Şimdi Ara

Mehmet Ali Erbil bu ülkenin kültür seviyesini gösteren parametrelerden biridir. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ne bekliyorsunuz adam işini yapiyor bundan para kazaniyor. Adi üstünde showmen.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tiktokta m4l m4l hareketler yapan insanlar oldukça açıkçası mali bu ülkenin tam da nabzına göre

• Sadece şu yazınıza cevap vereceğim, sonrasını okumadım kusura bakmayın, yaş kaçtı?

Alıntı

metni:
    Yıl 1990 ların henüz başı.Halkımızın henüz konuştuğu dil bile bozulmamış ve seviyeli olduğu zamanlar...

Tarihi gerçekten sadece videolardan hatırlamak acı, doğru düzgün türkçe sadece TRT de konuşulurdu demek istediniz sanırım,

Ülkenin büyük şehirler hariç pirket(yeni nesil için bahsedeyim google görsellerde gördüğünüz değil, sağdan soldan toplanan taşın üzerine çamur ve gübre sıvamadan bahsediyorum) yığını bir ülke olduğunu kimse hatırlamıyor galiba.. Araçlara erişimin çok kısıtlı olduğunu, toplu taşımada seyahatin minnat rica ile yapıldığını -ki sigara dumanı içinde-, yağmurda çamura dönüşen yolları, büyük çoğunluğun hiçbir şeye sahip olmadığından hiçbirşey yapmadığını falan filan.

İnsanlar çabuk unutuyor galiba, zorba insanlar, cahil insanlar, dayak falan filan.. saysay bitmez ki eskiler.

Eskilerin en güzel yanı eski olmasıdır.

Yeni nesili 2000 öncesininde güzel olduğunu anlatma çabaları gibime geldi.

Ferdi tayfurun klibinden alınan bu foto 2000 öncesi TR özeti, ve evet Türkiye buydu, yazdığınız değil.

Mehmet Ali Erbil bu ülkenin kültür seviyesini gösteren parametrelerden biridir.

Not birileri ocu bucu yazmadan yazayım, gerçek bu, bunu belirli çerçeveye kısıtlayıp güzellemiyorum hepsi bu.

Ben büyüklerimin şu sözünü hatırlıyorum, "Keşke pahalı olsaydıda yavaş yavaşta olsa alsaydık, ama yoktu işte."

2000 başlarında yol medeniyettir anlayışı bu ülkenin kaderinin değişmesinde çok rol oynadı, sezarın hakkı sezara. Yalana dolana evirip çevirmeye gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 3 Ağustos 2024; 3:0:23 >

• Acur'un Tv8'de yayınlanan çarkıfelek yarışmasının çakma Malisi Cem Davran hiç fena değil. Maliye göre çok fazla gırgır şamata yok. Mesela kadın yarışmacı çarkı çevirmeyi unutuyor. Cem, kadının bu sıkıntısıyla dalga geçmiyor. Nazikçe uyarıyor.

Güner Ümit'in bence en güzel yarışması futbol topuyla ilgili olanıydı. Tolga Gariboğlu'nun Hugo oyunlarındaki tuşlama sisteminin benzeri bu yarışmada da vardı. 5 tuşuna basınca hareketli yaylı sisteme bağlı olan futbol topunun kaleyi bulması gerekiyordu. Kazanana Dacia Logan veriliyordu hey gidi ...

Güner Ümit'in alevi gafının benzerini Mali de yaptı, mum söndü lafıyla yarışma kaldırıldı.

• özellikle nihat doğan gibi bi varlık hala tv de yer bulabiliyorsa kültür vs. bahsetmek bile yersiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt
    Hadi oradan yalancı.Kendin gibi cahil mi sanıyorsun herkesi.
    Yaşadıkta biliyoruz olum o yılları jenerik senaryoyu nerenden uyduruyorsun ?
    Ülke kutuplaşmış,millet çöpten yemek topluyor,kimsenin kimseye tahammülü kalmamış.Neymiş 90 yıllar daha kötüymüş.Hadi ordan hadi palavracı...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çıplak Vatandaş (1985)

Mehmet Ali Erbil bu ülkenin kültür seviyesini gösteren parametrelerden biridir.

Yıl 1985. Mehmet Ali Erbil bu ülkenin kültür seviyesini gösteren parametrelerden biridir.  

• Ben bu trolü ne has bloklamamışım, hayret. Forumdaki tüm bu kitleyi listeme aldım sanıyordum. Daha doğru dürüst tartışmaşamayan, hemen hakarete başlayan şahıslar, nerde görsem tanırım bu kitleyi.

"Millet çöpten yemek topluyor" hangi itopya orası? Sokağa hiç çıkıyormusun son 10 yıldır falan?

Forumda görüp görebileceğin en realist insanlardan biriyim bu arada , trollerin zırvalıklarına değil, duyduklarımı, gördüklerimi, gözlemleri ile karşılaştıran biriyimdir, her daim bilimsel düşünmeye çalışan(senin anlamadığın şeyler) bir yapım vardır.

70/80lere tanık olamasakta sanki 2000 başlarına tanık olmadık, zırva itopyanda sana mutluluklar. Mehmet Ali Erbil bu ülkenin kültür seviyesini gösteren parametrelerden biridir.  

BBC nin eski zamanlardaki ankaranın 5 tane modern sokağı videosunu izlemiş gelmiş burada ahkam kesiyor. Mehmet Ali Erbil bu ülkenin kültür seviyesini gösteren parametrelerden biridir.  

Helikopter çekimlerindeki virane evlerdeki(yanlış anlaşılmasın, aşağılayıcı bir tavır kast edilmemiştir, halkımızın nice zorluklara rağmen bugünlere geldiği bir gerçektir ve saygıyı hak eder. Yanlış olan,rant için bazıları tarafından gerçeklerin çarpıtılmaya çalışılmasıdır.) yaşayanlarada dikkat etmeni öneririm bir dahaki sefere. Mehmet Ali Erbil bu ülkenin kültür seviyesini gösteren parametrelerden biridir.  

Nede olsa çoh prosun her konuda, belki biraz gözlemde yapabilirsin tabi biraz kendini zorlayabilirsen. Mehmet Ali Erbil bu ülkenin kültür seviyesini gösteren parametrelerden biridir.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 10 Ağustos 2024; 0:33:20 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.