İyi günler Mehmet usta. Focus 3 aracıma uygun fiyatlı olduğundan Prins yerine z.avoli taktırsam ileride sorun çıkartır mı ve daha az mı tasarruf yaparım? Saygılarımla...
sanırırm telden görüştük.. :))
Evet ustam :) İnş. en yakın zamanda görüşmek ümidiyle
quote:
Orijinalden alıntı: neronidas
quote:
Orijinalden alıntı: mehmet_usta
quote:
Orijinalden alıntı: neronidas
İyi günler Mehmet usta. Focus 3 aracıma uygun fiyatlı olduğundan Prins yerine z.avoli taktırsam ileride sorun çıkartır mı ve daha az mı tasarruf yaparım? Saygılarımla...
sanırırm telden görüştük.. :))
Evet ustam :) İnş. en yakın zamanda görüşmek ümidiyle
gelmeden önce ararsanız en azından hazırlıksız yakalanmazyız .. bi çiğer ısmarlarız :))
ustam ben de citroen c4'e lpg dönüşümü yapmak istiyorum..2005 model 1.4 motor..BRC taktırmayı düşünüyorum da 4 tane bayisi varmış diyarbakırda..İnternetten biraz araştırdım da brc my-07 öneriyorlar bu araç için,uyumlu mudur? sorun çıkarır mı?bir de brc'nin hangi bayisine,hangi ustasına götürsem daha iyi olur bilgin varsa ve paylaşırsan sevinirim..saygılar..
quote:
Orijinalden alıntı: atteshman
ustam ben de citroen c4'e lpg dönüşümü yapmak istiyorum..2005 model 1.4 motor..BRC taktırmayı düşünüyorum da 4 tane bayisi varmış diyarbakırda..İnternetten biraz araştırdım da brc my-07 öneriyorlar bu araç için,uyumlu mudur? sorun çıkarır mı?bir de brc'nin hangi bayisine,hangi ustasına götürsem daha iyi olur bilgin varsa ve paylaşırsan sevinirim..saygılar..
inanın brc hakkında pek bir bişlgim yok. kaliteli bir kit olduğunu biliyorum. diyarbakırda teknik lpg brc bayisi değişim otogaz brc bayisi bu ikisi iyidir.. değişim otogaz agötürürseniz daha iyi sonuç alırsınız kanaatindeyim. tabi yinede siz bilirsiniz.
Mehmet Usta selam... Size bir problemimi aktarmak istiyorum.zavoli marka kitim var eylül 2011 de takılmıştı. 45 lt lik simit depo var.Sadece ilk depoyu fullediğim dönem 31 lt aldı.Daha sonrasında hep 28 litre aldı. Acaba bunun ayarı yapılabilir mi? Şamandra mı bozuk? Urfa da taktırmıştım başka bir ilde zavoli yetkili bayii garantiden değişim yapabilir mi? Teşekkür ederim Soner Sertkol
quote:
Orijinalden alıntı: soner76
Mehmet Usta selam... Size bir problemimi aktarmak istiyorum.**** marka kitim var eylül 2011 de takılmıştı. 45 lt lik simit depo var.Sadece ilk depoyu fullediğim dönem 31 lt aldı.Daha sonrasında hep 28 litre aldı. Acaba bunun ayarı yapılabilir mi? Şamandra mı bozuk? Urfa da taktırmıştım başka bir ilde **** yetkili bayii garantiden değişim yapabilir mi? Teşekkür ederim Soner Sertkol
45 lik simit tankın %80 i dolum yapar. ortalama urfa bölgesi çok sıcak olduğundan ötürü 4 litreye yakın eksikte alabilir. dolayısıyla 35 lt ile 38 litre arası bir dolum yapması lazım. eğerki eksik alıyosa şamnra sökülür ve ayarı yapılır. düzelme olmazsa garantiden değişimi gerçekleşir.. farklı bir bayi bile olsa garantiden değişimi yapılır.
Sn. Mehmet Usta; Siz bir Prins bayisi olarak TSİ motorlar için sıvı sistem kit ne zaman çıkacak yada çıktımı. Çünkü başka bir prins bayisi çıktığını ve hemen montaj yapabileceğini söyledi ama forumlardan okuduğuma göre daha çıkmamış. Şimdi ben montaj yapın desem benim aracıma ne takılacak acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: tomeri
Sn. Mehmet Usta; Siz bir Prins bayisi olarak TSİ motorlar için sıvı sistem kit ne zaman çıkacak yada çıktımı. Çünkü başka bir prins bayisi çıktığını ve hemen montaj yapabileceğini söyledi ama forumlardan okuduğuma göre daha çıkmamış. Şimdi ben montaj yapın desem benim aracıma ne takılacak acaba?
şimdi şunu belirtmekte fayda var. 2 tane iş yerimiz var. MEHMET USTA OTOGAZ prins bayisi değil. AYKA OTOGAZ DİYARBAKIR prins yetkili bayisidir.
TSİ ve diğer direk enjeksiyonlu araçlardan sanırım bu sene sadece HYUNDAİ ve KIA nın GDİ motorları için sistem var. TSİ büyük ölçüde bu sene gelmiyecek. tabi bu benim şahsi yorumum. en son görüşmemde şun için sadece GDİ olan araçlara sipariş verilecek ondan sonra diğer araçlara bakılacak deni,ldi. hatta 2. safhada ECOBOOST motorlar daha önde dediler. tabiki ne olur bilemem. ama bence büyük bir gelişme olmazsa bu sene yani 2013 senesinde TSİ araçlara DİRECT LİQUİ MAX sistemi geleceğini sanmıyorum.
quote:
quote:
şimdi şunu belirtmekte fayda var. 2 tane iş yerimiz var. MEHMET USTA OTOGAZ prins bayisi değil. AYKA OTOGAZ DİYARBAKIR prins yetkili bayisidir.
TSİ ve diğer direk enjeksiyonlu araçlardan sanırım bu sene sadece HYUNDAİ ve KIA nın GDİ motorları için sistem var. TSİ büyük ölçüde bu sene gelmiyecek. tabi bu benim şahsi yorumum. en son görüşmemde şun için sadece GDİ olan araçlara sipariş verilecek ondan sonra diğer araçlara bakılacak deni,ldi. hatta 2. safhada ECOBOOST motorlar daha önde dediler. tabiki ne olur bilemem. ama bence büyük bir gelişme olmazsa bu sene yani 2013 senesinde TSİ araçlara DİRECT LİQUİ MAX sistemi geleceğini sanmıyorum.
Hızlı bilgilendirme için çok teşekkür ederim...
quote:
quote:
quote:
Hızlı bilgilendirme için çok teşekkür ederim...
rica ederim. bol tasaruflu sürüşler
quote:
quote:
inanın brc hakkında pek bir bişlgim yok. kaliteli bir kit olduğunu biliyorum. diyarbakırda teknik lpg brc bayisi değişim otogaz brc bayisi bu ikisi iyidir.. değişim otogaz agötürürseniz daha iyi sonuç alırsınız kanaatindeyim. tabi yinede siz bilirsiniz.
eywallah ustam..Atiker de düşünüyordum aslında fiyatı daha uygun diye..opel astra/vectra araçlarına taktıran bi kaç arkadaşım var ve memnunlar atiker'den..acaba citroende de sorunsuz çalışır mı?sizde atiker takılıyor sanırım hiç citroen C4lere taktınız mı,taktıysanız sorun oluyor mu sonrasında?Benimkinin motoru 1.4lt olduğu için lpg'de çekişi çok düşerse sıkıntı olmaz mı??Şu an üniversite okuyorum o yüzden ne kadar ucuza patlarsa o kadar ii olur benim için de...atiker 900-950 tl civarı fiyat aldım,brc ise 400-500 tl daha pahalıya patlayacak sanırım..Bi de ruhsata işleme bedeli dersek brc 2000 tl'yi bulur gibi..Zaten arabayı 18'e almıştık bayağı bi masraflı çıktı araba,şimdiden sigorta vergi derken 600 tl ödedik :'( mümkün olan en ucuz en uygununu taktırmak istiyorum..Şimdiden cevabınız için teşekkür eder saygılarımı sunarım..
quote:
quote:
quote:
eywallah ustam..Atiker de düşünüyordum aslında fiyatı daha uygun diye..opel astra/vectra araçlarına taktıran bi kaç arkadaşım var ve memnunlar atiker'den..acaba citroende de sorunsuz çalışır mı?sizde atiker takılıyor sanırım hiç citroen C4lere taktınız mı,taktıysanız sorun oluyor mu sonrasında?Benimkinin motoru 1.4lt olduğu için lpg'de çekişi çok düşerse sıkıntı olmaz mı??Şu an üniversite okuyorum o yüzden ne kadar ucuza patlarsa o kadar ii olur benim için de...atiker 900-950 tl civarı fiyat aldım,brc ise 400-500 tl daha pahalıya patlayacak sanırım..Bi de ruhsata işleme bedeli dersek brc 2000 tl'yi bulur gibi..Zaten arabayı 18'e almıştık bayağı bi masraflı çıktı araba,şimdiden sigorta vergi derken 600 tl ödedik :'( mümkün olan en ucuz en uygununu taktırmak istiyorum..Şimdiden cevabınız için teşekkür eder saygılarımı sunarım..
açıkcası ben atiker bayisi değilim.. ancak bende atiker in italyan versiyonu diye tabir edilen AEB yazılımlı valtek enjektürlü AKL var. atikerden bir gıdım daha pahalı ancak atikerin bi üstünde. brc dediğiniz için farklı marka önermedim. etik olmazdı caydırmam. ancak bence AKL sizin araç için ideal. tabiki karar sizin. isterseniz buyrun gelin hem çayımızı için hemde daha detaylı görüşelim.
hayırlı olsun mehmet usta
quote:
Orijinalden alıntı: çetinsayotogaz
hayırlı olsun mehmet usta
çok teşşekür ederim ramazan abi
ZAWOLİ den yeni nesil direk enjeksiyonlu araçlar için LİKİT SİSTEMİ.
zawoli likit sistemi ağustosun 2. haftasından sonra türkiyede. montajlar ağustosta başlıyacak.
quote:
zawoli likit sistemi ağustosun 2. haftasından sonra türkiyede. montajlar ağustosta başlıyacak.
Hayırlı olsun Ustam, Peki fiyatı nekadar ve hangi araçlar için montaj olacak?
quote:
quote:
Hayırlı olsun Ustam, Peki fiyatı nekadar ve hangi araçlar için montaj olacak?
çok teşşekür ederim.. farklı markalarında piyasa girmesiyle fiyatların düşeceğini düşünüyorum. ZAWOLİ nin çoktan beri çalışması vardı. işallah fiyatta uygun olur. ancak şuan için konuşulan b,ir fiyat yok. önümüzdeki hafta resimde görülen hyundai x35 türkiyede olacak. muhtelemen önümüzdeki hafta herşey daha netleşir. bakalım araç geldiğinde bende izmire gidip yerinde bilgi edinmeye çalışcam :)
montajlar için ecoboost, gdi, garanti var. bunların test aşaması bile bitmiş. tsi ve tfsi yi hiç sormadım. onlar zaten var diye biliyorum :)
RENAULT SCENİC ZAWOLİ MONTAJI
ZAWOLİ SIVI SİSTEM LPG DÖNÜŞÜM EKİPMANLARI
Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: - "Muhakkak ki, ALLAH Teala Şaban ayının onbeşinci gecesinde dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve Beni Kelb kabilesinin koyunlarının kılları sayısından daha çok günahları veya günah işleyenleri bağışlar"
Bütün islam aleminin mübarek BERAT KANDİLİNİ TEBRİK EDERİM.