Şimdi Ara

Megane 2 hb yoğun benzin kokusu sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
7.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: anyhill

anlayabilrsin hocam, aracın yanına gidip marşa bas, marşa basarken 2-3 kere gaza bas.. sonra araç çalıştı yada çalışmadı, araçtan inip arka koltukların olduğu kısımdan arcın altına bak, dışarı doğru benzin attıysa, yerde benzin varsa hortum çürümüş, kesilmiştir. Yada pompada kaçak vardır. net belli olur.
    Denedim hocam bahsettiğiniz şekilde bir kaçak yok aracın altı temiz. Aracın altında kaçak oluyor diye ustaya götürdüm o sorunu halletti ama şimdi de aracın içine benzin kokusu geliyor. Ne işlem yaptı tam olarak bilemiyorum ama gördüğüm kadarıyla arka koltuğu kaldırıp ordaki depo girişi mi artık neyse orda bişeyler yaptı. Gevşemiş olan bişeyler varmış onları sıktığını söyledi. Ardından beni gönderdi, ben tam ordan ayrılırken baktım arkadan çok daha fazla benzin kaçırıyor alt kısmından aracın. Hemen geri ustaya gittiğimde bu araçta çalıştıktan sonra gaza geçtiğinde benzin pompasıni devre dışı bırakan aparat yok onu takacağız dedi, taktı. Bu sefer alttan akıtma olayı bitti tamamen. Hatta akıtma olayı depoyu fulleyince oluyordu, usta bütün işlemleri halledince ben hemen gidip depoyu yeniden fulledim alttan benzin akıtma sorunu kalmadı ama bu sefer de işte aracın içi benzin kokmaya başladı ve 3-4 gündür havalandirmama rağmen gitmediği gibi arka koltuğun altına doğru da koku çok yoğun. Araçta beş dk kalsam üstüm başım benzin kokar o derece.

• cevo_61 kullanıcısına yanıt
    anladım hocam, 2 ihtimal var,

1- usta orayı tamir ederken bir yerlere benzin sürdü ve o benzin kokuyor hala.
    2- orayı tam olarak tamir edememiş ve sızdırma var. veyahut araç fazla benzin çekiyor depodan.
  • quote:

anladım hocam, 2 ihtimal var,

1- usta orayı tamir ederken bir yerlere benzin sürdü ve o benzin kokuyor hala.
    2- orayı tam olarak tamir edememiş ve sızdırma var. veyahut araç fazla benzin çekiyor depodan.
    Peki bu sorun için aynı ustaya mi götürmemi tavsiye edersiniz, farklı ustaya mi yoksa direkt reno servisine mi?
    ben olsam sanayide gezerdim biraz, başımdan geçeni anlatırdım, karşımdaki ustada bilgi ve tecrübe görürsem ona yaptırırdım, hiçbirinden olumlu bir ışık alamazsam ilk ustama geri götürürdüm, bu biraz da tercih meselesi. REno servisi gideceğim son yer olurdu ama...
  • anyhill kullanıcısına yanıt
    Hocam araçta gazdayken tekleme sorunu vardı benzinde sorunsuzdu birçok ustaya, oto elektrikciye götürdüm. Kimisi buji dedi kimisi bobin dedi ama bobin diyen azdı. Birkaç usta da araç gazda tekliyor benzinde teklemiyorsa bobinlerden olamaz dedi. Sonuçta Bobinleri değiştirdim sorun ortadan kalktı yani usta milletinin hepsi farklı konuşuyor bi tane düzgün ustam var o da arabayı bu hale sokan kişi zaten. O yüzden servise mi gideyim diye sordum serviste öpeceklerini ben de biliyorum ama en azından kesin sorunu onlar kolay bulurlar hem yaptırmadan önce maliyetini sorar işime gelirse yaptıririm gelmezse yine sanayiye giderim diye düşündüm
    Serviste sorunu bulmazlar, siz olayı anlatınca direkt benzim pompasını değişelim derler, parça ve işçilik toplamda 2000 TL alırlar tahmini. Sorun çözülür muhtemelen. Ancak acaba sorun neymiş kafa yoracaklarını hiç sanmam.
  • quote:

Serviste sorunu bulmazlar, siz olayı anlatınca direkt benzim pompasını değişelim derler, parça ve işçilik toplamda 2000 TL alırlar tahmini. Sorun çözülür muhtemelen. Ancak acaba sorun neymiş kafa yoracaklarını hiç sanmam.
    E öyle derlerse ben de enayi değilim çıkar giderim hocam :) önce aracı bu hale kadar getiren ustaya yarın bi götüreyim belki o düzeltir olmazsa başka çareler arayacağız teşekkür ederim.
    inşallah yarın çözülür sorununuz.
  • quote:

inşallah yarın çözülür sorununuz.
    Durum bu

Benzin buhar yapmış etrafa sıçramis resmen

Megane 2 hb yoğun benzin kokusu sorunu

Anladım, yani herhangi bir sorun yok, sadece daha önceki yapılan işlemler sonucu etrafa saçılan benzin kokmaya devam ediyor yani
  • quote:

Anladım, yani herhangi bir sorun yok, sadece daha önceki yapılan işlemler sonucu etrafa saçılan benzin kokmaya devam ediyor yani
    Aslında tam olarak öyle değil gibi. 4 gün önce yapılan işlemden benzin kokusu kalması mümkün değil dedi usta da. Mutlaka kaçak var dedi. Hortumları ve ordaki plastik siyah conta gibi şeyi yeniden söküp sıkıca sıktı. Bu şekilde biraz kullan koku yine geçmezse depoyu samandırayi filan komple söküp bakacağız mecburen deyip beni yine gönderdi.
  • Benzinde giderken gaz pedalına abandikca içeriyi yoğun benzin kokusu sarıyor. Değişen bir şey olmadı.
    muhakkak kaçak var o halde... bende de Megane 2 HB vardı, sanayide epey süre geçirmiştti sağ olsun
  • quote:

muhakkak kaçak var o halde... bende de Megane 2 HB vardı, sanayide epey süre geçirmiştti sağ olsun
    Reno servisine götürdüm durumu anlattım. Kendileri bakarsa 300 tl arıza tespit ücreti, işçilik ve parça ücreti de dahil olmak üzere tuzlu bir ödeme çıkaracaklarını, anlattıklarimdan yola çıkılınca sorunun basit çözülecek bir şey olduğunu, en iyisi eski ustama götürüp yaptırmam gerektiğini söylediler. Servisteki ustaya göre büyük ihtimalle arka koltuğun altındaki depo girişinin contası değişecek. Sorun başka bişeyse de komple sökülüp depo indirilmeden anlaşılmazmış. Sonuçta servisten çıkıp ustama götürdüm aracı bıraktım yarın gidip alacağım bakalım ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevo_61 -- 13 Nisan 2020; 17:33:26 >

valla hocam epey yorucu oldu sizin için, bakalım sonu nasıl bitecek bu işin?
  • quote:

valla hocam epey yorucu oldu sizin için, bakalım sonu nasıl bitecek bu işin?
    Valla megane 2 hb ithal araç, sedanlar gibi sorun çıkarmaz dedik ama aldığımdan beri sanayiden çıkamadım.
  • Arkadaşlar hortumlar kablolar vs kontrol edildi her ihtimale karşı deponun ordaki conta değiştirildi ama araçtaki benzin kokusu problemi azalmasına rağmen tamamen yok olmadı hâlâ mevcut. Depo yarının biraz üzerinde ve aracı biraz kullanınca arka koltuğun altındaki depo girişinin olduğu yeri açtığım zaman buhar yapmış şekilde benzin direkt göze çarpıyor fotolarda dikkatli bakarsanız su buharı gibi conta kenarlarında benzin var. Usta diyor ki benzin deposu değişmesi lazım başka yapılacak bir şey yok.

Megane 2 hb yoğun benzin kokusu sorunu
    Megane 2 hb yoğun benzin kokusu sorunu Megane 2 hb yoğun benzin kokusu sorunu

Araç kaç modeldi kardeş?

• sizinki farklı bir sorun gibi görünüyor ama kendi başıma geleni yazayım bunuda bir düşünün.2 sene önce özellikle ilk çalıştırmada yoğun olmak üzere benim aracın içindende yanık dizel kokusu geliyordu.Servise götürdüm ve egzozdan çıkan gazı tekrar motora veren ince bir boruda çatlak oluşmuş ve oradan çıkan o gazın kokusu havalandırma yoluyla kabine geliyormuş.O metal boruyu değişince koku kesildi.

• copendoz C kullanıcısına yanıt
    Bu aracım 2005 modeldi onu çoktan sattım üstüne üçüncü aracımi aldım. O sorunu bi şekilde çözmüştüm ama nasıl hatırlamıyorum. Yine ara ara koku gelirdi benzin deposunu yarının altında kullanırdım hep o zaman koku gelmezdi. Megane 2 kadar sorunlu araba ömrümde görmedim duymadım satın kurtulun benden demesi bi yerini yaptırsan başka yerinden arıza veriyor iki tane Megane 2 kullandım sanayide çok dostum arkadaşım oldu sayesinde
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.