Şimdi Ara

MEMLEKETTEN ŞİFA KAYNAĞI BUĞDAY ÇİMİ MARMELATI 10 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
29.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul İlan Türü #Satılık Ürün Çeşitleri #Diğer
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Memleketimin pek bilinmeyen şekersiz katkısız doğal el yapımı Buğday Çimi Uğut Tatlısını sizlere tanıtmak istiyorum. Öncelikle "Buğday Çimi" konusunu internetten araştırınız.

http://indigodergisi.com/2012/07/bugday-ciminin-faydalari-kanserle-mucadelede-laetril-mucizesi/

http://www.zaman.com.tr/aile-saglik_bugday-filizi-ve-cimi-kani-temizliyor-kanserden-koruyor_932837.html

UĞUT TATLISI NEDİR?

"UĞUT TATLISI" BUĞDAYIN ÇİMLENMESİYLE ELDE EDİLEN SAKARYA'NIN "TARAKLI" İLÇESİNE AİT YÖRESEL KATKISIZ BİR TATLI TÜRÜDÜR.
    TARAKLI'NIN RAKIMI 1200'LERİ BULAN YAYLA KÖYLERİNDE EKİMİ YAPILAN "YERLİ BUĞDAY" TOHUMLARININ ÇİMLENDİRİLMESİYLE ELDE EDİLİR.

Hiçbir tatlandırıcı kullanılmadan buğday, un ve su kullanılarak üretilir. Yapılması uzun sürdüğü ve yorucu olduğu için özel günlerde yapılır. Yabancı maddelerden ayıklanıp temizlenen buğday, su içerisinde çimlenmeye bırakılır. Yeşerme başlamadan hemen önce 4-5 cm uzayan beyaz renkli saçak kökler ve filizler, bir tokmak veya yuvarlak bir taş ile ezilip suyu alınır. Elde edilen buğday özsuyuna az miktar su ilave edilerek ateş üzerinde kaynamaya bırakılır. Kıvam artırmak için kaynama başladıktan sonra çok katı olmayacak şekilde un ilave edilir. Koyu kahverengini alan uğut, ateşten alınarak soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kavanozlara doldurulup, afiyetle yenir. Son yıllarda buğday çimi ile ilgili çalışmalar önem kazanmıştır. Geçmişte yokluğun ve kıtlığın yoğun yaşandığı dönemlerde insanımızın tatlı gereksinimini karşılayan uğut, yapısını oluşturan buğday çimi ile de ilgi çekmektedir. Buğday çimi, kanser gibi ölümcül hastalıkların tedavisinde ve önlenmesinde son derece etkili. Sıvı oksijenle dolu olan buğday çimi, acıbadem ve kayısı çekirdeği, doğanın en güçlü anti kanseri olan laetril içeriyor.

Buğday şırası kanseri önler ve bu önemli bir bitkisel tedavi aracıdır.

Buğday çimi suyunun özellikleri ve faydaları
    A, B, C, E vitaminleri içerir, B17 ile kanser hücrelerine karşı savaşır.
    Topraktan bitkiye geçebilen 102 elementten 92′sine sahiptir.
    Kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum kaynağıdır.
    Gaz, şişkinlik gibi sorunları rahatlatmaya destek verir.
    Enerji verir, daha az uykuya ihtiyaç duyarsınız.
    Sindirime yardımcı olur.
    Bağışıklık sistemini güçlendirir.
    Kandan ve hücrelerden toksinleri temizler. Alkalize eder, kanın PH’ını dengeler.
    Kanın oksijen taşıma kapasitesini artırır.
    Kan şekerini dengeler.
    Kırımızı kan hücrelerini artırır. Antibakteriyel etkiye sahiptir.
    Antioksidandan zengindir, anti-aging etkisi vardır.
    Kilo vermeye yardımcı olur.

Aşağıdaki karşılaştırma çimlenmiş buğdayın tüm değerler açısından ne kadar zengin olduğunu göstermektedir.

100 gram Fosfor/Magnezyum/Kalsiyum
    ------------------------ ------------------------------------------------
    Beyaz Ekmek 86 0.5 14
    Tam Buğ Ekmeği 200 90 50
    Buğday Tohumu 423 133 45
    Çimlenmiş Buğday 1050 342 71

NASIL YEMELİYİZ : Uğut her öğünde yenebilecek bir tatlıdır. Sabahları kahvaltı softasında ekmek üstü sürülerek yenebileceği gibi öğle ve akşam sofralarında kaşıkla da afiyetle yiyebilirsiniz. Üzerinde ceviz parçaları harika olur.

“UĞUT TATLISI” TRT Haber Kanalında yayınlanan "DR. YASEMİN BRADLEY 'in " hazırlayıp sunduğu “ REÇETESİZ HAYAT” programında yayınlanmıştır.

400 GR lık KAVANOZ 10 TL

İstanbul içi elden teslim. Kargoyla da şehir dışı gönderilir. Uğut tatlısı Tarım Bakanlığı üretim iznine sahiptir. Hijyenik şartlarda üretilmektedir, hiçbir katkı maddesi (kimyasal tatlandırıcı, raf ömrünü uzatıcı emilgatörler veya lezzet artırıcılar) İÇERMEMEKTEDİR.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-yiyecek-icecek-hazir-gida-katkisiz-100-dogal-bugday-cimi-marmelati-ugut-kavanozu-10-tl-223318323/detay/
     MEMLEKETTEN ŞİFA KAYNAĞI BUĞDAY ÇİMİ MARMELATI 10 TL MEMLEKETTEN ŞİFA KAYNAĞI BUĞDAY ÇİMİ MARMELATI 10 TL MEMLEKETTEN ŞİFA KAYNAĞI BUĞDAY ÇİMİ MARMELATI 10 TL MEMLEKETTEN ŞİFA KAYNAĞI BUĞDAY ÇİMİ MARMELATI 10 TL

Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tornado34 -- 27 Temmuz 2015; 16:29:08 >

• Çok merak ettim bunu.

İçinde kesinlikle şeker vs yok ise almak istiyorum.
  • Patience kullanıcısına yanıt
    Evet şeker kesinlikle yok zaten şeker ürünün maliyetini artırır. Bizzat teyzemin de yaptığı bir doğal tatlıdır. Buğdayın kendi şeker tadı yetiyor. Size nasıl ulaştırabilirim p.m den iletişime geçiniz.
  • gıda ambarı
    UĞUT TATLISI (BUĞDAY ÇİMİ MARMELATI) BUĞDAY MARMELATI (WHEATGRASS of MARMALADE)
    http://www.gidaambari.com/UGUT-TATLISI-BUGDAY-CIMI-MARMELATI-WHEATGRASS-of-MARMALADE_detay1323

Burdakiyle farkı nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir farkı yok aynı ürün fakat kargo ücreti astarı yüzünü geçiyor. Bende elden alma imkanı var. İstanbulda satış yapıyorum. Tercih size kalmış.

• Başta boza gibi fermente edilen bir ürün gibi düşünmüştüm, okudum farklı bir yöntemmiş çimlenip doğrudan kaynaması içine de şeker katılmaması tadını biraz acımsı yapmıyor mu yoksa tatlı bir ürünmü
  • Tatlı bir üründür. Hafif kekremsi bir tadı var ama tatlı olarak kullanılıyor üretilen köylerde.

• Teşekkür, evle görüşeyim ok derlerse denemek gerek.
  • Güzel denemek için alınır. Sanalpazar vb. yerlerde satış yapıyor musunuz yoksa sadece buradan mı?
  • Şu anda sadece buradan satış var. İleride olabilir.

• Alıp deneyen arkadaşlar mesaj atarsa güzel olur
  • valla ben alıp denedim. çok hafif şeker yok sanki algılamadım. tadı garip gelebilir ama umix sabah spora gitmeden önce iyi oluyor
  • Hala satışı var mı acaba ?

• römercan kullanıcısına yanıt
    VAr en az 10 kavanoz ve üzeri sipariş alınır.
  • 2 şişe aldım kesinlikle tavsiye ederim .
  • Mudurnu dan aldım Göynük üretimi tadı çok iyi lezzetli şekerli

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.