Mekanik klavye tamir olur mu?
-
-
Uzun zamandır mekanik klavye kullanıyorum ve switch değişimi yapıyorum. Elimde mavi switch var. İstanbul'daysan yapabilirim. Dışardaysan da yapabilirim de kargoya fazla para vermiş olsun. Kendin switch alıp bi elektronikçiye taktırsan daha mantıklı olur. Özelden numaramı yazdım.
-
Hocam switch değiştirirken dikkat edeceğimiz birşey var mı? Mesela mouse switchi değiştirirken havyayı biraz fazla tutarsanız switchin plastik kısımları gevşeyebiliyor. Bunlarda da benzer bir durum var mı?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Master_SergeantHocam switch değiştirirken dikkat edeceğimiz birşey var mı? Mesela mouse switchi değiştirirken havyayı biraz fazla tutarsanız switchin plastik kısımları gevşeyebiliyor. Bunlarda da benzer bir durum var mı?
Mouse switchi de değiştiriyorum, dediğin şey başıma hiç gelmedi. Havyayı çok sıcak ayarlarsan belki o zaman olabilir. Dikkat edilecek şey daha önceki lehimi tamamen çektikten sonra switchi çıkarmak. Buna dikkat edilmezse çıkartılan switch zarar alabilir.
-
Eyvallah sağolasın cevabın için. El işçiliğim pek iyi değildir, belkide ben beceremiyorum ama birkaç switchi lehimlerken bariz switchin içinin yerinden oynadığını farkettim, zaten o switchlerde kısa sürede bozuldu.
-
Sorun switchlerde değil gibi geliyor bana hocam çünkü her gün farkllı bir tuş tutukluk yapıyor çok garip. Klavyenin içinde kontrolcü varsa onunla alkaalı yada kablosu ile alakalı olabilir gibi geliyor bana.
-
25M gibi tuş basım ömrü veriyorlar mekanik klavyelere.
Nasıl oluyor da bozuluyor, tuşlar basmıyor?
Sıvı temasımı, darbe ya da düşürme mi acaba?
-
quote:
Orijinalden alıntı: KillForYou!25M gibi tuş basım ömrü veriyorlar mekanik klavyelere.
Nasıl oluyor da bozuluyor, tuşlar basmıyor?
Sıvı temasımı, darbe ya da düşürme mi acaba?
Mekanik klavyelerdeki switchlerin yaptığı iş, iki iletken sac parçasının birbirine temasını sağlamak aslında. "Klikli" (ing. clicky) switchlerde iç mekanizma diğer tiplere göre biraz karmaşık ve zamanla basılı tutmama, çift tıklama gibi sorunlar yaşanıyor. Dediğin şeyler olmasa bile zamanla switchlerde aksamalar başlıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X