Şimdi Ara

MediaTek: Müşteriler Tayvan’da üretim yapmamızı istemiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MediaTek: Müşteriler Tayvan’da üretim yapmamızı istemiyor
    Çin ve Tayvan arasında yaşanan gerilim Dünya politikasının haricinde yonga dünyasını da yakından ilgilendiriyor. Tayvan’da sektörün en büyük dökümcüsü TSMC’nin olması tedirgin edici ve o denli önemli ki ABD yetkilileri gerekirse tesislerin bombalanması fikrini ortaya atmıştı.

Tayvan’dan kaçış

Tayvan’ın en önemli yonga tasarımcısı MediaTek, bazı önemli yonga müşterilerinin risk almamak adına üretimi Tayvan dışına kaydırmalarını istediğini belirtti. Bu bakımdan MediaTek’in aynı kalitede üretim yapan farklı dökümcüler bulması gerekiyor.

Ayrıca Bkz.MediaTek hız odaklı yeni bir 5G modem duyurdu

MediaTek gelişmiş üretim süreçleri için TSMC ile ortak. Daha olgun süreçler ise GlobalFoundries tarafından üretiliyor. Ne var ki TSMC kadar verimli örneğin 4nm süreci bulabilmek zor. Samsung ve Intel de önemli yatırımlar yapıyor ancak TSMC kadar verimli olamıyor.

Diğer taraftan MediaTek ağırlıklı olarak Çinli üreticilere tedarik yapıyor. Bu bakımdan talebin Çinlilerden geldiğini söylemek yanlış olmaz ki biraz da politik bir durumun ortada olması ihtimali de var. Bakalım MediaTek buna nasıl bir çözüm bulacak?

Kaynak:phonearena.com/news/phone-manufacturers-want-to-move-chip-production-out-of-taiwan_id143664

• TSMC'nin Arizona'daki fabrikasının inşaatı devam ediyor. Üretim için 2024 tarihi veriliyor lakin kapasiteden pay kapmak için Amerikan firmaları (Apple, AMD, Nvidia, Qualcomm) şimdiden sıraya girmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yc#1 -- 14 Kasım 2022; 19:56:17 >
  • Tsmc ve mediatek zaten ayrılmaz ikili muhtemelen devlette destekliyor hem mediatek i hemde tsmc yi mediatek çok şanslı yerli döküm şirketi var ve alanında tek

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yakın zamana kadar çip tasarlayıp satan firmaların üretim tesisleride vardı amd kendi çiplerini kendi fabrikasında üretirdi şimdi fabrikası yok tsmc ye ürettiriyo. Kar amaçlı diye döküm işini bıraktılar geldğimiz noktada çip krizi diye bişeyimiz oldu. Dönüyo bi film ama...

• quote:

MediaTek’in aynı kalitede üretim yapan farklı dökümcüler bulması gerekiyor.

Maalesef TSMC ile aynı kalitede döküm yapan başka bir firma henüz mevcut değil.

• yc#1 kullanıcısına yanıt
    Sıraya girmiştiri geç, kapasite falan çoktan satılmıştır, o iş bitmiştir bile.

• Her yerden merkeziyetçi yönetim ve sorumluluğun ne kadar sıkıntılı olduğu karşımıza çıkıyor. Bu bi' mesaj, tabi anlayana.

• müdürle konuştum !
    ne olursan ol gel mesajını dikkate alıp
    fabriyayı konya'ya kuracaklarmış :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.