Şimdi Ara

Memory Bus ve RAM Mhz i Hakkında Bilgi Almak İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli arkadaşlarım Aida64 ile Memory benchmarka girdim ve sonuç beni şaşırtı.Memory Bus yani sanırım anakartımın desteklediği hız 666.7 MHZ yazıyordu.Benim Ramim 1333 Mhz 4 Gb Çakma bi marka kore markası.(Laptop:Lenovo z575 bu arada).Şimdi ben bu cihaza 1600 1800 2400 Gibi Mhz Hızlara sahip ram alabilirmiyim alırsam ne gibi sorunlar olur
    NOT:Baya bi konuma cevap gelmedi cevaplarsanız sevinirim Memory Bus ve RAM Mhz i Hakkında Bilgi Almak İstiyorum

• UPP beyler lütfen cevaplarsanız sevinirim 4 konu yazdım 1 cevap aldım sadece bu acil
  • crew65 C kullanıcısına yanıt
    bir fark olmaz ne bekliyorsun ki a6 laptop masaüstünde bile kötüyken a6 gta 5 fln mı açmayı düşünüyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclockmanyağı

bir fark olmaz ne bekliyorsun ki a6 laptop masaüstünde bile kötüyken a6 gta 5 fln mı açmayı düşünüyorsun

hocam inanırmısın bu pcde önceden gta 5 i en düşük ayarda kasmadan oynuyordum(uzak noktalarda piksel görüntü olsada )
    Aslında sorunum pcde sürekli olarak Mesela fifa 15 açtım pc ilk açılışında sıkıntısız açıyor oynanıyor ama hemen kapatıp bidaha açınca pc kitleniyor ve mouse oynamıyor hareket ettiremiyorum bu her oyunda böyle lol vs. dahil ve artık tak etti bişeler değiştirmem gerektiğini düşündüm.hatta bu yandex tarayıcısını açınca bile olan bi sorun neyse hocam sizce sıkıntı termal macundamıdır yoksa format mı atmalıyım ne düşünüyorsun ?

• crew65 C kullanıcısına yanıt
    fan bozulmuştur işlemci ısınınca benim laptopta kendini kapatıyordu
  • Fan sesi geliyor pcden başka ne gibi problem olabilir sence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fan çalışıyor temizliğinde yapıyorum başka ne gibi bi sıkıntı olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: crew65

Değerli arkadaşlarım Aida64 ile Memory benchmarka girdim ve sonuç beni şaşırtı.Memory Bus yani sanırım anakartımın desteklediği hız 666.7 MHZ yazıyordu.Benim Ramim 1333 Mhz 4 Gb Çakma bi marka kore markası.(Laptop:Lenovo z575 bu arada).Şimdi ben bu cihaza 1600 1800 2400 Gibi Mhz Hızlara sahip ram alabilirmiyim alırsam ne gibi sorunlar olur
    NOT:Baya bi konuma cevap gelmedi cevaplarsanız sevinirim Memory Bus ve RAM Mhz i Hakkında Bilgi Almak İstiyorum

Onemli olan anakartin hangi hizlara kadar destek verdigidir .

Gordugun memory bus hizi , senin su an kullandigin ramlarin hizini gostermekte , Ram hizi , Bux x 2 = Ram hizi olarak hesaplanir .

Verdigim ornekte de ayni mantigi gormektesin .

Ram hizi 2666mhz , memory bus 1333mhz .

Anakartin modelini bulup sitesinden yada internetten arastirman gerek en yuksek destekledigi hiz nedir diye .

2400 mhz muhtemelen takabilirsin , ancak anakartin destekledigi en ust seviye 1600mhz ise yine 1600mhz de calisacaktir .

Ornek :

Memory Bus ve RAM Mhz i Hakkında Bilgi Almak İstiyorum

• Çok teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.