ülkemizde de fabrikaların ileri teknolojiyle üretim yapacağını düşünürsek gayet iyi bölüm bence..ben mekatronik müh.. okumak istiyorum..
keşke mühendisliğini okusaydım ama olmadı meslek lisesi çıkışlı olduğum için yüksek okul düzeyinde okuyabildim bu bölümü..birdaha olsa yine okurum mükemmel zevkli eğlenceli bir bölüm hemen her teknik meslekten bilgi sahibi oluyorsunuz ve bu bazı kişileri pek kıskandırıyo
quote:
Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:
"Mekatronik Mühendisliği" hakkında yorum yapmayacağım.
Ancak şu "geleceğin meslekleri" olayının, Türkiye'de bir balon olduğu gerçek. Bu ülkede neyin ne olacağı, nasıl süreceği, ne kadar süreceği belli değil.
Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü için yıllardır "geleceğin mesleği" denilir; ama mezunlarının iş olanakları yurt dışında hep daha iyi. Çevre Mühendisliği için yıllardır "geleceğin mesleği" denilir, mezunlarının hâli ortada.
+1 Bir zamanların en gözde mühendisliği olan Tekstil şuan yerlerde değil yerin dibine sokuldu. Adam mezun olana kadar işler bitti. Burası Türkiye burada anı yaşıcaksın.
profesörler bile mekatroniğin balon olduğunu kendileri tekrar tekrar dile getirdiği için burda 2 3 kişinin yorumuna bakıp da süper demek oldukça abes. yüksek lisans desek anlarım ki çok mantıklı ama lisans eğitimi için hem yanlış hem de şişirme
quote:
Orijinalden alıntı: caut
profesörler bile mekatroniğin balon olduğunu kendileri tekrar tekrar dile getirdiği için burda 2 3 kişinin yorumuna bakıp da süper demek oldukça abes. yüksek lisans desek anlarım ki çok mantıklı ama lisans eğitimi için hem yanlış hem de şişirme
kusura bakmayın hangi bölüm mezunusunuz?
5 yıldır mekatronik müh. deyim staj yaptıgım yerlerdeki ögrenciler hep itü bogaziçi odtüden di çeşitli bölümlerden bir tek ben vardım farklı kocaeliden nedense genellikle benim ilgilendiler bana sordular su birimleri görsen iyi olur gibisinden balondur yani iyidir hoştur mezun arkadaslarım da gayet iyi yerlerde çalışıyorlar devlette tcdd de tse de çalışanlar mevcut..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme