Şimdi Ara

Megane 3 1.5 DCI - 15.ooo Km'lik hava filtresi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
1
Favori
2.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: CarBuyer

quote:

Orijinalden alıntı: Self Control

quote:

Orijinalden alıntı: Fascism

quote:

dCi motorun 20k bakım aralığı banada saçma geliyor.Son bakımda yağ zift gibi çıktı.Bundan sonra 10k da bir.

Dizelde 1000 km de degistir yagi gene zift gibi çikar.

Hava filtresi 5 bin km 6 ay

Mazot 30 bin 2 yil

Yag 15 bin 1 yil ideal

Ziftten kastım rengi değildi anlatamamışım.
    Vizkozitesiydi.

Tamam kardeş sen 5 binde bir periyodik bakıma sok aracını.

Bu kadar abartmaya gerek yok 15 bin kilometre idealdir araçlar için.

Kardeşim ben sana bizzat 20K kullandığım aracımdan çıkan yağı söylüyorum ve bence 20K günümüz şartlarında binek otomobil motorları için biraz fazla.

Yağın vizkozitesi içten yanmalı motorların sağlıklı çalışması ve ömürleri için çok çok önemli bir etkendir.

ne 5K ne 20K 10-15 bin km aralığında bence değişmeli.

• Motor-Makine ne bilsin senin yaptığın km'yi? Burada saat esastır. Adamlar hesabı ortalama 50km/saat gibi iyimser bir ortalama ile yaptı diyelim; 20,000 km/50 = 400 saat sonra bakım yaptır demiş. Sen İstanbul trafiğinde 20km/saat hızla gidiyorsan 20x400=8000 km sonra filtre ve yağın gözden geçirilmesi gerekir diye düşünüyorum.
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt
    Enjektör dediğin parfüm şişesinin ucundaki delikten cikan parfüm gibi yakiti yanma odasina atan malzeme. Mikron kalinliktaki deliklerden yakiti püskürtüyor. Deliklerin tıkandığini düşün bakalim bi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mfeker89

Enjektör dediğin parfüm şişesinin ucundaki delikten cikan parfüm gibi yakiti yanma odasina atan malzeme. Mikron kalinliktaki deliklerden yakiti püskürtüyor. Deliklerin tıkandığini düşün bakalim bi?

Alakasız, mazot filitresini 10bin kmde bir değiştirin deseniz anlarım.

• Yağ filtresi ve işçilik yetkili serviste. Geri kalan filtreleri sanayi de 7 8 binde bir değiştirmek en iyisi.

• Motor üstadı bir arkadaş kendisi aynı zamanda motor yenileme de yapmakta. Kendisinin bana söylediğine göre, yaptığı motorların çoğunun hava filtresini uygun periyodlarda değiştirmemekten motora toz çekmesinden ötürü motor yediğini, memlektin toz durumunun avrupadan çok daha fazla olmasından ötürü bakım arasında da filtrenin değiştirilmesinin uygun olacağını söylemişti. Yani bakım 15 binde ise 7-8 binde bir filtre değiştir demişti. Zaten filtre 20-30 tl civarında birşey.

• metinTasci M kullanıcısına yanıt
    Bak dostum kayinpederim motor rektefiyecisi. 40 senelik usta ve esnaf. Adamin ağzından cikan kelimeleri aynen yazıyorum. " Motor 1 çay kaşığı mazotu yakmak için 6-7 m3 hava çeker. O yüzdendir ki hava filtresi motor acisindan hayati önem taşır" der. Her zaman.

• quote:

dCi motorun 20k bakım aralığı banada saçma geliyor.Son bakımda yağ zift gibi çıktı.Bundan sonra 10k da bir.

Dizel araca yagi yeni koy bir kez calistir motoru ve yagi geri bosalt yine zift gibi cikar.

Dizel motor yagı= deterjandır

• quote:

Orijinalden alıntı: mfeker89

Bak dostum kayinpederim motor rektefiyecisi. 40 senelik usta ve esnaf. Adamin ağzından cikan kelimeleri aynen yazıyorum. " Motor 1 çay kaşığı mazotu yakmak için 6-7 m3 hava çeker. O yüzdendir ki hava filtresi motor acisindan hayati önem taşır" der. Her zaman.

Tamamda mazotu püskürten enjektörle ne alakası var hava filitresinin, hadi yağı kirletiyo deseniz anlarım da enjektöre ne oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 22 Eylül 2017; 17:44:18 >
  • Tmm kardeş senin eşeğin kancık

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.