Şimdi Ara

megane sport tourer dci 85 bg mi honda civic otomatik premium mu?Ya da başka öneri... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaş benim tavsiyem yeni magane sport tourer olur. kısmetse bende almayı düşünüyorum. harika bir araç olmuş bu. yerli meganla uzaktan yakından ilgisi yok.
    Tasarım müthiş. arkadan jip gibi duruyor. arazide bile gider dersem abartmış olmam sanırım. donanım olarak full donanımlısını ve 105 hp olanını tavsiye ederim . sonra bana dua edersin. rengide blut gri olsun.

Ayrıca ben bu araç için konu başlığı açmıştım. incele istersen SW ler çarpışıyor diye bulursun. görüşlerinizi beklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevzu -- 31 Ekim 2009; 15:21:58 >
  • Megane SW güzel olmuş. Tip olarak başarılı bir model. Hem Civicten daha güncel hem daha ekonomik. Donanım listeside bi-xenon far olsun eller serbest renault kartı olsun navigasyon olsun Civic ten kabarık.

Ben sw megane alırdım
  • benekes Hondamdan genel anlamda memnunum.ama alman arabaları gibi kalite hissi uyandırmıyor bende.Artı olarak bende vectra c vardı.işçilik ve kalite olarak kat kat üstündü bana göre.Gariptir şehir içi ondan aldığım sürüş zevkini civic te alamadım.Ama civic inde üstünlükleri yok değil.Özellikle tasarım olarak.Ben eğer performansı Ve yakın zamanda kasa değiştireceğini çok önemsemiyorsan passat ı ciddi olarak düşünmeni tavsiye ederim.Megane sport tourer ise tasarım olarak çok iyi.Bayıldım diyebilirim. Ama içine girdiğimde işcilik kalite olarak maalesef alman arabalarının yanından dahi geçemez.
  • Bu arada aracım (Civic) 3150 km de.Ve yakıt olarak gerçekten çok yakıyor.bunuda özellikle belirteyim.
  • Teşekkür ederim rosea. Ve uskudarlı; açtığınız konuya hemen şimdi bakacağım. Diğer arkadaşlara da fikirleri için teşekkür ederim. Fiyat açısından 3-5 bin farketmez artık alacağım zaman, o çok önemli değil ama fikirleriniz gerçekten değerli. Hepsini okuyor ve araştırıyorum. Tekrar tekrar teşekkür ederim.

Alman otomobillerini kimileri ,çoğu insan, çok beğeniyor ve hatta ben de beğeniyorum. Hemen hepsi de sağlam deniyor, duruyor. Fakat kimileri belki özellikle Opel için servisten tamirciden çıkmazsın diyor. Bu ve benzeri yorumlar da okudum. Şu da var zaten yollarda çok Alman otomobili var ve dolayısıyla onların bozulup tamire gitmeleri ve sayıca olumsuz anlamda üstünlük kurmaları da doğal. Çok kullanılan servise çok gider.

Passat da çok beğendiğim bir model ve o da bana yakışır diye düşünüyorum.

Yanlışım varsa düzeltilsin; en fazla civic kadar yakar herhâlde 1.6 Passat. Öyle değil mi?

• Sırf güzel görünüyor diye -sedan araçları düşünürken- Megane SW'yi de tercihler arasına almak pek mantıklı gelmiyor. Bu konuya dikkat etmek lazım derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: individual

quote:

Orijinalden alıntı: omerf

Civic'in güvenlik açısından bir eksiği yok 4 yıldız almasının sebebi birazda Vsa(esp) sisteminin satılan ülkelerde daha çok opsiyonel olarak sunulmasından kaynaklıydı.

Örneğin civic hb ilk teste girdiğinde 4 yıldız alırken tekrar testi girip 5 yıldız aldı üstelik önden ve yandan çarpışmadaki puanları hatta yaya koruma puanıda aynı olmasına rağmen bunun sebebi Esp'nin standart olarak sunulması oldu.Civic sedan ise esp'nin opsiyonel olması nedeniyle 5 yıldızı ucundan kaçıran bir araç.

Mesela birde şöyle birşey var örneğin polo euroncap'den 5 yıldız almış bir araç fakat orda teste giren araçda yan ve perde hava yastıkları bununla beraber esp sistemide mevcut.Bu testlerde biraz garipliklerde oluyor.

Örneğin Türkiyede satılan polo'larda Sadece ön hava yastıkları var.Mesela burda bir kandırmaca görüyorum.Sonuçta teste giren araç 6 hava yastıklı ve esp'li.Satılan araç ise yalnızca 2 hava yastıklı ama bu aracı Türkiye pazarında euroncap'den 5 yıldızlı diye satıyorlar.Aslında teste giren araçla satılan araç arasında bariz bi güvenlik farkı var.

ncap bildiğim kadarı ile pasif güvenlik ile ilgileniyor.
    yani kaza sonrası güvenlik.

esp nin , vsa nın , vsc nin ya da dsc nin ncap teslerinde yıldız verici rolünün olduğunu sanmıyorum çünkü bu eklentiler aktif güvenlik ile ilgili
    yani kaza öncesi

Hayır kesinlikle esp,vsa gibi benzeri sistemlerde puanlamaya dahil ediliyor hatta esp'si olmayan bir aracın euroncapden 5 yıldız alabilceğini sanmıyorum bile ne kadar güvenli olursa olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: UrbanRacer

quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

quote:

Orijinalden alıntı: UrbanRacer

quote:

Orijinalden alıntı: omerf

Civic'in güvenlik açısından bir eksiği yok 4 yıldız almasının sebebi birazda Vsa(esp) sisteminin satılan ülkelerde daha çok opsiyonel olarak sunulmasından kaynaklıydı.

Örneğin civic hb ilk teste girdiğinde 4 yıldız alırken tekrar testi girip 5 yıldız aldı üstelik önden ve yandan çarpışmadaki puanları hatta yaya koruma puanıda aynı olmasına rağmen bunun sebebi Esp'nin standart olarak sunulması oldu.Civic sedan ise esp'nin opsiyonel olması nedeniyle 5 yıldızı ucundan kaçıran bir araç.

Mesela birde şöyle birşey var örneğin polo euroncap'den 5 yıldız almış bir araç fakat orda teste giren araçda yan ve perde hava yastıkları bununla beraber esp sistemide mevcut.Bu testlerde biraz garipliklerde oluyor.

Örneğin Türkiyede satılan polo'larda Sadece ön hava yastıkları var.Mesela burda bir kandırmaca görüyorum.Sonuçta teste giren araç 6 hava yastıklı ve esp'li.Satılan araç ise yalnızca 2 hava yastıklı ama bu aracı Türkiye pazarında euroncap'den 5 yıldızlı diye satıyorlar.Aslında teste giren araçla satılan araç arasında bariz bi güvenlik farkı var.

VSA ne zamandır ESP oldu ?

Ben S2000 de VSA açık kullandım araç kalkarken abuk şeyler yaptı

ESP ile bir alakasını göremedim açıkçası virajlardada.

Civic otomatik premium alırdım tercihleriniz arasından.

VSA hep ESP'ydi zaten

http://forum.donanimhaber.com/m_23245324/mpage_1/key_//tm.htm#23247634

Ayrıca; imzanızda imlâ hatası var, Roberto Carlos da... diye yazılır, dah anlamına gelen de da ekleri bağlaçtır, ayrı yazılır

imzamı şikayet et.

Konuya girip baktım açıklama göremedim 5 kişiden 4 ü 1 satırlık yazı yazmış birisi banlanmış bir yazı yazanda benim ve 1 satırlıklar dışında yazı yazanda benim zaten.

şikayet etmek yerine yaptığınız hatayı söylüyorum ki belki bundan sonra dilimize daha çok özen gösterirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Sırf güzel görünüyor diye -sedan araçları düşünürken- Megane SW'yi de tercihler arasına almak pek mantıklı gelmiyor. Bu konuya dikkat etmek lazım derim.

SW bence Sedandan daha fonksiyonel. Sedan biz türk milleti bir numaralı tercih yaptık. Avrupada her iki araçtan birinin SW olduğunu hatırlatırım. Ama bizde fonksiyonel olmasının bir önemi olmadığı için genelde sedan tercih ediyoruz... bence ihtiyaçlarımız değil görüntümüzü düşündüğümüzün en açık delili bu farklılık... bazen 4 çocuklu aileler bile hb araç alıyorlar. spor olmak adına... neyse zevk tercikidir diyeceğim ama bence değil bence biliçsizlik daha ağır basıyor bizim kullanıcılarda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevzu -- 3 Kasım 2009; 15:35:25 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.