Şimdi Ara

Mega Evolution Kapsamlı Rehber

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, biliyorsunuz yeni bölge Kalos ile alışık olduğumuz gibi yeni sezonlar, pokemonlar, saldırılar, oyunlar geldi, filmler gelecek falan.Bunlar zaten bildiğimiz şeyler, ama yepyeni bir şey var; Mega Evolution.

Peki Nedir Bu Mega Evolution ?
    Mega Evolution(Mega evrim) son evriminde olan pokemonun, bazı şartlar oluştuğunda bir kez daha evrim geçirerek farklı bir şekle bürünüp güçlenmesi demektir. Örnek olarak ;
     Mega Evolution Kapsamlı Rehber Mega Evolution Kapsamlı Rehber

Bu Bazı Şartlar Nelerdir ?
    Pokemonunuza item takar gibi o pokemona özel olan mega stone'u vermeniz gerekir,sizde de Key Stone bulunması gerekir, bu keystone farklı biçimlerde üstünüzde bulunabilir, mesela Shaolur Gym'in lideri Korrina taşı eldiveninde taşır şöyle ki ;

Eldivende gördüğünüz yeşilimsi şey keystone'dur. Bunu bilekliğinde taşıyan var, yüzüğünde taşıyan var falan.
    X,Y oyunlarında biz neremizde taşıyoruz derseniz bileklikte taşınıyor.
    Ayrıca takımınızda mega evrim geçirebildiğiniz sadece 1 pokemon bulunması gerekiyor diye biliyorum, fazlası yok.

Oyunda Biz Ne Zaman Kullanmaya Başlayabiliriz ?
    Yukarıda gördüğünüz Korrina isimli GYM liderini yenerek Mega Ring'i elde edebilirsiniz.

Peki Bu Mega Stone'lar nedir ? Nerden alınır ?

Bazıları satılıyor, mesela Charizard, Blastoise ve Venusaur için olanlar, ama hem pahalı (500,00) hem de sadece 1'ini alabiliyorsunuz.Başlangıç olarak seçtiğiniz pokemona göre değişiyor.Onun dışında dünyada pokeball olarak bulunmuyorlar, böyle parlıyorlar sadece bazı belli yerlerde alıyorsunuz.
    Şöyle ki;
    Mesela Gyarados'un mega stone'u Gyaradosite şelalenin hemen orda bulunuyor ve mavi mavi parlıyor, sadece almanız yeterli.

Eğer diyorsanız bu mega stone'ların ve keystone'ların şekli şemali nasıldır; şöyledir.

(Soldaki Charizard X mega stone, sağdaki keystone)

Her megastone isim olarak pokemonla aynıdır, tek bir fark var o da megastone'un sonuna ''ite'' gelir.Ama Dragonite değil Charizardite X, Blazikenite, Tyranitarite gibi.

Megastone'lar şu an için 28 efsanevi olmayan, 2 de efsane olan pokemona geldi(Latios ve Latias, ama resimleri daha ortada yok) var oyunda, daha konulmamışlar da var onlara da değinicem.

Ee ne işe yarar bunlar ?

Mega evrim sadece savaşta yapılabilir yani savaş bittikten sonra pokemon normal haline geri döner(Ama digimon gibi WarGreymon'dan Agumon'a dönmez )

Pokemon'un türü değişebilir, değişmeyedebilir.Hatta bi türünü kaybedebilir

Örnek olarak,
    Charizard mega evrim yokken Fire-Flying
    Charizard X Fire-Dragon
    Charizard Y Fire-Flying

Pinsir mega evrim yokken Bug
    Mega Pinsir Bug-Flying

Aggron mega evrim yokken Steel-Rock
    Mega Aggron Steel

Ayrıca mega evrim geçiren pokemon 100 base stat puanı kazanır(Sadece Alakazam 90 puan kazanır(fazla op olur diye düşündüler herhalde), ve bunlar farklı statlara dağıtılır, her pokemonda aynı statlara dağıtılmayabilir zaten genelde hepsine dağıtılıyor ama dağıtılmayan da var(Pinsir HP:55 hep)

Örnek olarak ;

Normal Charizard'ın base stat toplamı 534, ama Charizard X ve Charizard Y'de bu 634 oluyor ve X ve Y'de statlar ayrı ayrı dağıtılmış.(Bana soracak olursanız Charizard X karizma olsun diye, Charizard Y cidden güçlü olsun diye, bana kalsa Y'yi alırdım)

Başka bir değişiklik olarak, mega evrim geçirmiş pokemon bi önceki evriminden farklı bir ability'e sahip olur.Örnek olarak

Fazladan HP'ye sahip olurlar ki bunu söylemeye gerek yok base stat'lar yükselince onlar da yükseliyor zaten.

Son bir bilgi daha vereyim, eğer diyorsanız karşı taraf Embargo yaparsa napıcaz? Embargo etki etmiyor megastone'a efendim rahat rahat Gothitelle'nin karşısına çıkarın Charizard X'inizi.

Arkadaşlar bu benim ilk rehberim, umarım faydalı olmuştur, ikinci mesaja da resimleri abilityleri falan eklemeyi düşünüyorum.Eksik bir şey varsa söyleyin tamamlayabilirim, sorularınız varsa cevaplayabilirim.

• Rezerve....
  • Güzel olmuş hocam eline sağlık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • harika
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.