Şimdi Ara

Mekanik Oyuncu Klavyesi Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, 600 TL gibi bir bütçem var ortalama, inerim de çıkarım da tabi ürünü beğendiysem.

Beklentilerim:
    Ses açma kısma ve diğer multimedya tuşlarının fonksiyon tuşlarından ayrı olarak bulunması.
    Seslerini sevsem de, odamda bulunan birinin rahatsız olabileceği boyutta sesli bir switch yapısı kullanamam ne yazık ki.
    Makro kullanır mıyım, ne derece kullanabilirim bilmiyorum, ama bi deneyeyim diyorum.
    Cafcafı sevmediğimi iddia etsem de, ledli klavyeler gerçekten çekici gözüküyor. Tamamen özelleştirilebilir ledler hoş olabilir.
    Özelleştirilebilir yapıları çok severim, Wasd'nin keycapsleri uygun olursa klavyeye hoş olur, güzel olur.

Oynadığım oyunlar:
    DotA 2
    Skyrim
    Ama fps de severim strateji de. Ayrıca programlama yaptığımdan, yazarken de ne yormayacak ne hata ile basılacak seviyede bi sertliği olsa iyi olur.

Şu an seçeneklerimde bulunan modeller:
    Das Keyboard 4 Ultimate
    Loghitech Orion Spark
    Aslında SteelSeries'e ayrı bi bağım var, ama bu tarz mekanik bi klavyesi yok sanırım.

Önerilerinizi merakla bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• RAZER BLACKWIDOW serisine göz at. Klavyede çok iyiler.
  • Logitech G810 geliyo onu bekle F tuşlarına makro atanabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nobel Adayı -- 10 Şubat 2016; 16:38:55 >
  • Dostum ilk beklentim,
    Ses açma kısma ve diğer multimedya tuşlarının fonksiyon tuşlarından ayrı olarak bulunması ve bildiğim kadarıyla, Razer MX switchlerini değil, Çin üretimi switch kullanıyormuş. Cherry'dense bunu almak mantıklı mı?

Hem sesi, hem switch yapısı, hem multimedya tuşlarının olmaması sebebiyle BlackWidow chroma düşünmüyorum. Nedendir bilinmez Razor'a karşı bir antipatim var birde.

Yanıtınız için teşekkürler ancak ben almayayım. :) Corsair K95 RGB'de tercihlerime uyuyor ancak o fiyat için beklemem gerek. Değer mi bilemiyorum.

G810'da dediğiniz gibi F tuşlarına makro atanıyor ise çok mantıklı aslında, kullanıp kullanmayacağımı bilmediğim makro tuşları boşuna kalabalık yapmaz. :) ama bende o sabır var mı bilemiyorum. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o sabır derken? en geç nisana çıkmış olur eğer çıkışını beklemekten bahsediyorsanız.
  • eicecek E kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Corsair Gaming ürünleri Türkiye'ye gelmiş durumda. Ürünlerin satışına bir kaç gün içerisinde başlanacaktır.

Ürünlerin satışa sunulup sunulmadığını aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz.

http://www.gameekstra.com/Corsair,LA_487-3.html#labels=487-3

Ürünler ile ilgili sormak istediğiniz her hangi bir soru varsa çekinmeden sorabilirsiniz.
  • Aynen abi, kastım çıkış zamanıydı, ben bi kızı beklemem 2 ay, klavyeyi nasıl bekleyeyim.

Corsair iyi güzel de, dediğim kriterde bi K95 var, onun da maşallahı var. :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    F/P Mekanik Klavye Önerisi
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Corsair G70 2016'da makro var mıydı?

Maşallahı var derken? :)

K70 Klavyede macro tuşlarını istediğiniz her hangi bir tuşa atayabiliyorsunuz. Ayrı bir macro tuşu yok, zaten K95 ile K70 arasındaki tek fark harici macro tuşları, onun haricinde bütün özellikleri birebir aynı.
  • tech guru kullanıcısına yanıt
    Türkiyeden almaktansa amazondan almak daha makul gibi güncel dolar kurumuz ile :)

Tek problem corsair cherry mx lerin farklı yapıları için klavyelerden farklı miktarda ücretler istemiyorken cherry mx red özel olarak amazonda 320 küsürlü dolarlara fırlamış durumda , corsair sitesinden direk bize satış yapsa çok güzel olurdu..

Avuç içi ve özel aliminyumu nedeni ile k95 sesli cherry :) red , rgb aydınlatmalı düşündüm ama , türkiyeden bukadar para verip almam amazon durumuda ortada..

Normalde logitech hayranıyım ama bu ürünlerle corsair beni Çevre bileşenlerindede saracak gibi gözüküyor.. :)

Tek düşüncem Omron switch vs Cherry mx şuanda logitech %25 daha hızlı oldugunu idda ediyor..
  • Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    Aslında Türkiye'de satılan diğer markaların ürünlerine bakıp fiyatlarını karşılaştırdığınızda fiyatlar normal, liste fiyatı 750 TL civarı olan tamamen plastik, cherry MX tuş kullanmayan, macro tuşları daha az, roll over key olarak Corsair gibi klavyenin tamamı sorunsuz olmayan bir ürün almaktansa fazladan 120 TL verip üzerinde alüminyum kaplaması olan, 18 macro tuşlu, Cherry MX red kullanan, 32 bit ARM işlemcili, RGB için Panasonic display controller kullanan, 122 tuşunda birden USB üzerinden roll over garantisi veren bir klavye alınabiliyor.

Cherry MXlerin yerine başka switchler kullanılmaya çalışılmasının 2 nedeni var. İlki maliyetlerinin yüksek oluşu, ikincisi de bu tuşları temin etmenin zorluğu. Üretilen bütün switchler Cherry'nin kendi ürünleri ve Corsair'e ancak yetiyor.

NOT: Corsair'in Cherry ile birlikte ortak ürün geliştirdiğini de unutmayalım. Yeni çıkan ürünlerde Corsair'in exculsive olmasının en büyük nedeni bu. Cherry MX RGB silent serisi buna en büyük örnek.

Çevre birimi konusunda teknik özelliklerdeki farklara dikkat çektikten sonra fazla zorlama gibi algılanabilecek yönlendirme yapmayı sevmem. Sonuçta çevre birimi kişisel tercih, ergonomi, kullanım şekli ve bütçeye bağlı olarak tercih edilir.

• tech guru kullanıcısına yanıt
    Maliyet konusunda haklı olabilirsiniz anahtarlar için , cherry ile romer-g yi karşılaştırma fırsatım olmadı bu yüzden ucu açık bir konu

Fiyatın da ise türkiye aracıları piyasayı öldürmeyi aşırı sevdiğinden ve bahsetiğimiz ürün corsair. Olduğundan rahatlıkla yurt dışından alınır görüşündeyim..

Rma sistemi bizi çokça kere kurtartdı zaten , yurt içindeki servisler pasif kalıyor garanti söz konusu ise , yine işimizi corsair ile hallediyoruz 3 tane kasa gönderdimben , rma dan çok memnunum..

Amazonda'ki orantısız cherry mx red e konulan fiyat farkı ortadan kalkarsa , 850 liradan almaktansa ,700~720 lira gibi bir fiyata alına bilir olacak bu benim için daha makul :)

Türkiyedeki satıcılar özellikle ucuz aldıkları halde ve %100 kar marjı güddükleri için artık uğraşır gerekirse 15~20 gün bekler yurt dışından alırım diyorum , var olan düzen çokça cebimizi yemekle birlikte can sıkıcı oluyor , tabiki bu kendi görüşüm..

• Red switch kullanamam zaten, Brown yada deneyebilsem Silent falan denerim. Onun dışında ne Roll over, ne rma, dediklerinizden hiçbirini anlamadım. :D Maşallahı var derken de, bayağı maşallahı var abi 880tl. Millet o fiyata grafik kartı alıp oynuyor, bi ay aile geçinmeye çalışıyor. :D O fiyatı vermeği ayıp olarak görüyorum artık. :D

• Cahilliğin dönüm noktasıyım yalnız. red ler daha sessizmiş. Rma garanti sanırım, rollover'da ghostingi engelleme olayı yamulmuyorsam. G710+'da akıllı rgb olsa, yada G910'da cherry mx olsa giç düşünmeyeceğim ama şuan K70 gibi gözüküyor. Aslında hem beklemek, hemde bi klavyeye o kadar vermek istemiyorum ama, bakalım ne olacak.

• Birşey daha öğrendim ki, evet red kullanamazmışım bu odun gibi ellerle. :D sanırım K70 son karar. Son anda yok abi bu kadar para vermeyeyim dersem g710+ a yönelebilirim gibi.

Roll over dediğimiz olay klavyede tuşlara basıldığı anda bilgisayara gönderilen sinyallerin karışmaması ya da gecikme olmaması adına yapılmış bir şey. Klavyelere düzgün basılsa bile bazen yazım hızından ya da tuşa basım hızından dolayı klavyeler sinyalleri yanlış sırada bilgisayara aktarabiliyor. Bunlarda kelimeleri yazarken harflerin yanlış dizilmesi gibi basit örneklerle anlatabiliriz.

Odun gibi ellerle red kullanamamazlık gibi bir sorun söz konudu değil :) Şahsen kendi elim ortalamanın üzerinde olmasına rağmen Cherry MX red ve silent seitchlere sahip klavyeleri çok rahat kullanabiliyorum. K95 ve K70i uzun süre kullandım şimdi de Strafe RGB silent kullanıyorum.

RMA kısmı sadece garanti olarak düşünmeyin, garanti servisinin tamamı olarak nitelendirin.

Klavye ve Mouse konusunda yüksek para verilirken düşünülmesi gereken bir konu daha var.

Kullanacağınız klavye Mouse u eğer bir teda alıp bozulana kadar kullanacaksanız ve size sunduğu özellikler size yetiyorsa muhtemelern ömürlük bir rün almış oluyorsunuz. Bu noktada her sene bir Mouse klavye değiştirmek yerine 8 sene boyunca aynı klavyeyi severek ve hoşunuza giderek kullanabildiğinizi düşünün. o her sene değiştireceğiniz ekipmanların fiyatının toplamı 8 senenin sonunda çok daha fazla olacaktır bana inanın.

Tabii tek seferde çıkartıp bu kadar yüksek miktarda bir fiyatı vermek herkese göre değil ama bu tip ömürlük kullanılabilecek ürünlerde insan bazen gözü kapalı bu ürünleri satın alabiliyor.

Eğer size sessizlik önemli bir etmen ise Strafe RGB Silent a bakmanızı öneririm. iç yapısı ve teknik özellikleri Cherry MX red ile aynı olmasına rağmen Cherry MX red e göre %30 daha sessizdir. Geç saatlere kadar bilgisayar başında olup da evdeki diğer insanları uykularından etmek istemeyen kullanıcılar için çok güzel bir seçenek :)

• Bi forumda, K70 bi haftaya bi mağazaya gelecek, ama ismini söylemem uygun olur mu dediler. Bende gameekstra'nın oralardan geçerken girdim sordum, böyle bi mesaj geldi ama size mi gelecek diye, evet bi ara gelecek ama bi hafta içinde olan biz değiliz sanırım, ama 1000tl den aşağı olmayacak, verecek misin o parayı diyince, Orion Spark'ı alıp çıktım. yardımlarınız için saolun. Zaten 2 yıl veya daha kısa bi sürede, kendi evime çıkıp, en seslisinden bi mekanik alasım var, ömür boyu benlik olay değil, sıkılırım ben

• quote:

Orijinalden alıntı: Psycho53

Maliyet konusunda haklı olabilirsiniz anahtarlar için , cherry ile romer-g yi karşılaştırma fırsatım olmadı bu yüzden ucu açık bir konu

Fiyatın da ise türkiye aracıları piyasayı öldürmeyi aşırı sevdiğinden ve bahsetiğimiz ürün corsair. Olduğundan rahatlıkla yurt dışından alınır görüşündeyim..

Rma sistemi bizi çokça kere kurtartdı zaten , yurt içindeki servisler pasif kalıyor garanti söz konusu ise , yine işimizi corsair ile hallediyoruz 3 tane kasa gönderdimben , rma dan çok memnunum..

Amazonda'ki orantısız cherry mx red e konulan fiyat farkı ortadan kalkarsa , 850 liradan almaktansa ,700~720 lira gibi bir fiyata alına bilir olacak bu benim için daha makul :)

Türkiyedeki satıcılar özellikle ucuz aldıkları halde ve %100 kar marjı güddükleri için artık uğraşır gerekirse 15~20 gün bekler yurt dışından alırım diyorum , var olan düzen çokça cebimizi yemekle birlikte can sıkıcı oluyor , tabiki bu kendi görüşüm..

Romerg switch cok hissiyatsiz bence hayirli olsun Razerin switchleri cok tatli bir sesi ve hissiyati var yok cin mali switchmis yok bilmem ne hepsi hikaye switch dedigin olay 1 yay ve 2 plastik parcasindan ibaret cin switchleride en az cherryler kadar saglam ve kaliteli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubaxx -- 19 Şubat 2016; 14:20:39 >

• Aslında sanırım corsair %100 key rollover i engelleyen ilk sistemi çıkartan firma oldu ? yanlış isem düzeltiniz ama logitech bile bunu uzun süre sağlayamadı g710+ larda full değildi diye hatırlıyorum

Tabiki klavyeler okadar ağır yüklerin altına girmeye bilir ama klavyenin bir süre kullanılacağınıda düşünürsek , componentlerin yaşlanma durumunda %100 verimle başlamak daha iyi olacaktır :)

Şimdilik klavye arayışından vaz geçtim , Cherry red i ses yapsın diye düşünüyordum , sırf ses yapsın diye adamlar mandal eklemiş..

Harekete geçme G kuvveti haricinde teknik özellikleri aynı olmasından dolayı (ses çıkartma yatkınlıkları için eklenen mandallar haric) hepsi alına bilir aynı iletimi yapıyor sonuç olarak yan odayı düşünmeyecek seniz tabiki.. Kulaklıkların yüksek desibel yalıtımından dolayı bizim için çıkan ses hiç sorun olmasada yan odalar ve apartmanın geri kalan dairelerini hesaba katmakta yarar var

Plastik dibine basınlınca anca iletime geçen şu klavyelerdense mekanikler büyük rahatlık sağlayacaktır yazım konusunda diye düşünüyorum hala mekanik kullanma fırsatım olmasada (veya deneme) plastik eski düzendeki ray sistemi mekanik switch lerde olmadığı için , tuşlar mekanik switch in direk üstünde yer aldığından basıldığı zaman tuşun sağa sola kayması ile daha fazla aktif hala geçme G gücü istemeyecektir ve kolay basılacaktır , eski klavyelerde tuşun çapraz noktalarına basarsanız veya çapraza doğru çekerseniz.. Var olan zorluk malum

Bir klavyede ekran bağımlılığım var , bunu aşarsam , ve birde oyunun haricinde derinden programlama işine girersem , rahat etmek açısından mekanik şart. Benim tercihim ekran ihtiyacım olmaz ise K95 rgb den şaşmayacaktır.

Umarım bir yıl içinde logitech'in yaptığı gibi telefon , tablet gibi ekipmanları ekran gibi kullanmamızı sağlayacak bir arayüz desteği sunarlar bize :) Tabiki burda logitech in amacı ekran maliyetini absorbe etmekti bunu kimse tartışamaz..

G19 un fiyatı ekranından dolayı herzaman üst seviyelerde kalmıştır. Güzel çözüm bulmuşlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 20 Şubat 2016; 1:02:11 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.