Şimdi Ara

MEGANE II İÇ KAPI KOLU SOYULANLAR KULÜBÜ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
413
Cevap
6
Favori
139.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence kulanıcı kaynaklı bişey zaten öyle olsada olmasada garantiden deüiştirirler
  • Arkadaşım kullanıcı kaynaklı demişssin sen hiç daha önce kapı kolları 1o bin km soyulan arac gördünmüü ben gördüm şahsen.sunu duşun bakalım kapı kolları ne işe yarar kapıyı cekmeye dimi başka bişe yapmazsın o kapıkollarını ee 2004 2005 2007 model arabanın nasıl soyulur kapı kolu nasıl kullanırsan kullan soyulma olmaz anca cızılır. bizim arabanın zayıf yanlarından biri senın anlıycan .. o garantide bitr unutma :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kameraman1 -- 24 Şubat 2008; 21:33:05 >
  • MEGANE II topiğinde soyulan kapı kollarının tamamen soyulmasını yani üzerindeki o kaplamanın tamamen çıkarılmasını anlatmıştım. bunlar da tamamen soyularak siyah hale getirilen kapı kollarım. soyma işlemi 1 saatimi aldı ama eskisine göre çok daha iyi oldu

MEGANE II İÇ KAPI KOLU SOYULANLAR KULÜBÜ

• quote:

Orjinalden alıntı: proteach_drc

MEGANE II topiğinde soyulan kapı kollarının tamamen soyulmasını yani üzerindeki o kaplamanın tamamen çıkarılmasını anlatmıştım. bunlar da tamamen soyularak siyah hale getirilen kapı kollarım. soyma işlemi 1 saatimi aldı ama eskisine göre çok daha iyi oldu

SÜPER OLMUŞŞŞŞŞ

• nasıl sökülüyor kapı kolları anlatabilirmisiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: hayrican

nasıl sökülüyor kapı kolları anlatabilirmisiniz

MEGANE II topiğinin 38. sayfasında anlatmıştım.sökme işlemi aşağıdaki gibi.çıkan parçaları kaynar suda bekletip patates gibi soyuyorsunuz. sayfa 38 i okursanız tüm bilgileri bulabilirsiniz..

lk önce kapının iç döşemesindeki eşya saklama gözünün içinde sağ ve sol tarafta bulunan 2 adet sekmanı düz tornavida ile çıkartın.bu parçalar vidalı değil. yani yuvalarından yukarı doğru çekince hemen çıkıyor. sonra eşya gözünü yukarı ve öne doğru çekerek yerinden çıkartın. sol kolun üzerindeki elektrikli ayna kumandasını dikkatlice yerinden sökün ve elektrik soketlerini çıkarın. sol kolun üst parçasını tornavida ile tırnaklarından ayırın.böylelikle kolun asıl soyulan kısmı sökülmüş olur. diğer parça ise biraz zahmetli. elektrikli ayna kablosunun altındaki vidayı sökün (bunun için T12 tornavidan olması lazım yani 8 kollu yıldız şeklinde ucu olan) bunu sökünce kolun üst kısmının ayrıldığını göreceksiniz. alt kısmın vidası ise döşemenin iç kısmından vidalanmış. buna ulaşmak için öncelikle kapı açma kolunun vida kapağının üzerinleki korumayı çıkarın ve vidasını sök. sökünce kapı açma kolu öne doğru gelir. arkasındaki kapı açma halatını yerinden çıkarın. böylelikle kapı açma koluda tamamen sökülmüş olacaktır. sonra cam kumanda düğmelerini yukarı doğru zorlayarak yerinden sökün ve elektrik soketini çıkarın.levye benzeri geniş ağızlı bir tornavida ile kapının kumaş döşemesinin en alt kısmından dikkatlice ayırmaya başlayın.Siz zorladıkça tırnaklar "tık" diye yerlerinden çıkacaktır. ama bu işlemi sadece döşemenin alt, sağ ve soluna uygulayın çünkü üst kısımda tırkan yok. bu işlemden sonra döşemeyi yukarı doğru çekin.böylelikle kolun alttaki vidası iç taraftan görünecektir. onu da sökün ve kolları tamamen döşemeden ayırın. bu arada; bu sökeceğiniz parça sadece kumaş olan kısım. yani kapının tüm döşemesi değil. plastik ve hoparlörlerin olduğu kısımla işimiz yok. aynı işlemi sağ kapıya da uygulayın ki bu işlem, döşemesinin üzerinde cam açma düğmeleri olmadığı için daha az zahmetli. sonra soyma işlemini gerçekleştirip kolları aynı yöntemle yerine geri takın.
    ben tüm bunları kendim yaptım. çok zor dağil, kolay da. ikinci bir alternatif ise sökme işlerini bir oto elektrikçiye yaptırın. sanırım bu daha kolay ama maliyetli.uygulamak isteyenlere kolay gelsin..

• Bizimde Scenic'in kapı kolları gidiyor yavaş yavaş çok yumuşak bir malzeme kullanmışlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pulpa

arkadaslar benim aralikta bozulan sinyal kolunada [400ytl}}yarisini onerdi kabul etmedim ve reddettim araciniz servis bakimli olsa hepsini verirdik vsdedi sorunlarin renonunhatasi oldugunu asla kabul etmiyorlar araclari servis bakimli arkadaslar bastirsin ayricabeni renaultun musteri hizmetlerinin calismalari icin faransadanda aradilar{turkce konusan bir fransiz kiz aradi ev numaramdan}onlarada musteri hizmetlerinincalismasindaki aksakliklari ayrintili anlatim umarim faydasi olur herifler tutturabildigine calisiyor bana tup taktirdigim icin aracim garantide oldugu halde arizali frennkalipirlerime degisimyapamayiz demislerdi{cifti 1000ytl} lpgnin borusu tekeri dolaniptami geciyor ne ilgisi var diyesert cikinca kuzu kuzu degistirdiler ama sunuda belirteyim diger markalara gore renault sorunlara daha olumlu yaklasiyor musteri hizmetleri mutlaka size geri donup bilgiveriyor ve cozum secenekleri sunuyor

pulpa sen nasıl ikna edebiliyorsun anlamıyorum benim araç lpgli değil hem de sürekli servis bakımlı ama hiç paylaşım vermiyor acaba senin aracın trafiğe çıkış tarihi ne zaman?

• şu kapı kollarıda herkesin başına bela.kronik sorun adamlara gösteriyorum aval aval bakıyor serviste soyucam bende ne yapayım
  • quote:

Orjinalden alıntı: eldorado06

şu kapı kollarıda herkesin başına bela.kronik sorun adamlara gösteriyorum aval aval bakıyor serviste soyucam bende ne yapayım

iyi fikir :)))
  • Bende 2003 model ilk çıkanlardan bi tane dizel megane alacaktım araba çok temizdi 46000 de original km.diyordu ancak kapı kolları o kadar çok soyulmuştu ki adama inanmadım ve arabayı almaktan vazgeçtim sizin arabalarda da böyle bir sorun olduğunu bilseydim belki de alırdım arabayı.
  • Aynı sorundan muzdaribim.Arac 2004 model dCi Sedan kapı kolarının neredeyse tamamı soyuldu.Çok çirkin bir görüntü oluşturuyor...
  • Arkadaşlar kapı kolları, ön konsol (amcamın 2007 model Megane.ında soyuldu mesela) soyulmalarında size bir alternatif sunayım.

Daha önce de forumda paylaşıldı. "desensan" diye bir firma var İstanbul.da. Plastik malzeme üzerine baskı yapıyorlar. İnternette bu şekilde aratırsanız sayfalarına ulaşır ve örnekleri görürsünüz. Ahşap desenden alimünyum desene kadar birçok seçenekleri mevcut. Çirkin görüntüden hoşlanmayanlar, farklı bir tarz isteyenler için uygun.

Bu arada benim önceki aracım Megane.dı ama hiç böyle bir problemle karşılaşmadım doğrusu. Şans diyeceğim artık.
  • Merhabalar arkadaşlar...

İstanbul'da bir yetkili bayii de serviste çalıştım bir süredir. Bu topiği tesadüfen buldum. Bu kapı içi kolları soyulması garanti kapsamında değişiminin mümkün olduğunu bildirmek için ölü topiği hortlatıyorum
  • çoğumuzun garantisi kalmadı
  • Evet garantimiz kalmadı kollarda elde patladı o zaman.
  • benimkide soyulmuştu,yazın garantiden değiştirmiştim yine soyuldu garanti temmuzda bitiyor bitmesine bir ay kala filan tekrar yaptırcam
  • 2004 model megan2 aracım var 65 bin kmde son derece temiz ve bakımlı araba ama araçtan zerre kadar memnun degilim aracı sıfır olarak almıştım kapı kolları içli dışlı soyuluyor megan yazıları düşüyor içeriye sesi aşırı alıyor taşlı yollarda gögüs zangır zangır sallanıyor en ufak çukura girmede direksiyonu aşırı sarsıyor kesinlikle bu aracı alacak arkadaşlara tafsiyem ya alman arabası yada japon arabası alın asla ama asla renault almayın 2 kuruş pahalı olsun ama kalite olsun megan sadece görüntü başka numarsı yok buna aldan mayın
  • ben önceden de yazdığım gibi 0 km almıştım megane II aracımı 115.000 km kullandım ve sattım en ufak bir soyulma olmadı acaba nedeni nedir benimki full modeliydi acaba yurt dışına gönderilen export partiden miydi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmreGLC -- 12 Ekim 2009; 12:31:16 >
  • ne kadar megane bindiysem hepsinde soyulmuş gördüm.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.