Trendyol'da ürün yorumlarına baktım (4300 - 5lt); Ürün fotoğrafı eski ama son 1 senede satın alanların koyduğu fotoğraflarda RN17 eklenmiş ACEA C2/C3 haline gelmiş. Ucundan sertifikaları alabilmişler son dönemde diye düşünüyorum :-) |
Megane 1.33 Tce 140HP için yağ? (3. sayfa)

-
-
Şaka değil gerçek...
Şirkette 3 tane dizel otomatik focus vardı 2018 model. Bakımları yetkili serviste yapılıyor. Bir gün filtre dahil 3,7 litre yağ kapasitesi olan araca 5 litre yağ fatura edildiğini fark ettim, gittim servise. Hemen varilden, küçük kutuya bana yağ koyup verdiler. Sonrasında bu motorlarda (1.5 TDCI) yağın özel olduğu, 0w-30 olması gerektiği, başka yağ olursa garanti kapsamı dışında kalacağını söylediler.
Şirkete gelince muhasebeden bir önceki bakım faturalarını talep ettim, bir baktım bir önceki bakımda 5w-30 konulmuş. Gittim tekrar servise bu ne diye sordum, o zaman ellerinde 0w-30 yokmuş da 5w-30 da uygunmuş da.... yalan dolan otosan'a da şikayet ettim, onlar da 5w-30'un uygun olduğunu söyleyip servisi korudular.
her markada böyle bu işler maalesef.
-
Teknik spesifikasyonlarını inceledim hocam; en ufak parlama noktasında dahi fark yok, sanırım 4410u direk rn17 için çıkardılar, 4300 de sonradan rn17 onayı aldı, yeni seri 4300 lerin ön yüzünde rn17 onaylı olduğu yazıyor.
-
İşte hizmet
Teşekkürler hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yeni Top Tec 4300 5W-30 RN17 onayı olması iyi olmuş. Piyasada RN17 onaylı yağ bulması çok zor.
-
Merhabalar.
2. bakımıda sarıyer mais renault ta yaptırdım. Faturada rn 720 5w30 yine. Dedim bu yanlış. c3 sertifikalı castrol dedi. Aracı satıyorum gerçi, satmazsam lm alırım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X