Şimdi Ara

MEGANE 2 ( Yokuşta çekmeme sorunu)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
25.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar araba yokuşta çekmiyor dibine kadar bassan 20 30 en fazla bu neden kaynaklanıyor olabilir başka yaşayan varmı aramızda?

2. sorumda bugün arabayı çalıştırıp bir kaç dakika beklettim sonra tiz titrek bi ses geldi kesilmedide babam bujisini değiştirmiş yokuşta çıkmıyor diye tabi çıkmasıyla bundan kaynaklanmışta olabilirmi.

• araçta titreme var mı?bunlar elektronik araçlar servise götürüp bilgisayara bağlatın sorunu ortaya çıkar
  • Hayır titreme yok ama sanayide yokuş çıkmıyo diye buji değiştirmişler işe yaramadı şimdi bunu söyleyeceğim inşallah doğrusunu yaparlar
  • aracınız 85 bg ıse normal 1200 kılo arac 11o bg ise bilmıyorum sorun nerede
  • Acaba bobinlerle ilgili bi sorun olabilir mi?

Bobin arızası megane 2 lerde sıkça duyulan bir arızaydı ve araçda gitmeme gibi sorunlar çıkarıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cozep

aracınız 85 bg ıse normal 1200 kılo arac 11o bg ise bilmıyorum sorun nerede

Buji diyor demek dizel değil,benzinli 98 ve 115 hp.
    Bu arada aracın normal gidişinde sorun var mı,hızlanmasında falan?
    Bayır çıkmıyor diye bişey olamaz,patinaja sarar yinede 2000 deviri geçer
  • omerf bobinlerede bir baktırayım o zaman sağol.

quote:

Orijinalden alıntı: emirtetik

quote:

Orijinalden alıntı: cozep

aracınız 85 bg ıse normal 1200 kılo arac 11o bg ise bilmıyorum sorun nerede

Buji diyor demek dizel değil,benzinli 98 ve 115 hp.
    Bu arada aracın normal gidişinde sorun var mı,hızlanmasında falan?
    Bayır çıkmıyor diye bişey olamaz,patinaja sarar yinede 2000 deviri geçer

evet 115 hp normal gidişte bir sorun yok ama uzun yoldaki sollamalarda biraz geç hızlanıyor tabi rampadaki gibi değil yinede.
  • katalizör tıkanmış olabilir birde egzozcuya gösterin aracı
  • 1.5d megane kullandım rezalet bi araç.. bayırda çekmio 80hp tabi. araba kalkarsa şükret bence
  • 85 hp kullanan tanıdıklarım memnun degıller
  • benzinliyse bobinlerden olabilir ayrıca bobin bozuksa ralantide motor titreyerek çalışır
  • sadece yokusta oluyorsa debriyaj balatası da bitmeye yakın olabilir cok yukardan kavrıyorsa
  • chevymel1,Debriyaj yok otomatik vites

tema1,bu bobinlere kesinlike baktıracağım yarın dediğin doğru olabilir peki bunun maliyeti ne kadardır biliyormusun?
  • on gün önce valeo marka bobini 80 liraya taktırdım sagemler 20-30 lira daha ucuz aslında ben beru yada denso bobin taktıracaktım ama o an için bulamadım
  • bende 2.5 sene önce değiştirmiştim valeo bordo başlıklı olanla şu ana kadar sorun çıkmadı bundan sonra da inşallah çıkmaz ama herkes beru öneriyor bence beru alın ama ben bobinden olduğunu sanmıyorum bozulduğu zaman titreme oluyor ya debriyaj balatasından ya da katalizör tıkanmış olabilir
  • t
  • arkadaşlar benimde bi sorum olacak. bende renault 21 concerde var 2.0L 135 hp lpgli araç. arabmdan çok memnundum fakat yaklaşık 7-8 aydır araba 1.3 1.4 arabalrın 2. vitesle çıktığı yokuşları şimdi 1. viteste 3000 devirle zar zor çıkıyor kataltzor tıkanmış dediler egzozu değiştim gene fazla fark yok benzinde denedim gene bi işe yaramadı yokuşlarda el freni çekip kaldırmadığım sürece çok geri kaçıyor gazı yemiyor gaz pedalına bastıktan 5-10 saniye sonra devir 3000 - 4000 oluyor eski haliyle 5 te rahatça tırmandığı yokuşları şimdi 1 le çıkamıyor sizce sorun ne olabilir 1 sene önce motoru yaptırmıştım komple ondan sonra bu sorun ortaya çıktı motor yatağıyla ilgili felan bi sorun olabilrmi ? teşşekür edrm şimdiden .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.