba tutarsa meb bursu kesin çıkarmı çıkarsa bu burs ne kadar
  • Gcitc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iswonderfull -- 26 Kasım 2013; 22:06:32 >
  • up
  • ben eskişehir öğretmen lisesi çıkışlıyım eğitim fakültesi değil mühendislik kazandım odtü şunu biliyorum bizim eski mezunlardan eskişehir kazanınca bu burs çıkmıyormuş ilk 5 tercih olsa bile ben hatta anadolu benim ilk tercihimdi ben gene alamıyorum dedi
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.